Site hackleyen nasıl şikayet edilir?

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Herkese merhaba.
Bugün birisi benim sitemi hacklemiş. Wordpress 2.7 kuruluydu. Ben bu lameri şikayet etmek istiyorum. Konu hakkında tecrübesi olan var mı? Yada ben bu kişinin kimliğini nasıl bulabilirim. Mr.SaFa7@hotmail.com attığı indexteki adresi.
Bilgisi ve tecrübesi olanlar paylaşırlarsa sevinirim. (troy adminim tecrübeli galiba.)

Şimdiden teşekkürler.

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Troy adminimin acı tecrübeleri de var, dikkat et. :D Sen de onun gibi counter t-shirtü çekip Beşiktaş Adliyesi'ne gitme sakın. :D

KaRiZMa^^

Asistan
Reaksiyon puanı
0
:D
arkadaşım savcılığa git ve şikayet et.birim eğer becerebilirse onu bulmayı hak ettiğini alır.he birde wprdpress i geç :) php dene

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Hiç heveslenme.Hack leyen aptal değildir.İp i de kendine ait değildir ya cafedendir yada wireless ten .sen savunmanı güçlendir.Bizim sitemizde çöktü 2 aydır uğraşıyoruz.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Troy adminimin acı tecrübeleri de var, dikkat et. :D Sen de onun gibi counter t-shirtü çekip Beşiktaş Adliyesi'ne gitme sakın. :D
O olayı biliyorum. :D

:D
arkadaşım savcılığa git ve şikayet et.birim eğer becerebilirse onu bulmayı hak ettiğini alır.he birde wprdpress i geç :) php dene
Bilişim suçları şubesini aradım telefonla. Delillerle birlikte adliyeye gidin dediler. Ama deliller ne tam olarak. adam 2 tane index atmış. Ben ol kadar uzun boylu anlamam delil falan.

PHP ile uğraşacak kadar vaktim yok malesef.

Siteyi eski haline çevirdim fakat açığı kapatmak gerekecek.

Hiç heveslenme.Hack leyen aptal değildir.İp i de kendine ait değildir ya cafedendir yada wireless ten .sen savunmanı güçlendir.Bizim sitemizde çöktü 2 aydır uğraşıyoruz.

Zeka seviyesini bilemicam ama msn adresi bırakmış.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,126
Delil dediği anasayfa görüntüsü, bıraktığı mail adresi.. Al götür onları

Habib BULUT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Turkiyede senin tanittigin turden heykir bulmak zor adamlar heyki oyuncak gibi oynuyolar . En iyisi loglari al bide screen al archive.org dan git mahkemeye mail adreside var

sstoss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu işten sonuc alamazsın polis bu işlerden zerre kadar anlamaz
ama dev bir patronsan emin ol türkiyenin teknolojik her şeyi senin için kullanılır

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,126
Yok öyle bir şey..

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
hangi akılsız sırf oyun olsun diye hack yapar ki
ya millet bu hack denen şeyi oyun sanıyo galiba

arkadaşım senin yapacagın ancak savcılıga gitmek

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Siteyi kurtardım. Şu anda bir hasar yok. Açığın ne olduğunu bulamadım. Şu anda şikayet etmeyeceğim. Tekrar olursa şikayet edecem.

KaRiZMa^^

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kardeş indexleri al sen, birde hostundan verileri al, msn adresi onun sa onuda al.hostun sağlam bişe ise saat kaçda nerden hangi ip den saldırı olduğunu sana verir.birde siten halen aynı.wordpress forum adminlerinden yardım iste sürümünü yükselt ve güvenlik modülü kur.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
kardeş indexleri al sen, birde hostundan verileri al, msn adresi onun sa onuda al.hostun sağlam bişe ise saat kaçda nerden hangi ip den saldırı olduğunu sana verir.birde siten halen aynı.wordpress forum adminlerinden yardım iste sürümünü yükselt ve güvenlik modülü kur.

host ile konuştum. Yurtdışı ip adresinden hacklemişler. bütün sunucuyu ele geçirmişler sadece benim sunucuyu değil. Arap birinin olduğunu düşünüyolar.

