Soru Sistemde Gözüken Ramin Tamamını Nasıl Kullanabilirim?

Roy Ackerman

Asistan
Reaksiyon puanı
157
Selam sevgili dostlar, oyun oynarken veyahut farklı bir şey yaparken bana çok sorun yaratan bir şeyden bahsedeceğim, özelliklere baktığım zaman 8,00 GB (kullanılabilir: 5,95 GB) yazan şey tam olarak bu, fakat görev yöneticisinden incelediğim zaman da kullanılabilir 2.8 GB yazıyor, ve çok sinirlerim bozuluyor RAM satın almadan bir şekilde bu kullanılan RAM miktarını arttırmak mümkün mü, yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.

emir000

Profesör
Reaksiyon puanı
910
Selam sevgili dostlar, oyun oynarken veyahut farklı bir şey yaparken bana çok sorun yaratan bir şeyden bahsedeceğim, özelliklere baktığım zaman 8,00 GB (kullanılabilir: 5,95 GB) yazan şey tam olarak bu, fakat görev yöneticisinden incelediğim zaman da kullanılabilir 2.8 GB yazıyor, ve çok sinirlerim bozuluyor RAM satın almadan bir şekilde bu kullanılan RAM miktarını arttırmak mümkün mü, yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.
Bendede 5,95 Yazıyor Ama Normal Ram 32 Gb Yanlış Bilgi Vermeyeyim Ama Normal Bence.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Laptop mu kullanıyorsunuz?

Roy Ackerman

Asistan
Reaksiyon puanı
157

Roy Ackerman

Asistan
Reaksiyon puanı
157
Büyük ihtimalle,2 ekran kartı var.
Dahili ve Harici.
Dahili olan ekran kartı genellikle bir kısmını yiyor.
Yani hiç bir türlü bu kullanım oranını arttıramazmıyım?, o ekran kartını nasıl devre dışı bırakabilirim, bırakırsam sorun olur mu, onun dışında nasıl bir çözüm arayabilirim?

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Sistem Yapılandırması > Önyükleme > Gelişmiş Seçenekler > Bellek üst sınırı ayarı bilgisayarda işletim sisteminizin kullanacağı belleği sınırlamak için kullanabileceğiniz bir ayardır.

Bu seçeneğe bakın birde,açık ise kapatıp restart atın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani hiç bir türlü bu kullanım oranını arttıramazmıyım?, o ekran kartını nasıl devre dışı bırakabilirim, bırakırsam sorun olur mu, onun dışında nasıl bir çözüm arayabilirim?
Sistemi buraya atarmısınız?

Roy Ackerman

Asistan
Reaksiyon puanı
157
Sistem Yapılandırması > Önyükleme > Gelişmiş Seçenekler > Bellek üst sınırı ayarı bilgisayarda işletim sisteminizin kullanacağı belleği sınırlamak için kullanabileceğiniz bir ayardır.

Bu seçeneğe bakın birde,açık ise kapatıp restart atın.

Sistemi buraya atarmısınız?
Bellek üst sınırı 0'da ve tik yok.

AMD Ryzen 3 3200U with Radeon Vega Mobile Gfx 2.60 GHz
8,00 GB (kullanılabilir: 5,95 GB
64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci
AMD Radeon Vega 3 Graphics Toplam bellek 5GB

Roy Ackerman

Asistan
Reaksiyon puanı
157
sakın sıfırdayken tiki açmayın pc bir daha açılmaz hatta 2 gbden daha az bişey yaparsanızda açılmaz dikkat edin.
Evet 8 GB'yi yazıyorum uygula diyorum tekrardan kendi kendini 0 yapıyor kafayı yemek üzereyim nasıl çözeceğim, 4 çekirdeğim var 4'ü seçip uygula diyorum 1 yapıyor RAM'de kendi kendini 0 yapıyor yardım edermisiniz.