Şirkete server sistemi için gerekenler

evgezer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir şirket için server sistemi kuracağım. Diyelim ki ortalama 30 40 makine falan var.
1-)Server için nasıl bir donanıma ihtiyacım olabilir?
2-)Yedekleme için mirror mı önerirsiniz? Bir çok şey için ne önerirsiniz? Nasıl bir planlama yapmam gerek?

Kısacası birazcık aydınlanmaya ihtiyacım var ve her türlü yardıma ihtiyacım var gibi.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Merhaba;
Öncelikle server derken yedekleme amaçlı mı kullanılacak ? Otomatik yedekleme yapılacak şekilde mi yoksa VPS - VDS olarak uzakmasaüstü olarak mı kullanılacak?
Muhtemel yedekleme amaçlıdır yedekleme amaçlı ise eğer önce sağlam bir donanım gerekli.Serverlarda xenon işlemciler daha iyi performans vermektedir.Local bir server oluşturup otomatik yedekleme yapılması gerekli. Ek olarak UPS almanız elektrik kesintileri açısından önemlidir.
Amacınız farklı ise eğer alıntılayarak söyleyin yardımcı olayım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Cevap için teşekkür ediyorum.
Yedekleme amaçlı olacak. İki tane ayrı şube var. Bu şubeleri VPN ile birbirine bağlayacağım. Şirketteki bilgisayarlara merkezi olarak yönetim sağlarken bir yandan da bilgilerin yedeklenmesini sağlamayı planlıyorum. Bu ek bilgilerim doğrultusunda aklınıza bana faydası dokunacak başka bir şey geliyorsa lütfen paylaşın.
İşletim sistemi olarak windows server 2012 kullanmayı düşünüyorum.
Datacenter mi uygundur? Sanal makinelerde rahatça çalışabilmem için kaç gb ram uygun olur vs.. gibi ek detay fikirlerinizi paylaşmanız ekstra fikir almam açısından iyi olabilir. Bu işte yeni sayılırım.

evgezer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevap için teşekkür ediyorum.
Yedekleme amaçlı olacak. İki tane ayrı şube var. Bu şubeleri VPN ile birbirine bağlayacağım. Şirketteki bilgisayarlara merkezi olarak yönetim sağlarken bir yandan da bilgilerin yedeklenmesini sağlamayı planlıyorum. Bu ek bilgilerim doğrultusunda aklınıza bana faydası dokunacak başka bir şey geliyorsa lütfen paylaşın.
İşletim sistemi olarak windows server 2012 kullanmayı düşünüyorum.
Datacenter mi uygundur? Sanal makinelerde rahatça çalışabilmem için kaç gb ram uygun olur vs.. gibi ek detay fikirlerinizi paylaşmanız ekstra fikir almam açısından iyi olabilir. Bu işte yeni sayılırım.
giriş yapmayı unutmuşum.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
konu oldukça güzel.bilgisi olmayanlar içinde sıfırdan ofis ortamı kurmak için yol gösterici olabilir.