Site yapmaya çalışıyorum. Yardım edebilir misiniz?

MetaMorphos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar www.bedava-sitem.com adresinden bedava bir site oluşturdum. Daha önce bu siteye girmiş veya böyle bir site oluşturmuş olanlar bana bi yardımcı olabilir mi? Bu sitede ne gibi şeyler oluşturabilirim? :helpsmilie:

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Bu tarz sitelerden oluşturmak yerine, html kodlama dilinden başlayarak kendiniz site yapmayı öğrenseniz çok daha iyi olur diye düşünüyorum.

MetaMorphos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bu tarz sitelerden oluşturmak yerine, html kodlama dilinden başlayarak kendiniz site yapmayı öğrenseniz çok daha iyi olur diye düşünüyorum.

:D ben bunu ücretsiz olduğu için yapıyordum ama zaten ilerde onu da yapmayı düşünüyorum tabi ki biraz öğrendikten sonra :D

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Yapacağınız sitenin hangi amaçla yapılacağı bu konuda önemli. sdelta arkadaşımızın da dediği gibi HTML dilini öğrenerek bir site yapabilirsiniz. HTML zor bir dil olmadığından öğrenmeniz uzun zaman almaz. Bunlarla uğraşmak istemiyorsanız Wordpress gibi bir blog yönetim programı da kullanabilirsiniz. Sayısız eklenti ve tema desteği ile muhtemelen yapmak istediğinizi yapmaya fazlasıyla yardımcı olacaktır. Buradan ulaşabilirsiniz.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Çok kolaydır aslında. İşin püf noktası kurcalamak. Boz yap tekrar yap olmadı mı tekrar dene. Her linke gir çık. Amaç dışı değil tabi. (:

Bu arada tüm mesajı kalın yapmazsan memnun oluruz.

MetaMorphos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Çok kolaydır aslında. İşin püf noktası kurcalamak. Boz yap tekrar yap olmadı mı tekrar dene. Her linke gir çık. Amaç dışı değil tabi. (:

Bu arada tüm mesajı kalın yapmazsan memnun oluruz.

Tamam yapmam :D

---------- saat 19:50 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:48 eklenmişti ----------

Yapacağınız sitenin hangi amaçla yapılacağı bu konuda önemli. sdelta arkadaşımızın da dediği gibi HTML dilini öğrenerek bir site yapabilirsiniz. HTML zor bir dil olmadığından öğrenmeniz uzun zaman almaz. Bunlarla uğraşmak istemiyorsanız Wordpress gibi bir blog yönetim programı da kullanabilirsiniz. Sayısız eklenti ve tema desteği ile muhtemelen yapmak istediğinizi yapmaya fazlasıyla yardımcı olacaktır. Buradan ulaşabilirsiniz.

Teşekkürler :) Blog'a basladım ama daha ne yapcağımı bilmiyorum eğer yapamazsam gene sorarım :D

DarkMediaTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Blogger üzerinden bir blog oluşturmanı öneriyorum. Kullanımı daha kolay ve işini fazlasıyla görür.

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Öncelikle hangi dille başlayacağını bilmen gerekiyor ki bunu arkadaşlar söylemişler.(html)

Html ile ilgili en basit programı seçmelisin. Frontpage öneririm. Kodları ezberlemek zor gelebilir yada onlarla çalışmak.
İlk zamanlarda kodlar beni çok sıktığı için bu programı kullanmıştım kodları daha kolay yoldan öğrenmek için.
Frontpage de hem görsel hemde kod bölümü var görsel olarak yaptıklarımı kod bölümünde bakıyordum. Kodları öğrenmem daha kolaylaşıyordu.

Bedava sitelerin cazibeliğine kapılma az çok bu işi öğrendiğin zaman kendine localhost oluşturup yaptığın siteyi orada nasıl göründüğüne bakabilirsin. Bedava site yapmaya yönelik siteler seni hazırcılığa iter pek tavsiye etmem. Bu son dediğim sonra düşüneceğin şeyler Html ile başla sen bile hele

by_linux

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 yıldır web tasarımla ugraşıyorum ama açıkçası boş iş...Her gelen web tasarıma gidiyor.Bnde web tasarım zırvalıgını bırakıp 3d modelleme ve animasyon üzerine çalışıyorum:)

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
htmlokulu.org

Arkadaşım önce ne yapacağına karar vermen lazım.
Ne tür bir web sitesi yapmayı tasarlıyorsun?

