Sinyal yok

bonzai34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar
iki gün önce bilgisayarın içine bi baktım şöyle ekran kartının üstü toz dolmuş. Çıkardım herzaman yaptığım gibi elektrik süpürgesiyle hafiften tozunu aldım ve geri taktım ve pc açarken bu çıktı http://i.hizliresim.com/LoDoOV.jpg
Bende biosa girip sıfırladım düzeldi.
ancak pc açıldı etti açıldıktan sonra bellirsiz sürelerde ekranda sinyal yok yazısı çıktı sürekli böyle bazen pc açılırken oluyo bazen tamamen açılıyor sonra oluyor şimdide biraz açık duruyor kablo takılı değil diyor ekranda.
inşallah ekran kartına birşey olmamıştır

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Aldığın tozları geri koyup dene :D

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Monitör kablosunun yanlarındaki vidaları iyice sık. (Her iki taraftan, pc ve monitör) temizlik esnasında kablo yerinden oynamış :)

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Ekran kartı ve ram lari sök tozları ni iyice al sve sabitle soketlere toz kaçınca böyle yapabiliyor.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Elektrik süpürgesiyle temizlememek gerekir. Saç kurutma makinası kullanın.

Soruna gelirse arkadaşların dediği gibi ekran kartını çıkarıp tekrar yerine oturt. Güç kablolarının (varsa) tam oturduğundan emin ol.

radyofon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ekran kartını sök yeniden tak. Monitor ve pc tarafındaki vga fisini sök tekrar tak

febege

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım ekran kartını sök sonra bakır ayaklarını silgi ile sil sonra anakarttaki yuvasındaki toz kalmamasına dikkat et ve ekran kartını tak
Sorunun düzelecektir

barislg54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Muhtemelen sıkıntı ekran kartında hırpalanmışsa demekki

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
Temizlerken ekran kartı yerinden oynadı heralde :D tekrar sokup yerine tak ve VGA kablosunu sıkıca bağla. VGA giriş yerine bi üfle ondan sonra tak ama :) eğer olmazsa ram ekran kartı ve anakarta giden güç kablosunu çıkar bios pilini unutma :) olmazsa başka bir şeyler deneriz :) sen gene az çekiyorsun :) bende masaüstü vardı ekran kartını temizlemek isteyecen 10 kere bios sıfırlardım :)