Sınırsız 'sınırlı' internet - Superonline

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan MdbK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MdbK

Doçent
Katılım
9 Mayıs 2008
Mesajlar
542
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Avrupa'nın en pahalı internetini kullanan Türkiye'de, internet servis sağlayıcıları, internet erişiminde kotadan vazgeçemiyor. Türkiye'de kullanıcılar sınırsız internete ancak düşük hızlarda ulaşabiliyor.

Son olarak kullanıcılarını yüksek hızda, sınırsız internet sağlamak üzere yola çıkan Superonline'ın da bu uygulaması uzun sürmedi. Kulacılarına, ilk etapta "fiber internet" sunan Superonline, 'adil kullanım koşulu' gerekçesi ile internete sınırsız erişim hakkına kota uygulamaya karar verdi.

Buna göre, 15 Nisan 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Superonline Fiber İnternet hizmetinde, limitli veya limitsiz abone olunan paketin download hızının 5 katı GB kadar download; upload hızının 10 katı GB kadar upload adil kullanım koşulu olarak uygulanacak.

Fatura dönemi içinde adil kullanım koşulu miktarını geçen kullanıcıların hızları bir sonraki fatura kesim tarihine kadar dowload için 512 Kbps, upload için 128 Kbps'ye düşürülecek. Fatura kesim tarihinden sonra, adil kullanım koşulu uygulanan abonelerin paketleri de ilk haline geri dönecek. Örneğin, 10 Mbps Limitsiz paketteki bir abone, download hızı olan 10 Mbps'nin 5 katı olan 50 GB download'u aştığı zaman adil kullanım koşulu uygulaması kapsamında, fatura kesim tarihine kadar download hızı 512 Kbps'ye düşürülecek.

Superonline kullanıcıları da karara tepkili. Kullanıcılar, bazı internet siteleri ve forumlarda karara tepki yağdırdı.

Kaynak
 

mr_rain

Guru
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
23,961
Reaksiyon puanı
453
Puanları
7,263
Demek ki neymiş hepsi aynı b*k
 

BaRY

Profesör
Katılım
27 Aralık 2007
Mesajlar
1,635
Reaksiyon puanı
12
Puanları
218
Birde taahüt verip, benim gibi bağlatanları düşünün, resmen kazıklandık, bağlatmayın, bağlattırmayın.
 

maiwesiyah

Profesör
Katılım
2 Mart 2009
Mesajlar
1,197
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
bu memlekette halkı düşünen koruyan gözeten yok ki!
herkes kendi cebine yontuyor!
 

asepam

Öğrenci
Katılım
10 Şubat 2015
Mesajlar
8
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
512 Kbps nedir ya en fazla saniyede 60 kb çeker .:cursing:
 
Üst