• Üyelikler Hakkında:

SDN Forum üyelikleri yönetici onayına tabidir. Şüpheli işleme sahip üyelikler onaylanmayacaktır.

Sistem tavsiyesi alabilir miyim? (10.000tl - 14.000tl)

Squabble

Öğrenci
Elimdeki parçalar bunlar:
Bunlar dışında gerekli parçalar için başlıkta belirttiğim bütçeye sahibim. Forumdaki sistemi gördüm, Intel'in yeni işlemci fiyatları açıklandıktan sonra tekrar konu açmak istedim. Belki değişiklik yapılabilir diye. Amacım 2k çözünürlükte akıcı bir şekilde oyun oynamak. Ayrıca ekran kartımın Nvidia olmasını istiyorum. Çünkü mühendislik programlarında AMD sorun çıkartıyor diye duydum çevremden, fakat kapsamlı bir araştırma yapmadım.
Ayrıca akım korumalı priz almak istiyorum. Aşağıda attığım linkteki gibi bir şey alsam yeterli olur mu? Yoksa daha kaliteli bir şey mi almalıyım? Termal macun konusunda da aynı şekilde nasıl bir şey almalıyım?

i7-10900KF yaklaşık 4000 TL civarından satışa sunulacak. Ancak Z490 anakartların fiyatları daha tam belli değil. Biraz daha beklemek lazım. 10. nesilin ısınmasından korktuğum için, 2000 TL civarına iyi bir anakart almanızı öneririm. Onun haricinde akım korumalı priz konusunda ben bu ürünü kullanıyorum baya iyidir kendileri. Ekran kartı kısmında da yeni NVIDIA Ampere kartlar ne zaman tanıtılacak belli değil ama çok kalmadı. Yani şu ara yüksek bütçeli sisteme yatırım yapmanızı önermem pek. Acil değilse yaz aylarında toplamak daha iyi olabilir.

i7-10900KF önerir misin peki 1.000-1.500tl fiyat farkına değer mi? Ryzen 7 3800x veya 3700x almam daha mı mantıklı olur? Bu işlemcilerle de amacıma ulaşamaz mıyım? RTX istiyorum da mümnkünse 10.000tl civarında ayarlamak istiyorum kalan parçaları. Bunun için de işlemciye o kadar vermek anında 14.000 tl'ye çıkıyo sanırım anakart ile. Nvidia'da agustos ayında planlıyormuş çıkartmayı. Onu beklemişken sene sonu AMD işlemcilerini beklemek mantıklı gelicek. Şu an ertelersem en az 7-8 ay ertelemiş gibi olucam. Şu aralar pahalı olduğu için de pek mantıklı değil ama toplamak istiyorum açıkçası. İşlemci ve anakartın satışa çıkmasını bekleyebilirim ama ekran kartını beklemeyi düşünmüyorum.

i7-10900KF önerir misin peki 1.000-1.500tl fiyat farkına değer mi? Ryzen 7 3800x veya 3700x almam daha mı mantıklı olur? Bu işlemcilerle de amacıma ulaşamaz mıyım? RTX istiyorum da mümnkünse 10.000tl civarında ayarlamak istiyorum kalan parçaları. Bunun için de işlemciye o kadar vermek anında 14.000 tl'ye çıkıyo sanırım anakart ile. Nvidia'da agustos ayında planlıyormuş çıkartmayı. Onu beklemişken sene sonu AMD işlemcilerini beklemek mantıklı gelicek. Şu an ertelersem en az 7-8 ay ertelemiş gibi olucam. Şu aralar pahalı olduğu için de pek mantıklı değil ama toplamak istiyorum açıkçası. İşlemci ve anakartın satışa çıkmasını bekleyebilirim ama ekran kartını beklemeyi düşünmüyorum.
Eğer bütçeyi çok artırmak istemiyorsanız 3700X'de gayet iyi bir işlemci sorun çıkarmaz hem oyunlarda hem mühendislik programlarında. Anakartı da Asus TUF X570 alabilirseniz iyi bir ikili olur.

Ekran kartı, soğutucu, PUS, SSD de öenerebilir misiniz? Ekran kartı 2070 super mantıklı geliyor bana ama hangi marka alsam bilemedim. Bir de daha önce açtığım başlıkta bu önerilmişti kasa fanı olarak bunu alayım mı?

