Sistem kasma sorunları (Disk)

Hermeles

Asistan
Reaksiyon puanı
28
İyi günler öncelikle..

Bilgisayarda uzun zamandır anlayamadığım şeyler var.Sistem bazen saniyede chrome açarken görev yöneticisini açmak istediğimde anında açarken bazen masaüstü donuyor programlar açılmıyor hiçbişey yanıt vermiyor aşırı geç sürede açılıyor kısacası.Grafik açısından sıkıntı yaratmayan oyunlar mesela (Warframe) normal şartlarda oynarken online tarafına girdiğimde oyunların kasma takılmalar olmaya başlıyor.Bu aşırı takılmaların ve kasmaların olduğu zaman görev yöneticisini takip ettiğimde tamam ram kullanımı artıyor ama orta seviyelerde cpu falanda öyle sıkıntı tok kısacası fakat disk bölümüne baktığım zaman bi anda %100 geliyor azalıyor tekrar %100 e çıkıyor bence sıkıntılar bundan kaynaklanıyor.Birçok disk üzerine ayarlar yapmama rağmen internette gördüklerim ile hala sorun ortadan kalkmış değil.Bu konuda yardımcı olurmusunuz ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yardım ederdeniz çok sevinirim.

Son düzenleme:

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Merhaba dostum,
Öncelikle disk vb. %100 kullanıma hangi uygulamaların sebep olduğunu bulmamız gerekli
Görev yöneticisinden %100 çalışan kısmı büyükten küçüğe sıralar mısın bakalım neyler sebep oluyor bu kullanıma

Ayrıca bilgisayarını hızlandırmanız için büyük bir rehber yayınladım, buradaki çözümleri de uygularsanız performansınız yükselecektir.