Sistemime göre oyun oynamalık windows sürümü önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan WuziMu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

WuziMu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Bilgisayar Bilgisi:
Üretici: PEGATRON CORPORATION
Model: A15
Tür: Dizüstü
Dokunmatik Girdi Algılanmadı

İşlemci Bilgisi:
CPU Üreticisi: GenuineIntel
CPU Markası: Intel(R) Celeron(R) CPU B815 @ 1.60GHz
CPU Ailesi: 0x6
CPU Modeli: 0x2a
CPU Ölçümü: 0x7
CPU Türü: 0x0
Hız: 1596 Mhz
2 mantıksal işlemci
2 fiziksel işlemci
HyperThreading: Desteklemiyor
FCMOV: Destekliyor
SSE2: Destekliyor
SSE3: Destekliyor
SSSE3: Destekliyor
SSE4a: Desteklemiyor
SSE41: Destekliyor
SSE42: Destekliyor
AES: Desteklemiyor
AVX: Desteklemiyor
CMPXCHG16B: Destekliyor
LAHF/SAHF: Destekliyor
PrefetchW: Destekliyor

Ağ Bağlantısı Bilgisi:
Ağ Hızı: Bilmiyorum

İşletim Sistemi Sürümü:
Windows 7 (32 bit)
NTFS: Destekliyor
Kripto Sağlayıcı Kodlar: Destekliyor 311 0x0 0x0 0x0

Ekran Kartı:
Sürücü: Intel(R) HD Graphics
DirectX Sürücüsü Adı: igdumd32.dll
Sürücü Sürümü: 9.17.10.4229
DirectX Sürücüsü Sürümü: 9.17.10.4229
Sürücü Tarihi: 26 Mayıs 2015
OpenGL Sürümü: 3.1
Masaüstü Renk Derinliği: 32 bit
Monitör Yenileme Hızı: 59 Hz
DirectX Kartı: Intel(R) HD Graphics
Üretici Kimliği: 0x8086
Aygıt Kimliği: 0x106
Revizyon: 0x9
Monitör Sayısı: 1
Mantıksal Ekran Kartı Sayısı: 1
SLI ya da Crossfire Bulunamadı
Birincil Ekran Çözünürlüğü: 1366 x 768
Masaüstü Çözünürlüğü: 1366 x 768
Birincil Ekran Büyüklüğü: 18.98" x 10.67" (21.73" diyag)
48.2cm x 27.1cm (55.2cm diag)
Birincil Bus Türü Belirlenemedi
Birincil VRAM: 785 MB
Desteklenen MSAA Modları: 2x 4x

Ses kartı:
Ses aygıtı: Kulaklıklar (2- High Definition

Bellek:
Bellek: 1954 Mb

Çeşitli:
UI Dili: Türkçe
Mikrofon: Hayır, mikrofonum yok.
Steam Kontrolcü Kablosu ve Uzatması: No Receiver
Medya Tipi: DVD
Toplam Kullanılabilir Depolama Alanı: 287833 Mb
Kullanılabilir Boş Depolama Alanı: 124635 Mb
OS Yüklenme Tarihi: Kas 27 2016
Oyun Kumandası: None algılandı
VR Başlığı: Hiç algılanmadı

Arkadaşlar sistemim yukarda belirttiğim gibi ^^^

Bilgisayarı genellikle oyun için kullanıyorum bu sisteme en uygun oyunlarda iyi performans alabileceğim bir windows sürümü önerirmisiniz?
Not : 64 Bit düşünüyorum

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Windows 10'un en iyi güvenlik ve performansı vermesi lazım. Ama sen Linux kurmayacak mıydın ? Bunun için neden ayriyeten Windows kur ki ? Özellikle oynamak istediğin ama Linux'ta çalıştıramayacağın bir oyun mu var ?

WuziMu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Windows 10'un en iyi güvenlik ve performansı vermesi lazım. Ama sen Linux kurmayacak mıydın ? Bunun için neden ayriyeten Windows kur ki ? Özellikle oynamak istediğin ama Linux'ta çalıştıramayacağın bir oyun mu var ?
Maalesef oyunun linux desteği var fakat multiplayer inin olmadıgı için linux kaldı öyle,tabi ilerde destek gelebileceği için o konuda faydanız oldu :)
--- Gönderi Güncellendi ---
Evet başka önerilere açığım arkadaşlar

