Siverlight ve Hac Kayıt Problemi

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Komşumuz geçen sene Hac için kayıt olmuş ve çıkmamış. Bugün kayıtlar ve kayıt yenileme başvuruları açılmış. Yaşlı insanlar uğraşmasınlar diye internetten halletmek için girdim siteye:

http://hac.diyanet.gov.tr/hackayit/

Site, işlem yapabilmem için Silverlight yüklememi istedi. Yükledim. Sorun şu:
Sayfada mavi toplar sürekli dönüyor, ortasında %... çıkıyor. Bekliyorum. Yüklenme çok yavaş. Sabrediyorum. 2 saat sonra %100 oluyor. Sonra boş bir sayfa ve hiç birşey yok. Tarayıcı kaynaklı diyorum, İE'den deniyorum. Yarım saattir İE'deki yüzde oranı sıfır. Yani yüklenmiyor.

İşletim sistemi Xp Service Pack3.

Nedir bu zıkkım arkadaşlar yardım edebilecek var mı?

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Sayfa yoğun olduğu için açılmıyordur, bende sayfa gelmedi bile :)

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Tamam yoğunluğu anlarım, sonuçta bugün başvuruların ilk günü ama silverlight denen zımbırtı ne işe yarar. Onu geçtim açılınca ne olduğunu göreceğim de yüklenmesine rağmen sayfa bomboş. Yani yüklenemeyen şey silverlight programı değil, onu yükledikten sonra açılması gereken şey yüklenmiyor ya da yüklendikten sonra açılmıyor, problem orada.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Tamam yoğunluğu anlarım, sonuçta bugün başvuruların ilk günü ama silverlight denen zımbırtı ne işe yarar. Onu geçtim açılınca ne olduğunu göreceğim de yüklenmesine rağmen sayfa bomboş. Yani yüklenemeyen şey silverlight programı değil, onu yükledikten sonra açılması gereken şey yüklenmiyor ya da yüklendikten sonra açılmıyor, problem orada.

Microsoft Siverlight, Adobe Flash tarzı bir platformdur.

Silverlight yüklendiğinde çalışacak program yüklenmektedir. Yükleme işleminden sonra sorgular çalışmaya başlar ancak sistem çok yoğun olduğu için o sorgulara dönüş olmuyor bu yüzden boş bir ekran görüyorsunuz. Olayın Silverlight ile alakası yok yani.

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Hmm anladım teşekkürler. Silverlight bildiğim kadarıyla çok yeni bir sistem. Microsoftun bazı ürünlerinin xp desteği yok. Acaba sistemim xp olduğu için mi bir problem oluşturuyor diye düşünmüştüm. Alakası yoksa gece tekrar deneyeyim.

oturkmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Komşumuz geçen sene Hac için kayıt olmuş ve çıkmamış. Bugün kayıtlar ve kayıt yenileme başvuruları açılmış. Yaşlı insanlar uğraşmasınlar diye internetten halletmek için girdim siteye:

http://hac.diyanet.gov.tr/hackayit/

Site, işlem yapabilmem için Silverlight yüklememi istedi. Yükledim. Sorun şu:
Sayfada mavi toplar sürekli dönüyor, ortasında %... çıkıyor. Bekliyorum. Yüklenme çok yavaş. Sabrediyorum. 2 saat sonra %100 oluyor. Sonra boş bir sayfa ve hiç birşey yok. Tarayıcı kaynaklı diyorum, İE'den deniyorum. Yarım saattir İE'deki yüzde oranı sıfır. Yani yüklenmiyor.

İşletim sistemi Xp Service Pack3.

Nedir bu zıkkım arkadaşlar yardım edebilecek var mı?

Merhaba
Ben aynı siteyi Pazartesi sabah saat 8 de açtım ve kayıt yaptım. Bir sorun çıkmadı. Tabi ben daha önce silverlight yüklemiştim. İşletim sistemim Windows 7. Pazartesi öğle vakitlerinde yine aynı siteye girmeye çalıştım fakat olmadı. Sanırım yoğunluktan dolayıydı. Bugün(Salı) aynı siteyi açtığımda silverlight formları kaldırmışlar ve düz html sayfa konmuş. Ama şimdilik sayfada hata oluşuyor. Demek ki diyanet yetkilileri herkesten şikayet gelince silverlight'ı kaldırdılar.