Sistem tavsiyesi(hemen içeri)

KubilayTRKZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar bir oyun bilgisayarı toplamayı düşünüyorum.Eski kasamın üstüne ilave mi edeyim yoksa,toptan yeni bir bilgisayar mı alayım? Güzel bir şey toplamak istiyorum.Beni 4 Yıl idare edebilsin,belki bütçem düşük olabilir ama elinizden geldiğince simdiden teşekkürler.

Bütçe:1.500 TL
Oynanacak Oyunlar:GTA 5 , GTA SANANDREAS , BATTLEFİELD 4, METİN2,MİNECRAFT,CALL OF DUTY(5,6,7)
Kullanacağım Programlar:
adobe photoshop cs6
Sony Vegas Pro 11
After Effect cs6
Elimde mevcut olan parçalar:
İşlemci AMD ATHLON 64 X2 DUAL 4800+ (2.5GHz) 1MB 940p
Anakart ASUS M2N-X PLUS GF6100 DDR2 S+L PCIx 940p
Ekran Kartı XPERISION 8500GT (128 BIT) 512MB PCIx
Bellek 1 GB DDR2 667 MHZ KINGSTON (1 adet)
Harddisk 250 GB 8 MB SATA 7200 RPM (SP2504C)
Kasa ASUS TA 951 SIYAH 350W
Fdd 1.44 MITSUMI 3.5" DISKET SURUCU SIYAH
CD & DVD Writer LG GH20NS 20x8x20x DVD±RW SIYAH SATA
Monitör 19" LG L194WS WIDE BLACK LCD

Monitörü yeterli görüyorum.Ama değistirmen şart derseniz değişebilirim.Birde işimi görecek çok pahalı olmayan bir Klavye mouse seti yada ayrı ayrıda olabilir.Şimdiden Allah Razı Olsun.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Donanım toplamanın püf noktalarını nasıl toplandığınıda anlatırsanız sevinirim.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
7kbB5r.jpg

Bütçen bayağı az. Bu mantıklı bir kasa olur. Bunun dışında vurgulamak istediğin yerleri büyük yazıp
başlığa hemen içeri yazman tam aksine işliyor. :)

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Ama intel core i serisinde bile değilki.peki iyi olan tarafları nedir ? lowda nasıl bir randımana sahip

Dediğim gibi işlemci yeterli. Düşük bir işlemci değil. Overclok ile i5 4690k performansına kadar aşırtılabiliyor. :) 4.6 GHZ kadar aşırtanlar var. 6828 Mhz'ye kadar aşırtıldı diye haber'de var ama onun için artı bir soğutma gerekir herhalde. Ama arkadaş için yeterli. bütçeyi arttırırsa mutlaka i5 4460 almalı.

KubilayTRKZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dediğim gibi işlemci yeterli. Düşük bir işlemci değil. Overclok ile i5 4690k performansına kadar aşırtılabiliyor. :) 4.6 GHZ kadar aşırtanlar var. 6828 Mhz'ye kadar aşırtıldı diye haber'de var ama onun için artı bir soğutma gerekir herhalde. Ama arkadaş için yeterli. bütçeyi arttırırsa mutlaka i5 4460 almalı.

bana daha önce şöyle bi kasa önermişlerdi

baştan demiştim elimde şu şu şu malzeme var diye.şimdi toptan yapıcaksak satayım mı ben o parçaları ?

ha hemen içeri yazmamın sebebi konun ilgi görmesi idi.Bilgisayarı almakta acele edeceğimden zaman kaybına tahamülüm yoktu.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Diğer donanımın pek işe yaramaz. Harddisk ve optik sürücü kullanırsın o sistemden sadece.

Daha önce sana önerilen sistem toplanırken dolar düşüktü sanırım. :)

KubilayTRKZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dün toplamıştı arkadaş :D

Bütçemin bi 150 lira dışına çıkabilirim sanırım.İşlemciyi değistirirsem ne alayım

Phalearos

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Mustafanin topladigi sistem tam sana gore islemci oc yapildiginda dedigi gibi harika oluyo.tecnopatin bi videosu var bu islemciyle topladigi youtubeden bak bence

KubilayTRKZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şimdi bilgisayar ile alakalı çok bilgiye sahip değilim.Overclock ne biri beni aydınlatabilir mi ? :D

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
şimdi bilgisayar ile alakalı çok bilgiye sahip değilim.Overclock ne biri beni aydınlatabilir mi ? :D

Eksen bilgisayarı unutmuşum bir an. :)

n7gNWB.jpg

Bütçeni arttırıp mutlaka bunu al. :) Zorla biraz. Hem daha ileri dönük. :)
Dersen çok geçiyor. Anakartı daha ucuz alırsın.

http://forum.shiftdelete.net/islemci/303620-overclock-nedir-nasil-yapilir-cevabi-burda.html

Burada'da overclok hakkında bilgi var. :)

KubilayTRKZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
150 kendi cebimden vereceğim için 150 bi 100 lira daha aşabilirmiyim bilmiyorum pederin kararına baglı

KubilayTRKZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence ikna et bir şekilde. :)

Güç kaynağı nerde? birde hangi siteden almıştınız babamı ikna edemedim ama elimdeki parçaları elimden çıkarıp parayı elde edebilirim.

Bence ikna et bir şekilde. :)

Güç kaynağı nerde? birde hangi siteden almıştınız babamı ikna edemedim ama elimdeki parçaları elimden çıkarıp parayı elde edebilirim.

Bide bazı parçalardan kısıp ekran kartını 3 gb yapsak daha iyi olmaz mı

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
PSU kasanın içerisinde. Ama o sanırsam kaliteli bir PSU değil o nedenle sıkıntı çıkarır. O'nu düzeltelim. Ekran kartıda bence yeterli diğer donanımlar ile iyi çalışır. Ama daha performanslı bir kart istiyorsan işlemciyi G3258 al ekran kartını yükselt. Psu ile birliktte son durum şu oluyor.

7kbR4L.jpg

Diğer sisteme göre az bir farkla daha pahalı oldu ama PSU filan daha iyi olması gerekiyordu. Anakarttan biraz kıstım daha iyi oldu.

whiskers

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Dostum bütçen az. Arkadaşlar az çok yönlendirmiş ben tavsiyede bulunacağım sadece. Doların düşmesini bekle :)

ziyahann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4 5 sene kullanılacak bir sistem için g3248 önermek akıllıca değil.

Hitokiri Battou

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eksen bilgisayarı unutmuşum bir an. :)

n7gNWB.jpg

Bütçeni arttırıp mutlaka bunu al. :) Zorla biraz. Hem daha ileri dönük. :)
Dersen çok geçiyor. Anakartı daha ucuz alırsın.

http://forum.shiftdelete.net/islemci/303620-overclock-nedir-nasil-yapilir-cevabi-burda.html

Burada'da overclok hakkında bilgi var. :)
Senden rica ediyorum bak, lütfen sistem tavsiyesi verme sen kullanıcılara. :(
Yahu Frisby kasa önermek nedir ? 150TL'ye mis gibi Zalman Z3 Plus varken o kasa neyin nesi ?

Ultra Lowda yani.

Oyun performansını işlemci belirlemiyor. R7 260X ile darboğaz yapmayacağı ise kesin.
O kart ile High ayarlarda oynayabilirsin.