Soru Sistemimin kullanılabilirliği

HalitYağızÇAM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Merhaba arkadaşlar yaşım 12 kendime ait ilk defa okul harçlıklarımı biriktirip pc aldım sizce benim yaşım için kullanılabilirmi?
Windows 10.png
:)

Son düzenleyen moderatör:

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Tarayıcıda gezmek, dizi-film izlemek için yeterli bir bilgisayar. Hatta bunları daha kolay yapabilmen için Linux kurmanı öneririm.

Malmedy

Profesör
Reaksiyon puanı
1,059

HalitYağızÇAM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Sanmıyorum malesef. İşlemci yetersiz gibi duruyor, ekran kartına gelirsek varmıdır bilmemem. Web Tasarım-Yazılım ile uğraşıyorsan idare eder. Onun dışında eski oyunları oynayabilirsin, onun dışında gündelik kullanım için yeterli.
para biriktirişp alabileceğim uygun fiyatlı işlemci nedir mesela i3 3.2ghz olurmu?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Windows 10 çekilmez bu sistemde linux dağıtımlarına yönelebilirsin. 10. Nesil i3 kullanıcısı olarak pop os kullanıyorum.
ama çok hızlıaçılışıda çok hızlı fln açılıyor programları hızlı açıyor

HalitYağızÇAM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11

Intel Core i5-650 3.2 GHz LGA1156 4 MB Cache 73 W İşlemci Tray bu işlemciyi 275 tl ye alabiliyorum bu beni idare edermi?​

MelihST324

Doçent
Reaksiyon puanı
131
abi işlemci alırken ben ghz ye bakılır dşye biliyordum neye bakıyım alırken
Kalite 2.40 GHz olsun kötümü ? kalitesine bakıcaksın kardeşim.

işlemcinin kalitesine bakıcaksın bende öyleydim 3.10 GHz bulunca efsane falan diyordum

abi işlemci alırken ben ghz ye bakılır dşye biliyordum neye bakıyım alırken
Intel Core i3-10105F 3.7 GHz LGA1200 6 MB Cache 65 W İşlemci Fiyatları ve Özellikleri bu daha yeni bunu al

HalitYağızÇAM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11

işlemcinin kalitesine bakıcaksın bende öyleydim 3.10 GHz bulunca efsane falan diyordum
Sağol Abi öneri için senin dediğin işlemciyi inceleyeceğim eğer iyi bulursam onu alırım sağol

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Aferin sana Halit. Harçlıklarından kendine ilk pc ni almışsın.:)
Şimdi, elindeki işlemci intelin core 2 duo E4300 İŞLEMCİSİ. Soket 775 işlemcidir. Bunun önce anakrtını öğrenmemiz lazım Şu programı kur. Ve mainboard yazan yere tıkla Açılan şeyin fotosunu buraya at. Anakrtına yeni nesil işlemciler olmaz.

MelihST324

Doçent
Reaksiyon puanı
131
Aferin sana Halit. Harçlıklarından kendine ilk pc ni almışsın.:)
Şimdi, elindeki işlemci intelin core 2 duo E4300 İŞLEMCİSİ. Soket 775 işlemcidir. Bunun önce anakrtını öğrenmemiz lazım Şu programı kur. Ve mainboard yazan yere tıkla Açılan şeyin fotosunu buraya at. Anakrtına yeni nesil işlemciler olmaz.

Ben demiştim anakartın uyumlu değilmi falan dedim hiç birşey demedi

goqhan06

Emektar
Reaksiyon puanı
57
Halit seni tebrik ederim kardeşim. Bende sana uygun işlemci olması lazım. Söz vermeyim önce bulmam gerekiyor. Bulabilirsem E6300 ve X5460 olması lazım. Sen önce arkadaşların dediği gibi anakartın modelini öğren. P965P ve üstü chipset vardır umarım. Anakartına göre E6300 büyük olasılıkla olur, chipset ine göre modifiyeli X5460 olmayabilir. Söz veremiyorum ama bulacak olursam sana hediye edeceğim. Bana 1-2 gün müsade et.

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Merhaba arkadaşlar yaşım 12 kendime ait ilk defa okul harçlıklarımı biriktirip pc aldım sizce benim yaşım için kullanılabilirmi?Ekli dosyayı görüntüle 165129:)
Merhaba dostum,
Hayırlı olsun bilgisayarın, bu bilgisayarın ekran kartı var mı bilmiyorum ama işlemcinin yorulmaması için Windows 8.1 Embedded Industry Pro sürümünü kurmanı tavsiye ederim. Bu sürüm epey rahatlatır bilgisayarını. Daha sonrasında ise dxdiag üstünden bilgisayarında ekran kartı var mı bir kontrol et bakalım. Eğer varsa, bir ihtimal Zula ve Minecraft gibi oyunları oynayabilirsin.

HalitYağızÇAM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Merhaba dostum,
Hayırlı olsun bilgisayarın, bu bilgisayarın ekran kartı var mı bilmiyorum ama işlemcinin yorulmaması için Windows 8.1 Embedded Industry Pro sürümünü kurmanı tavsiye ederim. Bu sürüm epey rahatlatır bilgisayarını. Daha sonrasında ise dxdiag üstünden bilgisayarında ekran kartı var mı bir kontrol et bakalım. Eğer varsa, bir ihtimal Zula ve Minecraft gib51
512 mb ekran kartı var sonoyuncu minecraft online 70-130 fpslerde oynayabiliyorum ama bana biraz windows 8.1 tablet gibi geliyor

Halit seni tebrik ederim kardeşim. Bende sana uygun işlemci olması lazım. Söz vermeyim önce bulmam gerekiyor. Bulabilirsem E6300 ve X5460 olması lazım. Sen önce arkadaşların dediği gibi anakartın modelini öğren. P965P ve üstü chipset vardır umarım. Anakartına göre E6300 büyük olasılıkla olur, chipset ine göre modifiyeli X5460 olmayabilir. Söz veremiyorum ama bulacak olursam sana hediye edeceğim. Bana 1-2 gün müsade et.
abi anakartım p5ld2-se ddr2 anakart bu arada çok teşekkür ederim öncelikle sağol :)