İkincisi tüm verilen yanıtlarda okuduğun gibi html dilini iyice bilmen lazım.
Web siteleri o tür hazır şablonlarla doldur boşalt olmaz.
Olur da, bir tadı olmaz.
Üstteki sitede istediğin herşeyi bulabilirsin.
Ayrıca burası bir teknoloji forumu.
Öncelikle açtığın konuyla ilgili ve burada bilgilerini paylaşan, konuya vakıf bir sürü arkadaşın yazdığı konu başlıklarını biraz kurcalaman lazım.
Okumadan, öğrenilmeden bu gibi işler lap diye olmuyor maalesef.

1 - Konunu seç.
2 - Web sitenin iskeletini hazırla, yani ne, nerede bulunmalı vb.
3 - Yayınlıyacağın dökümanları seç, yani resim, müzik vb. gibi

Sonrası maalesef biraz konuyla ilgili temel bilgiyi bulup, (dediğim gibi bu forumda yeterince sayfa yazılı) okumak lazım.
Biraz gayret.
Kolay gelsin.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
1 yıldır web tasarımla ugraşıyorum ama açıkçası boş iş...Her gelen web tasarıma gidiyor.Bnde web tasarım zırvalıgını bırakıp 3d modelleme ve animasyon üzerine çalışıyorum:)

En akıllıcasını yapıyorsun. Kimsenin şuan ilgilenmediği alanlarla(flash, actionscriptı 3d max ) uğraşmak ileriki yılarda çok iyi gelir elde etmeni sağlar.

MetaMorphos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar Hepinize Yardımlarınız İçin Teşşekürler :)

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Aynen ya html öğrenmeye bak.Basit bir site için (web 1.0 oluyor (yani etkileşim yok)) bu yeterli.

musabbu

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Zaman kaybetmeden html, asp, php öğrenmeye bak.
Boş ver zaman kaybetme bedava sitelerde.

olgunmadak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yani fikir vermek gerekirse funpic.org tan hesap aç. 2.500 MB alan veriyor tabi ama dosyaların kısıtlamalı uploadı var..

Ardından yani sadece öğrenmek için (yani ticari olarak kullanma ve fazla yayma) vbulletin mybb gibi birşeyler kur. Bunların kurulumları bütün internette var. eğer vbulletin kuracaksan bu lisanslı olması gerekiyor yani yasal açıdan ama yani yasa dışı sürümleri de var ben bunu her ne kadar önersemde kullanma dememe bakma 3.8 versiyonunu bul ve kur :D Ben böyle adım attım. Macromedia Dreamweaver ... gibi progrmlarla başlarsan direkt olarak başlarda biraz amatör olursun ama kodlama bilmediğin için öğrenmene yardımcı olur. Hazır sistem kur dememin amacı yani tema düzenlemesi yaparken emin ol birazcık öğreniyorsun. Bunları uygularsan başlangıç için bir şeyler olabilir.

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
hazır html kodlar yaz google'a sonra sitene uygula :) geliştir kendini hazır kodlarla :)

srtdrk

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Eğer hiç bir kodlama dili bilmiyorsan sıfırdan öğrenmeye başla. Çünkü bedava site dedikleri herzaman işine yaramaz. Kendin yap kendin yayınla siteni.

PylsWeb

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Blogcu ile başla kurcala html öğren daha sonra gerisi gelir zaten arkadaşın dediği gibi her linkin nereye çıktıgını bil koddaki ona göre düzelt sil boz yap.

MetaMorphos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadşlar sağolun html'i öğrendim biraz. kendi çapımda bişiler yaptım :D teşekkürler bedava siteden daha güzel oldu. :D

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
- Bilgisayarına DW CS4 deneme sürümü kur. (Bir ay full kullanım hakkın var ve bir ayda sen işi çözersin zaten!)
- Sıfırdan kod yazma olayı uzun ve bıktıran bir süreç. Bedava web şablonu veren binlerce site var. O sitelerden HTML & CSS tabanlı şablonlar indir. (Google da free templates yazdığında sebil kıyamet alternatif içinden seç istediğini)
- DW içinde istediğin şablonu aç ve kodlar ve canlı görüntüyü aynı anda görüntüle. Hangi kodu sildiğinde veya yer değiştirdiğinde ne değiştiğini gör. Webden Html kodlar indir ve onları da kullan.
Baya yol aldığını göreceksin...
Ama:
İlla ki web tasarımı yapacağım diyorsan php ve flash tabanlı tasarıma yoğunlaşmaya çalış, çünkü html tasarım Cin Ali resmi çizmek gibi artık. İlkokul öğrencileri 2 saatte 10 sayfa atıyor :)
3D modelleme yapmaya yoğunlaş. Yaş ve diğer şartların uygunsa Autocad vs kurslarına git.
Umarım fikir verme anlamında işe yaramıştır..