Sistem Görüntüsü Geri Yükleme Sorunu!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kadima
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
iyi günler herkese.
windows 7 de sistem görüntüsünü sorunsuz geri yüklüyordum taşınabilir Harddiskten. windows 8 de ise yedeği bulamıyor bir türlü :/

yedek hem Yerel Disk D de hem de taşınabilir diskte ama bir türlü bulamıyor :(
windowsu media center ile etkinleştirmiştim. lisans yedeği de almadım :crying: yani bu sistem görüntüsünü geri yüklemem lazım bi şekilde. :(

yedek bu
jbg67.jpg

denediğim yöntemler:

1. Denetim Masası -> Windows 7 Dosya Kurtarma
2. Lg Smart recovery CD si ile
3. Shift tuşunu basılı tutarak Yeniden Başlat ıp Sorun Giderme 'ye ve ardından Gelişmiş seçenekler 'e tıklayıp
Sistem Görüntüsü Kurtarma öğesini açıp denedim o da bulamadı.

başka deneyebileceğim yöntem var mıdır?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
up up :/

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Yedek iki yedekte açılmıyorsa benim bildiğim kadarıyla birşey yapılamıyor geçmiş olsun. :)

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Aradığın cevabı buldum..

1. Kullanıcı hesabına tıklayın, hesap parolasını girin ve sonra da Devam 'a tıklayın.
    note.png
    NOT:Sistem görüntüsü DVD'lere kaydedilmişse ve Windows sistem görüntüsü dosyasını bulamıyorsa, setteki ilk diski çıkarın ve son diski takın. Ardından, Yeniden Dene 'ye tıklayın. Sistem görüntünüz bir harici sabit diskte kayıtlıysa ve Windows sistem görüntüsü dosyasını bulamıyorsa, sürücüyü söküp tekrar takın. Ardından, Yeniden Dene 'ye tıklayın.
  2. En son kullanılabilir sistem görüntüsünü kullan (önerilen) 'e, ardından İleri 'ye tıklayın.
  3. Ek geri yükleme seçenekleri belirle sayfasında İleri 'ye tıklayın.
  4. Onaylama sayfasında Bitir 'e tıklayın. Ardından, Evet 'e tıklayın. Windows bilgisayarı geri yüklemeye başlar.
  5. DVD kullanıyorsanız, sorulduğunda istenen diski takın ve Tamam 'a tıklayın. Bilgisayarı tamamen geri yüklemek için ekrandaki talimatları izleyin. Bu işlem birkaç dakika ile birkaç saat arasında sürebilir. Windows bilgisayarı geri yükleme işlemini tamamladığında otomatik olarak yeniden başlatılır.
Burada HP markalara göre anlatılmış ama senin sorunun çözümüde bu nottaki..

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=tr&lc=tr&dlc=tr&docname=c03604892

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Şimdi yoğunum ama akşam bidaha araştıralım..

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Uzantısını vhd yap bakam görüyor mu? Ya da o sistem görüntüsüne çift tıklayınca ne oluyor?

Böyle konularda windowsa güvenmiyorum acronis clonezilla falan en güzeli. :)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Uzantısını vhd yap bakam görüyor mu? Ya da o sistem görüntüsüne çift tıklayınca ne oluyor?

Böyle konularda windowsa güvenmiyorum acronis clonezilla falan en güzeli. :)

denedim ama olmadı yine :/
çift tıklayınca da bu hatayı veriyor.

6ww42XT.jpg

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Allaaaahhh :D sorunu çözdüm :) aslında sorun çözüldü sayılmaz da istediğim yedek geri geldi :)
zamanında format atarken eski sistemi silmemişim ama sildim diye hatırlıyorum :confused1:
Disk yönetimine girdim bi baktım 2 tane win8 isminde disk var ama birinde sürücü harfi yok. hemen harf atadım EasyBCD ile boot yaptım
açılışta 2 sistemden birini seçmemi istedi. yeniyi seçtim açıldı. o da ne bu benim istediğim yedek :cool:

zamanında Media center ile etkinleştirmiştim. bakalım Microsoft bir çözüm bulana kadar orjinal takılcaz :D
jlrwh.jpg

şimdi sorum hangi yedeklemeyi kullanayım? [MENTION=16260]__kadıköyRAP__[/MENTION] , [MENTION=48671]muratflash[/MENTION]

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Ücretli ücretsiz derdin yoksa acronis, ki yok görüyorum :D

