Sistemim Windows 7'yi destekler mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LaX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LaX

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Sene olmuş 2011, halen XP kullananlar varmış. Bende halen Xp kullanmaktayım. Memnun olmasına memnunum fakat Microsoft kullanılsın diye bir işletim sistemi çıkartmış. Hali hazırda arkadaşımın hediye etmiş olduğu 1 senedir kenarda duran lisanslı windows 7 cdsinide gördükçe insanın bilgisayarına kafayı çevirip acıyarak bakması içten değil :D

Oluyor eve misafir filan geliyor, şimdi tabi herkeste bilgisayar illaki var. Bakıyorsun hepsinde w7 kurulu. Gelipte bilgisayarda işleri olunca kullanmak istemiyorlar. Kullandırtamıyorsun. Ezik duruma düşüyor insan doğal olarak :D

Neyse sistemim kısaca şöyle;
İşlemci: 1.8 Ghz Intel Pentium 4
RAM: 2 GB
Ekran Kartı: ATI Radeon 9200 (Aslında ekran kartımı oyun için değiştirecektim fakat oyun oynamaya uzun bir süreliğine ara verdim diyelim.)

Büyük ihtimal işlemci yetersiz kalacaktır diye düşünüyorum ya da 4 GB ram takviyesi gerekecek ama yine de olumlu olumsuz cevaplarınızı bekleyerek bir an önce Windows 7'ye geçiş yapmak istiyorum. Saygılar..

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Benimde öyle eski bi sistem var... İntel pentıum 4, 3.00 ghz işlemci 2gb ram, 1gb ati radeon ekran kartı ve üzerinde 2 işletim sistemi var XP ve W7 home premıum yalnız w7 kurunca fazla bi performans bekleme vede ultimate filan kurma o sisteme home premıum iyidir...

LaX

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Sistem gereksinimi için teşekkürler. Umarım destekler

[MENTION=48671]muratflash[/MENTION] bende de ultimate cdsi var ama en azından bir denerim. zaten dediğim gibi oyun için değil. yükleyeceğim sadece adobe photoshop ve 3ds max. bir de küçük çaplı Minecraft adında bir oyun var. Virus programı zaten kullanmıyorum. Genel olarak internette gezerim yani öyle :D Bir denerim yine de ben. Olmazsa dediğin gibi home sürümü kuracağım. Teşekkürler..

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
İşte öyle bi sisteme ultimate kurdum ben ama işlemci kullanımı üst seviyelerde %90 dan aşağı inmedi... O yüzden düşük versiyonunu kurdum...

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Biraz zorlar sistemi. 4 GB Ram alma sakın bir işe yaramaz. 2 GB yeterli. Ama bellek ve işlemci hızları Win7 için biraz yavaş.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
windows 7 notbook OEM sürümleri var bu sisteme yüklersen bir sorun olmaz google de ara bulursun

celalim93

Doçent
Reaksiyon puanı
2
netbooklar gibi windows 7 starter ı kurabilirsin gayet stabil çalışır