Sistemin son hali

sercangüler

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Selamlar herkese,

öncelikte herkese teşekkür ederim kasa toplamamda yardımcı olduğunuz için.Şimdi birkaç arkadaşım toplama parçalar verdiler.Son olarak ben onlar arasından bir yeni sistem toplamaya çalıştım sizce nasıl olmuş ?

Güç Kaynağı: AeroCool 550W Çift PCI-E Aktif PFC Güç Kaynağı (Kutusuz)
İşlemci: AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 8MB 3.4GHz
Anakart: Asus M5A78L AMD 760G AM3+ DDR3 ATX Anakart -
Bellek: Corsair XMS3 8GB DDR3 1600MHz CL9 2x4GB Dual Kit Bellek -
Ekran Kartı: MSI ATI HD7850 Twin Frozr OC 2GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı (R7850 Twin Frozr 2GD5/OC) -

Ekran kartı'nda biraz arada kaldım sadece

2)Sapphire ATI HD6850 1GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı (111800020R)
diğer ekran kartıda bu.fiyatı diğerine göre biraz daha uygun ama sizce nasıl olmuş yorumlarınızı alabilir miyim ?

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Sistem iyi ama ben İntel tercih ederdim tercihen ivy bridge i5 .

sercangüler

Asistan
Reaksiyon puanı
1
dostum bence amd daha iyi ya ne bilim oldum olası pek intel'i sevemedim :) o yüzden ilk bilgisayarımdan buyana hep amd tercihim olmuştur neden bilmiyorum ama amd ye daha bi iyi bakıyorum :)

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bende tam aksi :D ivy bridge sistemler cok iyi. Amd ucuz oldugundan tercih edilir genelde.

sercangüler

Asistan
Reaksiyon puanı
1
aynen hem ucuz hemde oldukça performans yüksek :) ben memnunum valla ne bilim :) büyük bir aksilik olmassada inş bundan sorada sürekli amd kullanmaya devam edeceğim :)

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Evette ornek olarak max i5 ile kapisir i7 ivy bridge suanda onde. Parasi olan biri icin intel dusuk sistem topluyorsaniz kendi tercihim olarak amd diyorum.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Selamlar herkese,

öncelikte herkese teşekkür ederim kasa toplamamda yardımcı olduğunuz için.Şimdi birkaç arkadaşım toplama parçalar verdiler.Son olarak ben onlar arasından bir yeni sistem toplamaya çalıştım sizce nasıl olmuş ?

Güç Kaynağı: AeroCool 550W Çift PCI-E Aktif PFC Güç Kaynağı (Kutusuz)
İşlemci: AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 8MB 3.4GHz
Anakart: Asus M5A78L AMD 760G AM3+ DDR3 ATX Anakart -
Bellek: Corsair XMS3 8GB DDR3 1600MHz CL9 2x4GB Dual Kit Bellek -
Ekran Kartı: MSI ATI HD7850 Twin Frozr OC 2GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı (R7850 Twin Frozr 2GD5/OC) -

Ekran kartı'nda biraz arada kaldım sadece

2)Sapphire ATI HD6850 1GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı (111800020R)
diğer ekran kartıda bu.fiyatı diğerine göre biraz daha uygun ama sizce nasıl olmuş yorumlarınızı alabilir miyim ?
bence ilk hali gayet iyi. özellikle oyun için 965 + 7850 çok iyi bir ikili. intel almak için ekran kartından kısmak gerekir. i7 bu bütçe ile hiç olmaz. i5 + 6850 olur en fazla ki, tavsiye etmem. 965 + 7850 kadar verimli olmaz. :)

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bence ilk hali gayet iyi. özellikle oyun için 965 + 7850 çok iyi bir ikili. intel almak için ekran kartından kısmak gerekir. i7 bu bütçe ile hiç olmaz. i5 + 6850 olur en fazla ki, tavsiye etmem. 965 + 7850 kadar verimli olmaz. :)
Dediğiniz gibi bütçeye göre gayet makul. Bütçesi olana da intel derim. Bence bu haliyle amd tercih edilmiş biçimde sistemin ilk hali güzel.

grezimonk

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
277
Bende tam aksi :D ivy bridge sistemler cok iyi. Amd ucuz oldugundan tercih edilir genelde.

ivy bridge faciasını yaşamaya hazırlan 90~120 intel ne verdiyse göreceksin... arada mis gibi kavrulmuş kakao kokusunuda alınca müthiş µ mangal efekti ile intel'ine veda edeceksin... :)

sercangüler

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bügün bir bilgisayarcıya gittim fakat ram'ı ekran kartını filan hiç bulamadı toplayamadım o yüzdende.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bügün bir bilgisayarcıya gittim fakat ram'ı ekran kartını filan hiç bulamadı toplayamadım o yüzdende.
Bilgisayarcıdanmı topluyorsunuz hocam ? Siteler veya vatan teknobiyotik gibi platformlardan toplamanızı öneririm.
ivy bridge faciasını yaşamaya hazırlan 90~120 intel ne verdiyse göreceksin... arada mis gibi kavrulmuş kakao kokusunuda alınca müthiş µ mangal efekti ile intel'ine veda edeceksin... :)

Daha net konussanız daha iyi olucak :)

sercangüler

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sana yakın vatan nerdeyse oraya git. ellerinde olmayan parçaları da başka şubelerden getirtirler. :)

istanbulda bu semtlerde var: avcılar, bağcılar, bostancı, dudullu, gaziosmanpaşa, harbiye, topkapı, ümraniye

http://www.vatanbilgisayar.com/stores.aspx

aynen en mantıklısı o sanırsam :) en iyisi vatan yada gold'da toplatayım.bugün yolumun üstünde denk geldim bir bilgisayar dükkanına girdim listeyi verdim adam resmen markaları yeni duymuş görmüş gibiydi :) Ekran kartı piyasada böle bişey yok sen nerden buldun bunları filan dedi :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
aynen en mantıklısı o sanırsam :) en iyisi vatan yada gold'da toplatayım.bugün yolumun üstünde denk geldim bir bilgisayar dükkanına girdim listeyi verdim adam resmen markaları yeni duymuş görmüş gibiydi :) Ekran kartı piyasada böle bişey yok sen nerden buldun bunları filan dedi :)
onlar bilgisayarcı değil hocam, bildiğin düdükçü. bu işten anlamayan adamlara ellerindeki malları kakalıyorlar. "oyunlarda full çeker abiii" diyerekten. :mrgreen:

sercangüler

Asistan
Reaksiyon puanı
1
en iyisi kendim toplayim ben bunu anlaşıldı :) Kendi işimi kendim görücem :) saolun arkadaşlar ellerinize sağlık :)

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
en iyisi kendim toplayim ben bunu anlaşıldı :) Kendi işimi kendim görücem :) saolun arkadaşlar ellerinize sağlık :)
En sağlıklısı hocam. Adam gibi bilgisayarcı olsa fiyatlarından kendinden belli olur ama kazanamaz o yüzden adam gibi bilgisayarcı yok zaten :)