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
CS:GO oynuyorum ben Manjaro GNOME ile ve olukça iyi FPS alıyorum :) DOTA2 favorim olmasa ve MOBA oyunları hiç beceremediğim için sevmesem de o da bir seçenek. Bir sürü Multiplayer desteği olan oyun var bizim tarafta. Misal Dying Light'ı Multiplayer'dan oynayabilirsin :)

WuziMu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
CS:GO oynuyorum ben Manjaro GNOME ile ve olukça iyi FPS alıyorum :) DOTA2 favorim olmasa ve MOBA oyunları hiç beceremediğim için sevmesem de o da bir seçenek. Bir sürü Multiplayer desteği olan oyun var bizim tarafta. Misal Dying Light'ı Multiplayer'dan oynayabilirsin :)
Windows lazım ya :D

WuziMu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5

WuziMu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
O daha çok senin donanımın ve sürücülerinle alakalı. Sürücülerin güncel olmalı.

Sürücülerim tam,sadece daha hafif 64 bit windows sürümü lazım işte,oyun performansı bakımından iyi olacak bir windows sürümü.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Windows 8.1 daha uygun ramı komple yemiyor fazla yormaz sistemi

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Windows 10 kullanırken SSD lazım disk dolu falan uyarısı veriyor saçmalıyor en iyisi 8.1

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Windows 10 kullanırken SSD lazım disk dolu falan uyarısı veriyor saçmalıyor en iyisi 8.1
Disk dolu hatası vermiyor. Şahsen bu hatayı ben hiç almadım ama alan var. Disk'lerin bir okuma/yazma hızı vardır. Kısaca bu okuma/yazma gücünün tamamını nedensiz bir şekilde Win arkada kullanıyor ve bu da bilgisayarı kastırıyor. Arkaplanda belki Microsoft birşeyler karıştırıyordur bilmiyorum. Bildiğim bir şey var, benim bu hata konusunda şanslı kesimde olduğum :) SSD'nin fayda edeceğini sanmıyorum. Memory leak'e benzer bir durum var en azından bunun disk hızı ile ilgili başka bir versiyonu.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Disk dolu hatası vermiyor. Şahsen bu hatayı ben hiç almadım ama alan var. Disk'lerin bir okuma/yazma hızı vardır. Kısaca bu okuma/yazma gücünün tamamını nedensiz bir şekilde Win arkada kullanıyor ve bu da bilgisayarı kastırıyor. Arkaplanda belki Microsoft birşeyler karıştırıyordur bilmiyorum. Bildiğim bir şey var, benim bu hata konusunda şanslı kesimde olduğum :) SSD'nin fayda edeceğini sanmıyorum. Memory leak'e benzer bir durum var en azından bunun disk hızı ile ilgili başka bir versiyonu.

Yoo faydası var ssd li sistemde düzeliyor Windows 10 çok güçlü sistemler için bir işletim sistemi orta segment veya alt segment sistemlerde sorun riski yüksek

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Yoo faydası var ssd li sistemde düzeliyor Windows 10 çok güçlü sistemler için bir işletim sistemi orta segment veya alt segment sistemlerde sorun riski yüksek
En güçlü bilgisayarım 6 senelik masaüstü, onu CS:GO için kullanıyorum. Bir tane Celeron vardı Win10 ile geldi. Hepsinde Win10 bir süre kullandım ama yinede daha fazlasını almak için sevdiğim bir linux dağıtımını kurdum onlara. Ama genel anlamda Win10 çift çekirdeği ve 2GB ram'i bulunan bir bilgisayarda rahat çalışmalı.

WuziMu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
8.1 Pro 64 bit kurdum güncelleştirme bayadır %0 da beklemem gerekiyormuş araştırmama göre herşeyi tamamladıktan sonra son mesajımı atarım

WuziMu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Konu Kilit

afatsumlug97

Asistan
Reaksiyon puanı
103
En güçlü bilgisayarım 6 senelik masaüstü, onu CS:GO için kullanıyorum. Bir tane Celeron vardı Win10 ile geldi. Hepsinde Win10 bir süre kullandım ama yinede daha fazlasını almak için sevdiğim bir linux dağıtımını kurdum onlara. Ama genel anlamda Win10 çift çekirdeği ve 2GB ram'i bulunan bir bilgisayarda rahat çalışmalı.
sıkıntısız çalışıyor zaten, ama başka programlar açmaya başladığında multitask yapamıyosun fazla zorluyo rami. disk problemi ilk w10 sürmlerinde görülmeyen bir sorun daha sonra çıktı bu. kalıcı bir çözüm bulamadılar bir türlü, ssd ile ms ve hız sorun yapmadığı için kasmıyomuş gibi geliyo sadece