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Acroniste bu seçenek var mı bilmiyorum, harddiskin tamamını (bölümleri değil) yedekleyebiliyorsun clonezilla ile, tabi hdd kendini kendine yedekleyemeyeceği için ek bir hdd (taşınabilir de olabilir) gerek. Bence harici bir hdd'n varsa harddiskin tamamını yedekle, içindeki bootloaderı bölümlerin kaçar gb olduğunu falan hepsini yedekler. Acronis ile windows 8in kurulu olduğu bölümü yedekledin diyelim ya bootloader farklı bir yerdeyse? Genellikle zaten 100mblık bi bölüm oluşturup oraya kurar bootloaderi, ya orası bozulursa? O zaman windows 8 dosyalarını geri yüklemenin bi faydası olmaz.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Acroniste bu seçenek var mı bilmiyorum, harddiskin tamamını (bölümleri değil) yedekleyebiliyorsun clonezilla ile, tabi hdd kendini kendine yedekleyemeyeceği için ek bir hdd (taşınabilir de olabilir) gerek. Bence harici bir hdd'n varsa harddiskin tamamını yedekle, içindeki bootloaderı bölümlerin kaçar gb olduğunu falan hepsini yedekler. Acronis ile windows 8in kurulu olduğu bölümü yedekledin diyelim ya bootloader farklı bir yerdeyse? Genellikle zaten 100mblık bi bölüm oluşturup oraya kurar bootloaderi, ya orası bozulursa? O zaman windows 8 dosyalarını geri yüklemenin bi faydası olmaz.

hdd 500gb ve dosyalarım filan da var. tamamını yedekleyemem :) Acroniste yedekleme yaparken hem sistemi hemde Bootloader olduğu bölümü seçemiyor muyuz?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Yedekleyebilirsin sanırım ama başka bi zaman diyelim harddiskin bölümlerini değiştirirsen yedeğin çalışmayabilir.

Benim bilgisayar labında bütün pcler aynı ama iki tanesinin harddisk bölümleri farklıydı, hepsine tek yedekten geri yüklüyordum ama o ikisine yüklenmiyor farklı olduğu için, ben de diğer bilgisayarlardan tamamen harddiskin yedeğini alıp o ikisine geri yükledim anca öyle oldu, bölümlemeleri de aynı oldu tabi bu sayede baytı baytına. :)

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Tamamını yedeklemek ne kadar zaman alır? :D Ve mesela toplam veri 400 gb yedek 410 falan mı tutacak. 1 tb hdd alsak yarısını o kaplar. :D

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Tamamını yedeklemek ne kadar zaman alır? :D Ve mesela toplam veri 400 gb yedek 410 falan mı tutacak. 1 tb hdd alsak yarısını o kaplar. :D

Arşivleri falan yedekleme zaten, yani koy ayrı bir harddiske sonra sistemin tamamen yedeğini al, sonra arşivini eski yerine koyarsın çok yer tutmaz o zaman. :) Sistemi yarı yarıya düşürüyor clonezilla.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Yedekleyebilirsin sanırım ama başka bi zaman diyelim harddiskin bölümlerini değiştirirsen yedeğin çalışmayabilir.

Benim bilgisayar labında bütün pcler aynı ama iki tanesinin harddisk bölümleri farklıydı, hepsine tek yedekten geri yüklüyordum ama o ikisine yüklenmiyor farklı olduğu için, ben de diğer bilgisayarlardan tamamen harddiskin yedeğini alıp o ikisine geri yükledim anca öyle oldu, bölümlemeleri de aynı oldu tabi bu sayede baytı baytına. :)

peki diyelim ki c de win8 var. d deki dosyalarıda taşıdım hariciye. ve diskin tamamını yedekleyince dosyalarımı tekrar d ye aktardım :)
sonradan geri yükleme yaptığımda d deki dosyalar silinmeyecek mi?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Silinecek, live sistemlerle onları kurtarmak sorun değil ama, harici diskin varsa yap derim.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Silinecek, live sistemlerle onları kurtarmak sorun değil ama, harici diskin varsa yap derim.

