Yardım Sıvı Sogutmanın Anakarta Çarpması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bboOys
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bboOys

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
SElamın aleyküm başka yerden yardım yada fikir bulamadım birde burda şanşımı deneyeyim dedim Corsair 570X kasaya H115I Platinium 280'lik sıvı sogutucu takmak istiyorum. Anakart TUF B550M PLUS üst kısma takmak istiyorum. Genelde millet RAM'a çarpar diye sikayet eder, bendeki anakart MOSFET aleminyum sogutucusna çarpıyor. Öne takayım dedim, onda da kendi orijinal fanları 120'lik sıvı sogutucununki 140'lık fan oldugu için alt taraf boş kaldı. Hoş olmayan bir görüntü çıktı ortaya. Misal anakarttaki MOSFET sogutucusunu söksem sökük halde üstüne bir şey takmadan kullansam sorun olur mu ya da bu anakarta uygun daha küçük bir sogutucu takabilirmiyim bununla ilgili başka fikir verebilecek var mı?

Ekli dosyalar

• 5eec9386a3df1.jpg
    5eec9386a3df1.jpg
    65.1 KB · Görüntüleme: 104

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
O işaretlediğin soğutucuya, sıvı soğutmanın radyatör kısmı, soğutucunun yüksekliğinden ötürümü çarpıyor,yoksa genişliğinden dolayımı.

bboOys

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
yüksekliği
Mesaj otomatik birleştirildi:

O işaretlediğin soğutucuya, sıvı soğutmanın radyatör kısmı, soğutucunun yüksekliğinden ötürümü çarpıyor,yoksa genişliğinden dolayımı.
radyatör yada fan farketmez heralde fanlar altta kalıyor fanlar yüksekliği sebebi ile o aleminyum kısma çarpıyor

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Anakartın görsellerine şöyle bi baktımda maşallah apartman katı gibi soğutucu koymuşlar.

O soğutucunun altındaki mosfetler ,işlemci içindeki IMC yi besliyen gruptur. Soldaki soğutucu altında ise direkt işlemci çekirdeklerini besliyen mosfetler var. Yani 2.planda kalan bi grup .Ama tabi ki soğutulmasında yine de yarar var.

Bloğu sökeceksin.. Termal ped alıp,tek parça, tüm mosfetleri kapsayacak şekilde kesip, mosfetlerin üzerine yapıştıracaksın Sonra şu küçük bloklardan ,kaç tane sığarsa ,termal pedin üzerine yapıştıracaksın Altları yapışkandır. Yüksek geleceğini sanmıyorum. 15 mm. Ama yine de değerse,alüminyum olduğu için ,yumuşaktır. Bi demirci testeresi ile veya bi taş motoru olan demir işleri yapan bi yerde traşlıyabilirsin.

bboOys

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
anakart 0 garanti dışı kalma gibi bi durum olur mu

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Bi problem olursa ,bloğu tekrar takabilirsin.

bboOys

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
çok sagolsın teşekkür ederim