Sistem hakkında bilgi

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
Arkadaşlar bilgisayarı ben kendim almayacam.Halamlar bana telefon açtı bir sitede 500 TL bilgisayar görmüşler.Alacaklarmış bana bi sordular bak felan.Ben baktım iyi değildi.Bende 100 TL fazlasını buldum o sitede.Yazıcı felan hediyeli.Ama fazla bi bilgim yok.Ürün özelliklerini aşağıya veriyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

http://www.shoppingtv.com/1-01.01-117399-bilgisayar-mr-plus-petra-hediyeli-masaustu-bilgisayar.aspx

İşlemci Amd Athlon II 64 2850
Bellek 2 Gb DDR3 1333 Mhz
500Gb sata 7200 rpm harddisk
5+1 Kanal ses realtek ALC662
Mr Plus 18.5'' Lcd Wide Screen monitör
Ekran kartı Ati 1Gb (512mb o/b)
Dvd-Rw 22x çift katmanlı sürücü
Mr Plus atx kasa
5 in 1 kart okuyucu
Mr Plus Q klavye optic mouse
Ubuntu işletim sistemi
Hediyeler kulaklık,web cam,renkli yazıcı
2 yıl garanti.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Sistem gayet güzel, söylediğine göre bilgisayarı alacak akrabaların da bilgisayarda fazla bir işlem yapmayacak, bu bilgisayar onları bayağı bir götürür, hatta çok güzel götürür, ama shopping Tv den alınan bir çok ürün hakkında şikayet mesajları gördüm tabii ki son uçta elektronik eşya biraz da şans işi ama ihtiyacım olsa ben kesinlikle alırdım kaçırmazdım..

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
halanlar pcyi hangi amaçla kullanacaklar? evde oyun oynayacak çocuk falan varsa bu sistem yaramaz. harici ekran kartı bile yok. eğer sadece internete girelim, film izleyelim diyorlarsa tamam.

shopping tvde satılan bilgisayarlar genelde demode bilgisayarlar. miladı dolmuş parçaları birleştirip yanına hediyeler ekleyip millete -deyimimi mazur gör- kakalıyorlar. tanıtımını yaparken de "bu bilgisayar her programı açar. photoshop açar, oyun bile oynarsınız" diyorlar. tabi oyundan kasıtları crysis falan değil. :)

ama dediğim gibi ihtiyaç meselesi. işlerini görücekse neden olmasın?

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Dostum o sistem 700 tl.bi de yazıcı hediyelerine aldanma,hem ucuz,hem fiyata dahil,hem de dışardan doldursan bile kartuşu yazıcıdan pahalıya geliyo :D .ben daha önce forumda birine 600 e birine canavar gibi pc topladım.sana da hazırlayayım da gör aradaki performans farkını.NOT:fiyatına göre o sistem beş para etmez.Ne kadar açık sözlüyüm dimi. :D :D

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Dostum o sistem 700 tl.bi de yazıcı hediyelerine aldanma,hem ucuz,hem fiyata dahil,hem de dışardan doldursan bile kartuşu yazıcıdan pahalıya geliyo :D .ben daha önce forumda birine 600 e birine canavar gibi pc topladım.sana da hazırlayayım da gör aradaki performans farkını.NOT:fiyatına göre o sistem beş para etmez.Ne kadar açık sözlüyüm dimi. :D :D
hocam sana güveniyorum. ama merak ettim 700 tlye toplayacağın monitör dahil canavar gibi sistemi. bir toplarmısın sana zahmet. :D

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Aoc n941w 18.5" 5 ms wide screen lcd seagate 500 gb 7200 rpm st3500418as gskill value 4gb (2x2gb) dual kit ddr3 1333 mhz cl9 f3-10600cl9-4gbnt samsung sh-s223c 22x sata dvd-rw amd athlon II X2 245 2.9ghz sapphire PI-AM3RS785G Anakart Everest 501A peak 300w 20+24 pin sata kasa hepsi toplam 684 tl.şimdi diyecen ama onlar hediye de veriyolar.ben de derim ki sana 1ay zor yetecek kulaklık,7 liralık kart okuyucu ,40 liralık(ama kartuşu kendinden pahalı) yazıcı hiçbişi bu sistemin yanında.o sisten tarihi ve geleceği olmayan bi sistem.bu ise son derece güncel bi sistem.şimdi karşılaştıralım.senin monitörün ne olduğu belli değil,hakkında hiç bilgi yok.benimki son derece kaliteli.Hdd belli değil.büyük ihtimal ilk 500 gb lık dandik hdd vardır.ama benimki 500 lük en hızlı 2. hdd dir,yenidir,az ısınır v.s.sendeki büyük ihtimal markasız dandik ram.bendeki en bol çeşit ram üreten firmaya ait çok sağlam,kaliteli ve üstelik tam 4 gb.Benim dvd rw kaliteli ve markası belli.sendeki işlemciyi inan ki google amca bile bulamadı. :D yani oradaki yanlış bilgi.o pc alacak olanda anlayamayacağı için kazık atabilirler.bendeki işlemci güncel gayet iyidir.sendeki ekran kartı o.b.bunda da o.b ekran kartı var.ondakini ramden paylaştırmışlar.sen burada kendin ayarlamak zorunda kalcan 512 olması için.merak etme yardımcı olurum.sendeki anakart belli değil.büyük ihtimal dandik ve tarihi ötesidir.bendeki anakart bilinen sağlam marka,güncel sağlam çipset hybrid crossfire ve daha pek çoğuna sahip.şimdi ne yidiğü belirsiz o tarihi eserimi alırsın yoksa aklını kullanıp bunu mu toplarsın.bi de o anakart o kadar iyi ve güncel ki ileride bios unu güncelleyip 6 çekirdek işlemci ve yeni ekran kartı takabilirsin.eğer sonradan hd5770 ve x6 1055t gibi eklemeler yaparsan power ı yükseltmeyi unutma.hadi hayırlı olsun. :D:D:D

