Sivilcelerden ve Aknelerden Kurtulma Yolu

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
Arkadaşlar şuan 22 yaşındayım 6 yaşından beri sivilcelerim var vücudumun her yerinde özellikle yüzdekiler gitmiyor diğerleri gidiyor ama yüzdekiler gitmiyor 6 yıldır 2 özel 4 devlet hastahanesi gittim bazıları krem verdi bazıları hap verdi bazıları her ikisinide verdiler hiç bir yararı olmadı. (son hastanedeki doktor aknedir dedi ve şiddetli bir akne hastalığı geçirmişsin dedi)
Şimdi diyeceksiniz doktor çözüm bulmadı biz nasıl bulalım şöyle arkadaşlar ; belki başından geçen vardır doğal yollarla geçmiştir sivilceleri bir ilaç veya kurtup atma yöntemi vardır bir çözümü olan varsa lütfen yardımcı olsun

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Kocakarı ilaçlarını pek tavsiye etmiyorum.Cilt hassas, öyle ki doktorların kullanmanı istediği ilaçlar içersinde bile 7 günden fazla kullanma diye tembihledikleri oluyor.Bence sen bazı aktivitelerden uzak dur.Yağlı yiyeceklerden kaçınmaya çalış ve günde 2 litre su tüket. Ayrıca görmeden kimse birşey diyemez.Vücudumun heryerinde diyorsun senin durum kritik sana en iyi önerim , üniversite hastanesine git.Ne varsa onlarda var.

theotto

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Roaccutane, kukurtlu sabun denedin mi

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
Kocakarı ilaçlarını pek tavsiye etmiyorum.Cilt hassas, öyle ki doktorların kullanmanı istediği ilaçlar içersinde bile 7 günden fazla kullanma diye tembihledikleri oluyor.Bence sen bazı aktivitelerden uzak dur.Yağlı yiyeceklerden kaçınmaya çalış ve günde 2 litre su tüket. Ayrıca görmeden kimse birşey diyemez.Vücudumun heryerinde diyorsun senin durum kritik sana en iyi önerim , üniversite hastanesine git.Ne varsa onlarda var.
hocam en son dediğim hastahane erzurum üniversitesi hastanesine gittim onlarda bir çözüm bulamadılar yaklaşık 6 ay ilaçlarını kullandım

bulutseven

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadasım ben sana durumu şöyle özetliyim
sitelerden yapacağın araştırmaların hepsi ilaç olarak roaccutane ( dozu doktor tarafından belirlenen zaten reçetesiz eczaneden alma şansın yok aynı şekilde zoratenin vb ilaçlar
sivilce neden cıkıyor dıye soracak olursan kişiye gore degısır ama belli baslı sebeplerı aşırı yaglı yemek, a vitamini eksikliği ( roaccutane tarzı ilaçlarda vucuda a vitamini depoladığı için etki gösteriyor genelde
ama bu ilaçları tavsiye etmem yan etkisi 1 - 2 sene sonrada olsa çıkıyor hormon dengesinde bozukluk yapabiliyor örneğin kıllların hızlı büyümesi göz bozuklukları deri hastalıkları böbrek miğde yanmaları vb.
2. sabun olarak; ph denge saglayıcı sabunlar var düzenli olarak yüzünü yıkarsan temiz kalmasını saglayabilir aknelerden kurtulursun
sivilcelerin iltihaba dönüşen cinstense doktor sana ek olarak antibiyotik verecektir. ben daha once hiçbir doktorun akneden örnek alıpta muayene ettiğini hiç görmedim o yüzden türkiyede ki doktorların (heralanda) çoğu tırt. ölmezsen önemsenmiyorsun diyebilirim.
3. ise doğal ,sabunsuz ilaçsız; yediğin yemekleri seçerek yemek zorundasın; pc başında cok vakıt gecırıyorsan hareket etmen gerekiyor spor sayılabilir yürüyüş yapman lazım vücuttaki kolestrol dengeni düzenli tutman için.

not: arkadaş tavsiyesi ile ilaç kullanma kesinlikle doktor gözetiminde kullan.

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
arkadasım ben sana durumu şöyle özetliyim
sitelerden yapacağın araştırmaların hepsi ilaç olarak roaccutane ( dozu doktor tarafından belirlenen zaten reçetesiz eczaneden alma şansın yok aynı şekilde zoratenin vb ilaçlar
sivilce neden cıkıyor dıye soracak olursan kişiye gore degısır ama belli baslı sebeplerı aşırı yaglı yemek, a vitamini eksikliği ( roaccutane tarzı ilaçlarda vucuda a vitamini depoladığı için etki gösteriyor genelde
ama bu ilaçları tavsiye etmem yan etkisi 1 - 2 sene sonrada olsa çıkıyor hormon dengesinde bozukluk yapabiliyor örneğin kıllların hızlı büyümesi göz bozuklukları deri hastalıkları böbrek miğde yanmaları vb.
2. sabun olarak; ph denge saglayıcı sabunlar var düzenli olarak yüzünü yıkarsan temiz kalmasını saglayabilir aknelerden kurtulursun
sivilcelerin iltihaba dönüşen cinstense doktor sana ek olarak antibiyotik verecektir. ben daha once hiçbir doktorun akneden örnek alıpta muayene ettiğini hiç görmedim o yüzden türkiyede ki doktorların (heralanda) çoğu tırt. ölmezsen önemsenmiyorsun diyebilirim.
3. ise doğal ,sabunsuz ilaçsız; yediğin yemekleri seçerek yemek zorundasın; pc başında cok vakıt gecırıyorsan hareket etmen gerekiyor spor sayılabilir yürüyüş yapman lazım vücuttaki kolestrol dengeni düzenli tutman için.

not: arkadaş tavsiyesi ile ilaç kullanma kesinlikle doktor gözetiminde kullan.
Hocam hangi sabun bunlar bir isimlerini yazsana

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Kesin çözümü Roaccutane ya da Zoretanin dir :mrgreen:

pc meraklısı???

