Sıvı Soğutma Önerisi

Farming

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi sıvı soğutma almayı düşünüyorum. Bazı modeller arasında kaldım. Bu modeller şunlardır: Nzxt x52-x62, XPG Levante, Silverstone pf240.
dış görünüşe önem verdiğim kadar performansa da önem veriyorum. Bazı forumlarda sıvı soğutmaların çıkardıkları seslerden bayağı konu açılmış. Ancak ben daha önce hiç sıvı soğutucu almadığım için çok bir şey anladığımı söyleyemem ses konusunda, yani ne kadar beni rahatsız eder bilemiyorum ama almışkende verdiğim paraya değsin isterim ve bir sorunla karşılaşmak istemem. Sizce hangi soğutucuyu almalıyım ya da başka marka, model öneriniz var mı?
Anakart: Gigabyte b450m gaming
Kasa: Nzxt s340(280mm desteği var)

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Kullandığınız işlemci nedir bu arada.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Ryzen 2600 işlemciye,işinize karışmak gibi olmasın ama,bu yazdığınız soğutucuları almak,pek doğru değil.

O kadar fazla ısınan bi işlemci değil. Böyle pahalı bir sıvı soğutma düşünmek,yanlış anlamayın ama,israftan başka bi şey olmaz.

Size önerim ,şöle bi hava soğutma alın. Hem ses probleminiz hiç olmaz ,hem de işlemciniz yeterince soğutulur.Çünkü sıvı soğutmalar 2 adet fan ve pompa ile illaki bi miktar ses yapacaktır.

Farming

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ryzen 2600 işlemciye,işinize karışmak gibi olmasın ama,bu yazdığınız soğutucuları almak,pek doğru değil.

O kadar fazla ısınan bi işlemci değil. Böyle pahalı bir sıvı soğutma düşünmek,yanlış anlamayın ama,israftan başka bi şey olmaz.

Size önerim ,şöle bi hava soğutma alın. Hem ses probleminiz hiç olmaz ,hem de işlemciniz yeterince soğutulur.Çünkü sıvı soğutmalar 2 adet fan ve pompa ile illaki bi miktar ses yapacaktır.

Şu nedenden dolayı sıvı soğutucu almaya karar verdim: Bilgisayarda AC: Odyssey oynarken aniden oyun donuyordu, bilgisayar kilitleniyordu ve resimdeki görüntü oluşuyordu [url=https://hizliresim.com/SfLOfz] [/URL]
Sonra pc restart atıyordu. Bende bunun sebebini açtığım konularda ısı olduğunu öğrendim. Bios'tan Core Performans Boost'u kapattım ama fayda vermedi. Gtx 1070 ekran kartım var. Full ayarlarda açabiliyorum oyunu. Ayarları kıstığımda biraz daha uzun vadede etki etti ama yine aynı problemle karşılaştım. Mecburen sıvı soğutucu alayım dedim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilgisayarı yaklaşık 1 yıldır topladım. Başta böyle bir sıkıntı yaşamıyordum ancak mayıstan beridir böyle bir durum söz konusu

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Siz buna karar vermeden önce bi işlemci sıcaklığına bakalım derim.AİDA 64 sistem kararlılık testi var. Onu çalıştırın. Test çalışırken ,algılayıcıda açık olsun, aidada . işlemci sıcaklığını gözlemliyelim. Bi 3-4 dk çalışsa kafi.
O görüntü bozulması zaten işlemci ile pek alakalı değil.. e.kartı sorunu gibi.

Son düzenleme:

Farming

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aida 64'te işlemci boşta 43-45 arası, oyundayken 65-66 arasına kadar çıkıyor. Bilgisayar kilitlenirken kaç derecede olduğunu bilemiyorum. Bu durum hergün de olmuyor, yani bazen 2-3 gün üst üste 1-1.5 saat sonra olurken evvelsi gün bir sıkıntı yaşamıyorum. Sonra tekrar aynı durum meydana geliyor. Metro Exodus'a pc'yi aldığımda başta hiçbir sıkıntı yaşamadan bitirirken, yakın zamanda tekrar gireyim dedim, 2 dk sonra resimdeki durum meydana geldi. Sıkıntı ekran kartındaysa, nasıl bir problemi olabilir?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
E.kartı ,chipseti /grafik işlemcisi arızalı bence.. Bi furmark testi yapıp , kartı zorlayın,belli olur.

65 derece o işlemci için hiç bi sorun çıkarmaz.Zaten AMD nin bu işlemci için sınır değeri bile 95 derecedir. İşlemci bu eşik değerine yaklaşırsa önce,frekans düşürür. Geçerse, direkt kendini ve pc yi kapatır.

Farming

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
E.kartı ,chipseti /grafik işlemcisi arızalı bence.. Bi furmark testi yapıp , kartı zorlayın,belli olur.

65 derece o işlemci için hiç bi sorun çıkarmaz.Zaten AMD nin bu işlemci için sınır değeri bile 95 derecedir. İşlemci bu eşik değerine yaklaşırsa önce,frekans düşürür. Geçerse, direkt kendini ve pc yi kapatır.
Peki o zaman, ben testi yaptıktan sonra buraya yazarım durumu

Testi yaptım, resimdeki seviyeye kadar program ilerledi, sonra pc aniden kilitlendi, birkaç saniye sonrada program kapandı. Resimdeki değerler ekran kartım için ne kadar iyi, ne kadar kötü? [url=https://hizliresim.com/TzE95b] [/URL]

Şimdi 2 tane gtx 1070'in furmark videolarını izledim, adamların testi 20dk civarı sürmüşken benim 37 saniye dayanabilmiş.

Son düzenleme: