Sis650 Serisi Sürücüleri

umuthvr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slm
linux redhat 7.0 - 7.2 için olanı buldum ama ubuntu için sürücü bulamadım sitesinde ubuntunun da kendisi zaten tanıyor sürücüleri ama ben de ekran efektlerini etkinleştirmek istiyorum .

iyi günler...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Şimdi anlayamadım ben.

Ubuntu ekran kartını tanıyorsa nasıl oluyor da efektler etkinleşmiyor? Sorduğunuz şey efektleri nasıl etkinleştireceğiniz mi?

Eğer efektler etkinleşmiyorsa etkinleştirmeye kalktığınızda, o zaman sürücü yüklenmemiş demektir ki SiS sorunlu bir üreticiydi.

umuthvr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi anlayamadım ben.

Ubuntu ekran kartını tanıyorsa nasıl oluyor da efektler etkinleşmiyor? Sorduğunuz şey efektleri nasıl etkinleştireceğiniz mi?

Eğer efektler etkinleşmiyorsa etkinleştirmeye kalktığınızda, o zaman sürücü yüklenmemiş demektir ki SiS sorunlu bir üreticiydi.

sürücüleri nasıl yükleyebilirim ?

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
@umuthvr masaüstü efektleri etkinleştirmek için Masaüstünde boşlukta sağ tıkla>>>Masaüstü Arka Planını Değiştiri tıkla. Görünüm Tercihleri diye bir pencere açılacak. Orada bulunan Görsel Efektler sekmesini tıkla ve orada bulunan Ekstra yazan yeri tıkla.

Eğer orası aktif olursa ekran kartınla görsel efektleri kullanman içten bile değil. Denemek için bulunduğun pencereyi sağa sola taşı, eğer süzülerek gidiyorsa işlem tamamdır. Eğer olmuyorsa mesa driverleri Synaptic aracılığıyla yüklersen yine de görsel efektleri sorunsuz kullanırsın.

umuthvr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2002'de yayımlanmış zaten bu sürücüler. O zamanlar Ubuntu yoktu. :) Eğer Ubuntu tanıdıysa donanımını efektleri Al Arabi'nin söylediği yerden etkinleştirebilirsin.

masaüstü efektleri etkinleştirilemedi. malesef.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
@umuthvr mesa driveri denedin mi?Onda efektleri sorunsuz kullanırsın.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Mesa nın en son driver ları ati de sorun çıkarmadan 3d efekt verebiliyor

Sis de nasıl olur bilemem

umuthvr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@ramboberk : mesa'yı indiremedim indirebileceğim link ya da kurulumu hakkında bilgi verir misiniz ?