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yağdan kaçın diyecem çok yapmışındır sen biraz banyoyu sıklaştır özellikle de tavsiye edinlen sabunlarla yüzünü yıka

gamzeozden

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sivilcelerimden kurtulmak için bütün söylenenleri yaptım çok şey denedim. [Evde yapabildiğim şeylerin hepsini yaptım fakat yeterli verimi alamadım. Bunun üzerine her ne kadar bi doktor olmasamda [:D] reklama mı girer bilmiyorum acnemax sivilce kremini kullandım çok memnun kaldım siz de yinede araştırıp bir bakın ya ne biliyim maksat işiniz görülsün beyler bayanlar [;)]

mayycryy

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Çok şükür bir sivilce sorunum yok :D çıksa çıksa 1 yılda küçük ufak birşey çıkıyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Sivilcelerimden kurtulmak için bütün söylenenleri yaptım çok şey denedim. [Evde yapabildiğim şeylerin hepsini yaptım fakat yeterli verimi alamadım. Bunun üzerine her ne kadar bi doktor olmasamda [:D] reklama mı girer bilmiyorum acnemax sivilce kremini kullandım çok memnun kaldım siz de yinede araştırıp bir bakın ya ne biliyim maksat işiniz görülsün beyler bayanlar [;)]

Ama malesef her yüz tipi olumlu dönüşler alamıyor bu tarz urunlerden

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
En sağlıklısı cilt uzmanına Görünmek

mayycryy

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Ya da en sağlıklısı doktora gidilmeli tavsiye ettiği ilaçlardan başka urun sürülmemeli cilde. Düzenli kullanılırsa olumlu cevaplar alırsınız diye düşünüyorum

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Vakti zamanında Aknetrent isimli hapı kullanmıştım. 4 ayda yüzüm tertemiz oldu. Doktorunuza danışıp kullanabilirsiniz. Veya aynı etkite başka haplar verebilir doktorunuz. Bu jel ve kremlerden çok daha hızlı etki gösteriyor. :)

alemko06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş bende lise yıllarında aşırı sivilce çıkmaya başladı yüzümde başladı sırtımda göğüsümde inanmazsın belki ama cinsel bölgemde bile çıkmaya başladı en sonunda 17-18 yaş arasında özel hastaneye gittim özel doktor ile görüştüm keşke erkenden gelseydin ooo baya ilerlemiş sivilceler dedi ama sana nasıl söyleyim yüzüm sırtım göğüsüm fena olmuştu geceleri rahat uyuyamıyordum sürekli de oynar kanatırdım sıkardım keşke yapmasaydım, roaccutane heralde böyle bi ilaç verdi bana 6 ay kullandım bu süre içinde sivilceler bi kaç ay çoğaldı sonra kurudu geçti kururken yaralar oluşturdu bazı yerlerde ufak yaralar bazı yerlerde büyük yaralar en çok göğüs ve sırtımda büyük yaralar kaldı ilacı kullanırken bütün sivilcelerim iyice azdı iyice şişti bak inan duşa giremiyordum yukardan su aktıkça benim her yerim yanıyodu resmen acıyodu sonra okulda arkadaşlarım şaka yaparken sırtıma falan vururdu öylesine canım öyle bi yanardı ki ağlamamak için kendimi zor tutardım gözlerim dolardı, eve gelirdim gömleği bi çıkarırdım ful kan olmuş arkası Allahtan ceket vardı da belli olmuyordu neydi o günler ya , Tabi yan etkileride var bende pek görülmedi en çok güçsüz kaldım öyle söyleyim kaslarım fena pasif oldu inan bak 5 kiloluk su şişesini taşıyamaz hale geldim araba süremez hale geldim vitese bile takamıyodum arabayı son aylarda oldu bu sonra hepsi sivilcelerimin geçti çok şükür öyle eskisi gibi değil Binlerce kez şükürler olsun ki sadece şimdi yüzümde izler kaldı yaşım 19 şu an zamanla geçer dedikleri için bekliyorum doktora gitmedim gitsem de krem falan verir diye tahmin ediyorum şimdi yüzümde ara sıra sivilce çıkıyor ama normal yani çıkıp geri gidiyor sorun olmayacak şekilde çok şükür iyiyim şimdi izler kaldı işte göğüs bölgemde çok büyük izler kaldı kocaman sivilceler çıkmıştı çünkü ilacı kullanırken iyice büyüdü sonra kurudu yara oldu gitti izleri kaldı sana şöyle söyleyim göğüsüm ve sırtım aynı mum damlatılmış gibi öyle yanık gibi izler var neyse ki yüzümde yok çok şükür, ilacı kullanacaksan bunları göz önüne al istedim..

CerkezEthem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ense civarında da çıkıyorda karaciğer kaynaklı olabileceği aklıma geliyor. Doktorlar o ihtimali düşündülermi ??