Sistem tavsiyesi

Nickotin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar 1,000 TL'yi geçmicek sistem tavsiyelerinizi bekliyorum pc'yi oyun için kullanıcam aynı zamanda tavsiye ediceğiniz anakart bir parçayı güncellemek istediğim zaman zorluk çıkartmasın parçaları yenilemem zor ama illaki 2,3 sene içinde yenilerim:) aslında monitörde lazım 15" crt monitöredede alıcağım sistem yazık olucak ama işin içine monitörü kattığımız zamanda tahmin ediyorumki pc bayağı güçsüz olucak o yüzden monitörü daha sonra almayı düşünüyorum
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci - 278 TL

ASUS M5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart - 243 TL

SAPPHIRE Radeon HD6870, 1 GB, GDDR5, 256 Bit, Ekran Kartı - 354 TL

KINGSTON 4GB Hyperx Genesis DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Ram - 69 TL

Akasa Freedom XONE X2 600W Performans Kasası - 209 TL

Peşin: 1153 TL

hocam iyi bir sistem için bütçeni 100 lira kadar arttırman gerek. ben belki mağazadan almak istersin diye temel parçaları vatan'dan yazdım. netten alırsan daha ucuza gelir. teknobiyotik, sanalmarketim, eksen, netsipariş gibi... :)

işlemci 4 çekirdekli amd. her işine yeter. anakartın yeni nesil AM3+ soket. yakında çıkacak bulldozer Fx işlemcileri destekliyor. ileride işlemcini yenilemek istersen sıkıntı çekmezsin. 8 çekirdeğe kadar destek verir. ekran kartı şu an indirimde. kaçırma derim. istersen eksen sitesinde biraz daha uygun fiyata HD 6850 de var. arada çok fark yok. oyun için 6850 den aşağısını önermem. ram olarak uygun fiyatlı olduğu için tek modül 4 gb yazdım. istersen ileride bir tane daha 4 gb tek modül alıp 4x2 8 gb ram kullanabilirsin. kasa da hem uygun fiyatlı hem de soğutma bakımından başarılı. 600 w güç kaynağı da bu sistem için yeterli.

ancak dediğim gibi bütçeni biraz aşman gerek. bu bütçenin altına inersek sistem, oyun sistemi olmaktan çıkar. tüm parçaları netten peşin alırsan 1100 liraya gelir. :)

Nickotin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci - 278 TL

ASUS M5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart - 243 TL

SAPPHIRE Radeon HD6870, 1 GB, GDDR5, 256 Bit, Ekran Kartı - 354 TL

KINGSTON 4GB Hyperx Genesis DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Ram - 69 TL

Akasa Freedom XONE X2 600W Performans Kasası - 209 TL

Peşin: 1153 TL

hocam iyi bir sistem için bütçeni 100 lira kadar arttırman gerek. ben belki mağazadan almak istersin diye temel parçaları vatan'dan yazdım. netten alırsan daha ucuza gelir. teknobiyotik, sanalmarketim, eksen, netsipariş gibi... :)

işlemci 4 çekirdekli amd. her işine yeter. anakartın yeni nesil AM3+ soket. yakında çıkacak bulldozer Fx işlemcileri destekliyor. ileride işlemcini yenilemek istersen sıkıntı çekmezsin. 8 çekirdeğe kadar destek verir. ekran kartı şu an indirimde. kaçırma derim. istersen eksen sitesinde biraz daha uygun fiyata HD 6850 de var. arada çok fark yok. oyun için 6850 den aşağısını önermem. ram olarak uygun fiyatlı olduğu için tek modül 4 gb yazdım. istersen ileride bir tane daha 4 gb tek modül alıp 4x2 8 gb ram kullanabilirsin. kasa da hem uygun fiyatlı hem de soğutma bakımından başarılı. 600 w güç kaynağı da bu sistem için yeterli.

ancak dediğim gibi bütçeni biraz aşman gerek. bu bütçenin altına inersek sistem, oyun sistemi olmaktan çıkar. tüm parçaları netten peşin alırsan 1100 liraya gelir. :)
bu teknobiyotik sitesi ile eksenbilgisayar sağlammıdır sonra paramız boşa gitmesin.
bide eksen bilgisayardan önerdiğin 6870 ekran kartı diyer sitedekilere göre arasında bariz fiyat farkı var resmi ithalatçı tarafındanmı acaba getiriyorlar garantide sorun çıkmaz inşallah

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bu teknobiyotik sitesi ile eksenbilgisayar sağlammıdır sonra paramız boşa gitmesin.
bide eksen bilgisayardan önerdiğin 6870 ekran kartı diyer sitedekilere göre arasında bariz fiyat farkı var resmi ithalatçı tarafındanmı acaba getiriyorlar garantide sorun çıkmaz inşallah
teknobiyotikten yeni 1000 lira tutarında ürün (işlemci, kasa, hdd, ekran kartı) aldım. şimdilik memnunum. zaten adamlar pek çok firmanın bizzat ithalatçısı. hatta bazılarının teknik servisi. eksenden alışveriş yapmadım ama bildiğim kadarıyla iyi site. memnun kalan çok.

fiyat konusunda ise aklına soru işareti gelmesin. firma ile anlaşıp indirim yapması gayet normal. ben de teknobiyotikten Sapphire 6850'yi 337 liraya aldım. 6870 de 360 lira idi. yani bir tek eksende bu fiyat yok. ancak teknobiyotikte 6850 kampanyası bitmiş. 6870 de stokta kalmamış. alacaksan eksende varken al. :)