---------- Post added at 03:27 ---------- Previous post was at 03:23 ----------

Küçük bir not bütün parçaları hepsiburada dan topladım.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Aoc n941w 18.5" 5 ms wide screen lcd seagate 500 gb 7200 rpm st3500418as gskill value 4gb (2x2gb) dual kit ddr3 1333 mhz cl9 f3-10600cl9-4gbnt samsung sh-s223c 22x sata dvd-rw amd athlon II X2 245 2.9ghz sapphire PI-AM3RS785G Anakart Everest 501A peak 300w 20+24 pin sata kasa hepsi toplam 684 tl.şimdi diyecen ama onlar hediye de veriyolar.ben de derim ki sana 1ay zor yetecek kulaklık,7 liralık kart okuyucu ,40 liralık(ama kartuşu kendinden pahalı) yazıcı hiçbişi bu sistemin yanında.o sisten tarihi ve geleceği olmayan bi sistem.bu ise son derece güncel bi sistem.şimdi karşılaştıralım.senin monitörün ne olduğu belli değil,hakkında hiç bilgi yok.benimki son derece kaliteli.Hdd belli değil.büyük ihtimal ilk 500 gb lık dandik hdd vardır.ama benimki 500 lük en hızlı 2. hdd dir,yenidir,az ısınır v.s.sendeki büyük ihtimal markasız dandik ram.bendeki en bol çeşit ram üreten firmaya ait çok sağlam,kaliteli ve üstelik tam 4 gb.Benim dvd rw kaliteli ve markası belli.sendeki işlemciyi inan ki google amca bile bulamadı. :D yani oradaki yanlış bilgi.o pc alacak olanda anlayamayacağı için kazık atabilirler.bendeki işlemci güncel gayet iyidir.sendeki ekran kartı o.b.bunda da o.b ekran kartı var.ondakini ramden paylaştırmışlar.sen burada kendin ayarlamak zorunda kalcan 512 olması için.merak etme yardımcı olurum.sendeki anakart belli değil.büyük ihtimal dandik ve tarihi ötesidir.bendeki anakart bilinen sağlam marka,güncel sağlam çipset hybrid crossfire ve daha pek çoğuna sahip.şimdi ne yidiğü belirsiz o tarihi eserimi alırsın yoksa aklını kullanıp bunu mu toplarsın.bi de o anakart o kadar iyi ve güncel ki ileride bios unu güncelleyip 6 çekirdek işlemci ve yeni ekran kartı takabilirsin.eğer sonradan hd5770 ve x6 1055t gibi eklemeler yaparsan power ı yükseltmeyi unutma.hadi hayırlı olsun. :D:D:D

---------- Post added at 03:27 ---------- Previous post was at 03:23 ----------

Küçük bir not bütün parçaları hepsiburada dan topladım.
eline sağlık hocam, döktürmüşsün yine. :D

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Sistem güzel görünüyor olabilir ama değil.İçeriği belli olan sadece işlemci diğerlerinin ne olduğu belli bile değil sadece ne nedir onu yazmışlar,içerik belli değil zaten şuvar bu tür yerlerden bilgisayar alan insanlara şaşıyorum butür yerlere rabet etmeyin arkadaşlar bunu almaktansa markası belli olan donanımlardan kendin bir pc toplasan veya bu işten anlamıyorsan güvendiğin bu işi bilen birine bu işi yaptırsan daha iyi olur bu söylediklerimi yabana atma bence. :)

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
eline sağlık hocam, döktürmüşsün yine. :D

Valla ne diyim hocam.güzelim ülkemde bu konuda gerçekten tam anlamıyla bilen adam az.ben bu açığı kapatmaya çalışıyorum.ama nedense insanımız anlamak istemiyor.hazır pc lerde ne kullanıldığı belirsiz diye bas bas bağırıyoz ama adamlar bilene soracağına yine de marka pc alıp yediği kaz.kla kala kalıyor.adama bu fiyata bile süper sistem topladım ya helal olsun bana.ama eğer beni dinlemezse sadece kendine yazık eder.isteyen sorsun bize en ideal pc yi toplarız.benim niyetim herkese elimden geldiğince yardımcı olmak.yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana. :D:D