Ekran kartı, soğutucu, PUS, SSD de öenerebilir misiniz? Ekran kartı 2070 super mantıklı geliyor bana ama hangi marka alsam bilemedim. Bir de daha önce açtığım başlıkta bu önerilmişti kasa fanı olarak bunu alayım mı?
İçinde sadece egzoz fan var. Ayrıyetten 3 öne 3 yukarı 1 de yana fan takılabileceği bilgisi verilmiş. Soğutma için iyi olur almanız ama o çok pahalı başka modellere bakmalısınız.
Bu PSU da ileride toplayacağınız sisteme gayet yeterli olacaktır.

Bu fan seti iyidir alabilirsiniz. Onun haricinde ekran kartı için bu modeli önerebilirim.
PSU ve SSD için de bu iki modeli öneririm.

İçinde sadece egzoz fan var. Ayrıyetten 3 öne 3 yukarı 1 de yana fan takılabileceği bilgisi verilmiş. Soğutma için iyi olur almanız ama o çok pahalı başka modellere bakmalısınız.
Bu PSU da ileride toplayacağınız sisteme gayet yeterli olacaktır.
Var mı önerebileceğin bir fan?
Bir de önerdiğiniz 2 PUS arasında hangisini seçmeliyim? Pek bilgim yokta ikisi de 80+ Gold, bakarken ona bakıyodum ben sadece başka pek bilgim yok

Var mı önerebileceğin bir fan?
Bir de önerdiğiniz 2 PUS arasında hangisini seçmeliyim? Pek bilgim yokta ikisi de 80+ Gold, bakarken ona bakıyodum ben sadece başka pek bilgim yok
Bütçe varsa tabiki @Görkem Say 'ın önerdiği core reactor ama çok zorlamak istemezseniz benim attığım PSU da çok sağlamdır, üzmez. Yanlış hatırlamıyorsam bu fanlarin CFM (hava akışının ölçü birimi gibi bir şey herhalde) değeri vardı ve 60 üstü iyi performans veriyordu.
Önerdiğim model 67CFM. Bundan 3 tane alır ve öne takarsanız iyi bir soğutma sağlar.

İşlemci soğutması için ne önerirsiniz? Sıvı soğutma olarak

Bence de 3700x iyi bir seçim olacaktır. Tüm sistemi toplayıp elimizde ne kadar para kaldığını, ne kadar bütçe ayırabildiğinizi bilmedim için CPU soğutucusunu önereceğim fakat bütçeye göre değişebilir.
Az önce kasa için önerdiğim fan önerisi geri çekiyorum. Daha iyi bir fan buldum. Alta bırakıyorum.
bütçem şu an 10.000tl ayın 15'inde bu bütçeyi geçebilirim. Ayrıca fan konusunda bilgi alabilir miyim? Kasa da yanlızca arkadaki tekli yerde sanırım 120'lik fan var. Kasayla gelen. diğer fanları ne şekilde takmalıyım? içe
dışa nasıl bakmalı?
fanlar.png

bütçem şu an 10.000tl ayın 15'inde bu bütçeyi geçebilirim. Ayrıca fan konusunda bilgi alabilir miyim? Kasa da yanlızca arkadaki tekli yerde sanırım 120'lik fan var. Kasayla gelen. diğer fanları ne şekilde takmalıyım? içe
dışa nasıl bakmalı?
Ekli dosyayı görüntüle 96373
Fanları ön tarafa takacaksınız. Corsair logoları öne bakacak şekilde olmalı.

Bence de 3700x iyi bir seçim olacaktır. Tüm sistemi toplayıp elimizde ne kadar para kaldığını, ne kadar bütçe ayırabildiğinizi bilmedim için CPU soğutucusunu önereceğim fakat bütçeye göre değişebilir.
Az önce kasa için önerdiğim fan önerisi geri çekiyorum. Daha iyi bir fan buldum. Alta bırakıyorum.
Teşekkür ederim, bu fan uygundur benim için. ben şuna bakıyordum ama 3 fanlı daha iyi olur ilerisi için de.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fanları ön tarafa takacaksınız. Corsair logoları öne bakacak şekilde olmalı.
Üstündeki fan da tam ters şekildeydi zaten, doğrudur o zaman o da. Sıvı soğutucu da fark ediyor mu ?

