Sistem topluyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan inelux
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

inelux

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba bir sistem topluyorum.çizim ağırlıklı kullanıcam autocad,netcad gibi bütün cad programları ile 3boyutlu olarak çalışıyorum.en çok kullandığım şeylerden biri de jpeg ile cad dosyalarını birleştirmek.şu anki sistemim ile büyük bir cad ile jpegi birleştirmek 10-15 dk alabiliyor.bunu kolaylıkla yapabilmeli istediğim şeylerden biri bu.bu sistem full hd bir lcd tv ve full hd monitor ile kullanılacağı için ekran kartı hd,3d gibi şeylere uyum sağlamalı.genel olarak donanımdan hiç anlamadığım için konu açtım.bunları kolaylıkla yapabilecek bir bilgisayar arıyorum.hangi parçaları tercih etmeliyim?

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşım çizim ve grafik için bir pc alıcaksan donanımlardan işlemcin ve ramin hızlı olmalı öncelikle.
Sİze şöyle bi öneri yapabilirim. Fazla masraflıda olmaz ve performansı iyi olur.
Anakartınız şu olsun
TIKLA ( Asus M4N68T-M V2 DDR3 1800MHz S+V+GL+16X 938pin ) bu anakart 8 gb ddr3 1800 mhz ye kadar destekliyor. Bu çok iyi.
4 x sata 3 girişi var.

HI-LEVEL 4 GB DDR3 1600 MHz KIT (2X2GB) TIKLA Bu ramler güzel. İsterseniz başka ramlerde sunabilirm.
İşlemci olarakta Phenom IIX2 555 3.2GHz SocketAM3 . Bu anakart ile uyumlu.
Ekran kartı olarak size hd ve 3d özellikleri bulunan bir kart almanızı tavsiye ederim. Zaten artık yeni çıkanlar hep böyle. Onun için ayrıca masraflı olmaya gerek yok. En aşağı 9600 gt ddr3 1 gb yada 9800 gt 1 gb dd3 veya bunların üstü bir ekran kartı. Ama bunların ikisi size yeter. Bu pc toplam 1000 tl olur. Diğer ekstra şeylerle beraber 1500 tl ye gelir.

cheyenemehmet

Asistan
Reaksiyon puanı
0
işlemcinin en az 2.4 ghz gücünde olmasıı taviye ederim intel yada amd platform baglı 1600 mhz destekli bir anakart en az gb ra1 1600 mhz

inelux

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamam yardımlarınıız için teşekkürler,şimdi linklerini verdiğiniz ürünleri inceliyorum.