Sistemim iyi ama her oyunda drop yiyorum

Simon Crech

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ASUS RX 580 8gb
i5 9600KF 3.7ghz
8GB Kingston ram 2666mhz
Asus h310m-k r2

Sistemim bu şekilde ama oynadıgım her oyunda drop yiyorum ve oyunlar akıcı değil. Mesela fortnite oynarken fps 180-240 arası ama oyun hiç akıcı değil ve 2 saniye de bir drop yiyorum fps 45 leri buluyor. csgo da fps 300 e sabitledim ama oyun akıcı degıl ve saliselik droplar yiyorum bu da oynarken beni rahatsız ediyor. HDD modelini bilmiyorum ama üstünde 7200RPM yazıyor. HDD 4 yıllık falan, bazıları ssd al oyunları ssd'ye kur düzelir diyor sizce ne yapmalıyım ?

ToLGhN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
ASUS RX 580 8gb
i5 9600KF 3.7ghz
8GB Kingston ram 2666mhz
Asus h310m-k r2

Sistemim bu şekilde ama oynadıgım her oyunda drop yiyorum ve oyunlar akıcı değil. Mesela fortnite oynarken fps 180-240 arası ama oyun hiç akıcı değil ve 2 saniye de bir drop yiyorum fps 45 leri buluyor. csgo da fps 300 e sabitledim ama oyun akıcı degıl ve saliselik droplar yiyorum bu da oynarken beni rahatsız ediyor. HDD modelini bilmiyorum ama üstünde 7200RPM yazıyor. HDD 4 yıllık falan, bazıları ssd al oyunları ssd'ye kur düzelir diyor sizce ne yapmalıyım ?
Merhaba Hard Disk Sentinel programını indirip HDD nin sağlık durumunu kontrol edermisiniz.

Simon Crech

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba Hard Disk Sentinel programını indirip HDD nin sağlık durumunu kontrol edermisiniz.

performans %100 mükemmel
sağlık durumu ise %73 iyi
sıcaklık 38 derece
çalışma zamanı 502 gün 3 saat
toplam çalışma/durma sayısı 2.413

Bu şekilde ..
Mesaj otomatik birleştirildi:

Disk yüzeyinde 18 hatalı sektör var. Bu sektörlerin içeriği yedek alana taşındı.
Yeniden yapılanma işlemlerinin sayısına göre, diskin sağlığı farklı adımlarda azaltıldı.
Bu noktada, yalnızca sağlığın daha da düşmesi durumunda, diskin garanti değişimi mümkün değildir.
Diskin günlüğünü düzenli olarak incelemeniz önerilir. Bulunan tüm yeni sorunlar oraya kaydedilecek.

Sabit disk durumunu sürekli izlemeniz önerilir.

birde bu yazıyor

ToLGhN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
HDD nizde Bad Sector mevcut yeni bir diske geçmenizi öneririm sistemin termal durumunu kontrol edin eğer sıcaklıkla alakalıda bir probleminiz yoksa büyük olasılıkla sorununuz diskten kaynaklanıyor. Gayet iyi bir sisteme sahipsiniz onun hakkı SSD dir o hızı tatmanızı öneririm.:)

Simon Crech

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
HDD nizde Bad Sector mevcut yeni bir diske geçmenizi öneririm sistemin termal durumunu kontrol edin eğer sıcaklıkla alakalıda bir probleminiz yoksa büyük olasılıkla sorununuz diskten kaynaklanıyor. Gayet iyi bir sisteme sahipsiniz onun hakkı SSD dir o hızı tatmanızı öneririm.:)

SSD alsam bu problemlerim çözülürmü rahatça oyun oynayabilir miyim ?

ToLGhN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
SSD alsam bu problemlerim çözülürmü rahatça oyun oynayabilir miyim ?
Sisteme Mekanik HDD yerine SSD taktığınız taktirde sadece oyunlardaki değil sistemin açılması kapanması gibi birçok yerde SSD nin hız farkını ve rahatlığını görebilirsiniz alıştıktan sonra birdaha mekanik diskleri sadece depolama için kullanıcağınızdan emin olabilirsiniz :)

Simon Crech

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sisteme Mekanik HDD yerine SSD taktığınız taktirde sadece oyunlardaki değil sistemin açılması kapanması gibi birçok yerde SSD nin hız farkını ve rahatlığını görebilirsiniz alıştıktan sonra birdaha mekanik diskleri sadece depolama için kullanıcağınızdan emin olabilirsiniz :)
cevaplarınız için saolun. SSD alıp deneyeceğim olursa tekrar gelirim teşekkür etmeye :)