benim önemli dosyalarım d de oluyor genelde. onları kaybetmek işime gelmez :/
peki, ben hep hdd yi 2 ye bölünmüş şekilde kullanıyorum. yani c de sistem d de dosyalarım var.
bu şekilde sorun olur mu ki ileride?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Sorun olmaz ya biraz evhamlandırdım sanırım, bölümleri yeniden oluşturmayacaksan tek bölümün yedeğini almanda bi sorun olmaz.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
[MENTION=130683]android3[/MENTION] bende hallolduğuna sevindim.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Sorun olmaz ya biraz evhamlandırdım sanırım, bölümleri yeniden oluşturmayacaksan tek bölümün yedeğini almanda bi sorun olmaz.

iyice çorba oldu :D
bu arada [MENTION=48671]muratflash[/MENTION] , [MENTION=259893]Strake[/MENTION] teşekkür ederim :) tabi sanada [MENTION=16260]__kadıköyRAP__[/MENTION] :)

jaydeejoy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Windows Onarım diskini kullanabilmen için sistem yedeğine (image) ihtiyacın var. Windows 8 de Denetim Masaındaki WINDOWS 7 DOSYA KURTARMA bölümüne girerek önce sistem image oluşturuyorsun.(tavsiye bütün updatelerini yap. prog. ve driver) 20 ila 40 gb arasında ayrı bir hdd ye ihtiyacın olablir. Sistemindeki programların boyutuna bağlı olarak bu alan değişebilir. Sistem yedeği aldıktan sonra Windows otamatik olarak - Windows onarım diski oluşturmak istermisiniz- diye sorar.

Diski oluşturduktan sonra, herhangi bir sistem sorununda yedeğini geri yüklemek istersen, PC ni Onarım diskinden başlatman gerekiyor.Basit bir konu ve Google da bunla ilgili video bilgi bulablirsin.Biosa girip PC yi onarım diski bulunan cd rom dan başlatacaksın.PCyi onarım diskinden başlaktıktan sonra gelen menü Windows 7 deki menüden biraz farklı. Önce dil seçenekleri var.Yedeği aldığın dil ne ise o dili bulup devam ediyorsun.Advanced (gelişmiş seçenekler) system recorvery bulup yedeğini geri yükleyeblirsin, burdaki menü ilk başta karışık geleblir ama ileri geri giderek doğru menüyü bulablirsin. Son bir tavsiye diyelimki yedeğini aldın ve 25 gb yer kapladı. Eğer Windowsun stabil çalışıyorsa haftada bir sistem yedeğini alabilirsin ve Windows otomatik olarak bir önce ki yedeğin üstüne yazar yani ikinci bir 25 gb ihtiyacın olmaz ayrıca sistem geri yüklemek istediğinde ilk sistem yedeğin diyelim 5.12.2012 son yedeğin 7.12.2012 ne kadar yedek aldıysan istediğin tarihi seçip geri yükleyeblirsin .

Örneğin ben ilk yedeği aldığımda boyut 28 gb kadardı üstüne 4 yedek daha aldım boyut 29 gb larda. Ve sistem geri yüklemek istediğimde 5 ayrı sistem yedeğinden birini seçebilirim.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
[MENTION=42975]jaydeejoy[/MENTION] bilgi için teşekkürler. ama win7 de zaten bu yöntemi kullanıyordum ve gerçekten sorunsuz kaç defa geri yükleme yapmıştım. ama win8 de yedeği görmedi bir türlü :/ bu yüzden 3.parti bir programla yedeklemek istiyorum bu sefer :)

jaydeejoy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
@jaydeejoy bilgi için teşekkürler. ama win7 de zaten bu yöntemi kullanıyordum ve gerçekten sorunsuz kaç defa geri yükleme yapmıştım. ama win8 de yedeği görmedi bir türlü :/ bu yüzden 3.parti bir programla yedeklemek istiyorum bu sefer :)
w8 üzerinde oluşturduğun SİSTEM ONARIM DİSKİ ile denedinmi. w8 deki WİNDOWS 7 DOSYA Kurtarma bölümünü kullanarak sistem yedeği aldıysan bu bölümdeki sistem onarım diski oluştur bölümünü kullanarak oluşturacağın cd ile yedeğini yüklemen gerek.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
w8 üzerinde oluşturduğun SİSTEM ONARIM DİSKİ ile denedinmi. w8 deki WİNDOWS 7 DOSYA Kurtarma bölümünü kullanarak sistem yedeği aldıysan bu bölümdeki sistem onarım diski oluştur bölümünü kullanarak oluşturacağın cd ile yedeğini yüklemen gerek.
Bunu denememiştim bi deneyeyim bakalım sağol :)