Teşekkür ederim, bu fan uygundur benim için. ben şuna bakıyordum ama 3 fanlı daha iyi
Fan montajı hakkındaki bilgiye @Görkem Say verdi zaten. Sıvı soğutma da aynı şekilde olacak. Senin attığının fanları 65CFM benim attığının 97CFM ama bütçemi zorlar dersen de bir şey diyemem, üzmez çünkü attığın modelde.

Kasayı almıştım zaten indirime girdi diye sağolun yine de
Mesaj otomatik birleştirildi:

garip bir şekilde ucuz geldi :D ekran kartı
SSD
x3 fan
sıvı soğutucu
anakart
işlemci
PUS
bunları alıyorum son olarak o zaman. HDD konusunda kararsızım eklemek konusunda, önerirseniz alabilirim 1tb uygun bir şey.
Toplam 10.814 tuttu. yanında da priz alacağım @Görkem Say 'ın önerdiği. Çok teşekkür ederim hepinize

Son düzenleme:
10900K ile ne işiniz var. Ne gerek var.

8 Çekirdek 16 izlek 10700KF var iken. 350 dolar. AMD ve intel işlemcilerin yurt dışı resmi satış fiatları ile TR de satıış fiatlarını epey bi inceledim.Vardığın sonuç bu işlemci TR de 2900-300 tl olacak. 5,1 GHZ yapan bi oyun işlemcisi.Overclocksuz. Muazzam bi oyun işlemcisi,yani.

Yok düz 10700 olsun derseniz,2400-2500 tl ye 10700F olacak.300 dolar.

Ryzen 3700X in AMD satış fiatı 330 dolar.

Bu durumda bu işlemciyi öneririm. Ay sonu geliyor,zaten.

10900K ile ne işiniz var. Ne gerek var.

8 Çekirdek 16 izlek 10700KF var iken. 350 dolar. AMD ve intel işlemcilerin yurt dışı resmi satış fiatları ile TR de satıış fiatlarını epey bi inceledim.Vardığın sonuç bu işlemci TR de 2900-300 tl olacak. 5,1 GHZ yapan bi oyun işlemcisi.Overclocksuz. Muazzam bi oyun işlemcisi,yani.

Yok düz 10700 olsun derseniz,2400-2500 tl ye 10700F olacak.300 dolar.

Ryzen 3700X in AMD satış fiatı 330 dolar.

Bu durumda bu işlemciyi öneririm. Ay sonu geliyor,zaten.
Daha sipariş vermedim zaten de 10700kf bekleyebilirim. Anakart önerilen yeterli olur mu?

bu daha mantıklı gibi performans aynı gibi. Birisi 3 birisi 2 fanlı. Çok fark yaratmazsa fan senin önerdiğin daha iyi
JS'nin soğutması da faz yapısı da iyi fabrika çıkışlı OC konusunda da iyi aslında mesela 2060 super JS modeli ile FE arasında %5 fark var OC ile 2070 superin referans modelinin OC'lu haline çok yaklaşıyor neredeyse fark yok.
https://www.techpowerup.com/review/palit-geforce-rtx-2060-super-jetstream/diğer JS karltar da böyle iyi ama şuan bu fiyatlarda daha iyisi varmı bilmem eskiden 3700 TL'ye 2070 super bulunuyordu bu kadar para vermişken 2080 super alın ya da 3070 superi bekleyin.

Daha sipariş vermedim zaten de 10700kf bekleyebilirim. Anakart önerilen yeterli olur mu?
Şanslısınız. Z490 anakartları, üreticiler ufaktan lanse etmeye,fiatlandırmya başladılar. Asus örnek verirsek, 1500 tl TUF serisi ,2000 tl civarı üst seviye ROG serisi bi anakart alınacak görünüyor.
Alıntıdır. Anandtech.com

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv.PNG

10.000tl geçtiğimiz için zaten mecburen ayın 15'ine kadar bekleyecektim bazı parçalar için. Biraz daha bekleyebilirim anakart ve işlemci için. Ama ekran kartı beklemeyi düşünmüyorum en az 3 ay var ona da planladıkları gibi açıklarlarsa

Geri