KaRiZMa^^

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ya kardeş hostunu sağlam yerden alsana.Yahu polisler anlamaz böyle şeylerden.Bir cafeyi şikayet ediyorum uygunsuz sitelere girenler var diye elamanlar tam yakalıyorlar elemanı, elemanda sayfayı kapatıyor.Sonra ekip başı geliyor niye bu siteye giriyorsun diyor.O da girdiğim sitede bişe yokki.Nası yok diyor,Oda burası izle....com diye normal bir video sitesi diyor.Sonra o siteye giriyorlar beraber bende izliyorum.Az önce girdiğin sayfaları göster bana diyor memur bey :))
Cafeciyi çağırıyor -Gel bakalım bak bakalım bu adam ne zaman nereye girmişş. Bilgisardan hiç çaktığı yok.Burası Türkiye ve diyorkii yaw bize ta merkezden haber geliyor böyle bir şey yapıyorsunuz diye.Ama gözünle gördüğünede inanmıyorlar ve anlamayanlar işin başında var Tr de.Neyse sen o işi unut derim.Siten gitti.Bilgilerini bir yere kopyala halen duruyorsalar.Yeni bir host al php fusion dene veya php-nuke çok basit bir içeriği var orta okul çocuğu bile anlar yapmasını.host ve php bilgisi için destek istersen yardımcı olmaya çalışırım. Özelden mesaj çekersen 2-3 gün içinde anca bakabilirim.Saygılar.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
ya kardeş hostunu sağlam yerden alsana.Yahu polisler anlamaz böyle şeylerden.Bir cafeyi şikayet ediyorum uygunsuz sitelere girenler var diye elamanlar tam yakalıyorlar elemanı, elemanda sayfayı kapatıyor.Sonra ekip başı geliyor niye bu siteye giriyorsun diyor.O da girdiğim sitede bişe yokki.Nası yok diyor,Oda burası izle....com diye normal bir video sitesi diyor.Sonra o siteye giriyorlar beraber bende izliyorum.Az önce girdiğin sayfaları göster bana diyor memur bey :))
Cafeciyi çağırıyor -Gel bakalım bak bakalım bu adam ne zaman nereye girmişş. Bilgisardan hiç çaktığı yok.Burası Türkiye ve diyorkii yaw bize ta merkezden haber geliyor böyle bir şey yapıyorsunuz diye.Ama gözünle gördüğünede inanmıyorlar ve anlamayanlar işin başında var Tr de.Neyse sen o işi unut derim.Siten gitti.Bilgilerini bir yere kopyala halen duruyorsalar.Yeni bir host al php fusion dene veya php-nuke çok basit bir içeriği var orta okul çocuğu bile anlar yapmasını.host ve php bilgisi için destek istersen yardımcı olmaya çalışırım. Özelden mesaj çekersen 2-3 gün içinde anca bakabilirim.Saygılar.

Unuttum zaten o işi:D

Veriler problem olmadı. Host günlük yedek alıyor. Oradan geri yükledim. Sorun olmadı.
İlgilendiğin için teşekkürler.

buraqq

Profesör
Reaksiyon puanı
6
web arısından beklemeezdim...

FearLeSSTeaM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S.a öncelikle

Senin siteni hackleyen kişi mutlaka index atmıştır indexe eğer mail adresi yazıyorsa onu kendine ekle kanıt olabilir. Genelde hackleyen kişiler hack timlerinde çalışırlar hackleyen kişi indexte site yazmış ise o siteye gidip admini ile irtibata geç. Şikayet edebileceğin iki yer biliyorum. Polisler bu işten anlamaz demiş birisi Bilişim polis örgütü denen bişey var yanlış hatırlamıyorsam bilişim suçlarıyla ilgileniyor oraya gidebilirdin ya da www.bg.org.tr bu adresten yardım isteyebilirsin Burası Bilişim suçlarına karşı mücadele derneğidir sana yardımcı olurlar iletişime geç..

SeLametle..

Noctivagant

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Bu hack olayığını engellemek çok zor. Benim admin olduğum site var bugüne kadar saymadık ama 3 yıl içersinde 30 defa hacklenmiştir. Haltta bunun önüne geçmek için zamanında antu.com dan sponsorluk desteği almıştık o bile işe yaramamıştı. Şimdilerde o kadar hacklenme yaşamıyoruz belki 1 yıldırda kimse hacklemiyor ama sonuçda ogünleri hatırlamak bile istemem. Bizi sürekli aynı kişiler hackleyip duruyordu bir ara. Adiler hemen hemen tüm kullanıcı adlarının başına küfürler filan yazmışlardı. Sonra düzelttik ama düzeltmeden önce adları başında küfür yazılmamış olan tüm üyeleride banladık çünkü o üyelerin bir kısmı bu işi yapmışlar. Bunla alakası olmayanlarda vardı ama onlarda bunu yapanların sitelerinde üyeydiler ve onların kankaları filandılar.

Bizi hackleyen sitede çok büyük bir oyun sitesiydi. Hackleme sebepleride onlara rakip olmamız ve bunun işlerine gelmemesiydi. Tabi bu duruma üzülen bazi üyeler bize sormadan onların sitesini 2-3 saatline yavaşlatmışlar. Onuda şöle öğrendik üyelerimiz sitemiz düzeldiğinde forumda biz sizin adınıza intikam aldık diye yazmışlar bizde ne yaptınız diye sorduk onların site açılışını yavaşlamasını sağladık dediler. Ama bunu yapmaları bize zarar verdi adamlar aynı gün tekrardan bize saldırdılar.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
host.net.tr'den çok memnundum. Ama bu son hack olayından sonra gözümden bayağı düştüler. Neden olduğunu bilmiyorum fakat host'un komple hacklenmesi çok aptalca. Tek iyi yanı yedeklerin sağlam olması. Veri kaybım olmadı. Zaten içeriğe dokunmamışlar. Sadece birkaç yere index atmışlar.

Firmayla telefonda görüştüm. Haber vermemelerinin sebebi sisteme ulaşamamalarıymış. Pek tatmin edici gelmedi.

CEH

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler bilgiler için ;)

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Edindiğim bilgilere göre bizim hacker 'arap'mış.

Bu gibi bir durumda Türkiye'deki mahkemeler polis vb. bir sonuç çıkarabilir mi?