Sistemim vs Europa Universalis IV

Stinson

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşlar merhaba uzun araştırmalar sonucu bu oyunu oynamaya karar verdim fakat aklımda bir sorun bulunuyor acaba sahip olduğum sistem bu oyunu oynatır mı? Ona göre satın alacağımda. Lütfen cevaplarınızı esirgemeyin.
Sistemim: Lenovo 81UT00D8TX Ideapad s145.
Ryzen 3-3200U.
8 GB RAM.
256 GB SSD.
Vega3 Graphics 2 GB.

HalukSonmez

Profesör
Reaksiyon puanı
747
Konunuzda ben önermiştim, zaten oyun tamamen işlemciye bağlı, İ5-2430M da 30fps oynanıyordu, sizin işlemciniz eğer hızı 5x e alırmazsanız (tavsiyem 3xden fazlası değildir) (oyunun gidişatı için), çok rahat oynatır.

ki istediğinizn fpsleri alamazsanız fast universalis diye bir mod var, fpsi bayagı yükseltiyor.

Yalnız alırken dikkat etmeniz gereken şeyler de var:

1- DLC siz oyun cidden hiçbir şey, Expension dlclerinin oyuna etkisi aşırı büyük. DLC keslinkle almalısinız.

2- Oyunun mekaniklerini tam olarak çözebilmek için minimum 100 saat ayırmalısınız, cidden karmaşık ve zor.

Son olarak en beğendiğim oyunlardan biridir kendileri, herhangi bir sorunuzda bana özelden ulaşabilir veya foruma konu açabilirsiniz.

Stinson

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Konunuzda ben önermiştim, zaten oyun tamamen işlemciye bağlı, İ5-2430M da 30fps oynanıyordu, sizin işlemciniz eğer hızı 5x e alırmazsanız (tavsiyem 3xden fazlası değildir) (oyunun gidişatı için), çok rahat oynatır.

ki istediğinizn fpsleri alamazsanız fast universalis diye bir mod var, fpsi bayagı yükseltiyor.

Yalnız alırken dikkat etmeniz gereken şeyler de var:

1- DLC siz oyun cidden hiçbir şey, Expension dlclerinin oyuna etkisi aşırı büyük. DLC keslinkle almalısinız.

2- Oyunun mekaniklerini tam olarak çözebilmek için minimum 100 saat ayırmalısınız, cidden karmaşık ve zor.

Son olarak en beğendiğim oyunlardan biridir kendileri, herhangi bir sorunuzda bana özelden ulaşabilir veya foruma konu açabilirsiniz.
Cidden çok teşekkür ederim. Kesinlikle indirip DLC de alacağım fakat sormak istediğim bir şey acaba cast Universalis modunu nasıl kuracağım ve oyuna herhangi bir DLC vs. Yüklediğim de bir sorun oluşturur mu? Hem benim durumumda olanlarda bilgilenmiş olur cevaplarsanız. :)

HalukSonmez

Profesör
Reaksiyon puanı
747
Modu steam atölye sayfasından bulabilirsiniz

Fast Universalis (Units On) olanı indirirseniz hem oyundan çok bir şey kaybetmezsiniz hem de fps artar, ancak işlemciniz sorun yaratmazsa (ki yaratmayacağını düsünüyorum) indirmeyin oyunun atmosferini biraz bozuyor.

Ben de DLC li kullanıyorum ve eski bilgisayarımda bu mod yüklüydu, mod sadece grafik düşürüyor, bazı grafiksel detayları kapatıyor ancak DLCler direkt oyuna etki ediyor, örneğin Common Sense DLC si ile şehirlerini geliştirebiliyorsun. Herhangi bi sorun olmaz.

Dlc alırken şu ikisini kesinlikle alın, oyuna en önemli etkiyi verenler bunlar:

Art of War
Common Sense

Stinson

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Modu steam atölye sayfasından bulabilirsiniz

Fast Universalis (Units On) olanı indirirseniz hem oyundan çok bir şey kaybetmezsiniz hem de fps artar, ancak işlemciniz sorun yaratmazsa (ki yaratmayacağını düsünüyorum) indirmeyin oyunun atmosferini biraz bozuyor.

Ben de DLC li kullanıyorum ve eski bilgisayarımda bu mod yüklüydu, mod sadece grafik düşürüyor, bazı grafiksel detayları kapatıyor ancak DLCler direkt oyuna etki ediyor, örneğin Common Sense DLC si ile şehirlerini geliştirebiliyorsun. Herhangi bi sorun olmaz.

Dlc alırken şu ikisini kesinlikle alın, oyuna en önemli etkiyi verenler bunlar:

Art of War
Common Sense
Tamamdır dediklerinize harfiyen uyacağım tekrar çok teşekkür ederim ?

HalukSonmez

Profesör
Reaksiyon puanı
747
Rica ederim, dediğim gibi EU ile ilgili anlamadığınız bişin olursa özelden ulasabilir ya da konuya yazabilirsiniz, yardımcı olmaya çalışırım.