Şişmansın demek şişmanlatıyor

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
Şişman olmakla eleştirilen kişilerin obez olma riski 5 kat daha fazla.
361810.jpg

İngiltere'de yapılan araştırma, şişman olmakla eleştirilen ve utanç duyan kişilerin obez olma riskinin 5 kat fazla olduğunu gösterdi.

Araştırmaya 50 yaşın üzerinde fazla kilolu 3 bin kişi katıldı. Katılımcılara kiloları nedeniyle alay konusu olmak, lokantalarda, hastanelerde ya da dükkanlarda daha az hizmet almak gibi ayrımcılığa maruz kalıp kalmadıkları soruldu.

Sonuçları "Obesity" dergisinde yayımlanan araştırma, olumsuz muameleye maruz kalanların "kendini yemeye vererek" daha da kilo aldığını ortaya koydu.

Eleştirilmeyen katılımcıların ise kilo vermekte zorlanmadığı belirlendi.

Ayrımcılık ya da farklı muameleye maruz kalanların yaşadığı stresin iştahı artırabileceğini, özellikle sağlıklı olmayan besinleri tüketmeye itebileceğini belirten bilim adamları, "utanan" bu kişilerin kendine güven eksikliği nedeniyle spor yapmaktan da çekinebildiğine dikkati çekti.

Bilim adamları, özellikle doktorların kişinin "şişman" olduğundan bahsetmek yerine tip 2 diyabet, körlük ya da erken ölüm gibi obezitenin sonuçları konusunda uyarabileceğini vurguladı.

Trt Haber

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ne olur biri bana şişmansın desin :D 180 boy 61 kg çok kötü durumdayım :D

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
Banada şişman diyebilirsiniz :)

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Siz gidip yemek yiyin. Forumda takılmakla olmaz bu, günde 8-9 öğüne çıkın önce. :)

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Löpür lüpür börekleri, tatlıları götür, çikolataları meşrubatları hüplet.. sonra da ben ona şişman diyince şişmanlamış olsun... Eşyanın tabiatına aykırı.. Sosyete mazareti sanırım bu. :D

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
7 ayda istemeyerek 22 kilo verdim moral bozuk olunca diyet falan hikaye,zaten iştah olmuyor