Sınırlı baglantı

kimyaci86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi geceler arkadaslar benim onemli bir sıkıntı var netbook evimdeki internet e baglayamıyorum baglayabilgidimde ise masaustu baglanamıyor evde iki bilg olmasına ragmen tek kullanmak zorunda kalıyoruz sınırlı bag veya internet yok yazıyor int arastırma calıstım ama ip degiştirmeden baska bişey bulamadım onu da ya ben yapamadım ya da olmuyor ordan cunku elle degiştirdim ip ile baglı gozukuyorama internete girmiyor oto ip ise ag adresi alınıyo diyor ve oylee kalıyor modem airties 206 modemin ip 192.168.2.1 bende bilg kini 192.168.2.5 oolarak degiştirdim ama malum... sizden bu konunuda ve nerde yalnıs yaptıgıkonusunda yardım istiyorum.şimdiden teşekkurler
net book kablolu masaustu ise kablosuz olarak su an baglı .....:helpsmilie:

D1360

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Buradan fazla bi yardım şansı varmıdır bilmiyorum ama

aklıma gelen

sağ alt köşedeki yanıp sönen bilgisayar simgesine sağ tıkla ve açılan pencereden "Onar" a tıkla .

kimyaci86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilgin için saol ama onu onlarca defa denedim diyebilirim...ama ins bi cozum bulabilirim

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Biraz sorunun karışık yazmışssın ama... bilgisayara giriip (o verdiin modem adres ile ) kablosuz bağlantı için şifre atadınmı şifre atadınsa güvenliği wpa 2 ise wep yap bağlanırsın

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
2 bilgisayar aynı anda bağlanamıyorsa büyük olasılıkla problem IP atamasından kaynaklanıyordur. 2 bilgisayara da ip adreslerini elle verirseniz büyük olasılıkla sorununuz giderilecektir.

Diğer türlü başka bir sorundan kaynaklanacağını zannetmiyorum.

Aşağıdaki gibi yapın ayarlarınızı 2 pc de de

Ip Adress kısmında pc nin birine 9 birine 11 verin mesela 2 si aynı olmasın, geri kalanlar aynı olsun. En altta dns server olarak google dns leri kullanıyorum, farklı birşey de girebilirsiniz.

47067950.png

kimyaci86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilgliniz için teşekkkurler ....denedim fakat olmadı.... ve nasıl bir çozum yolu bulabilecegimi bilmiyorum.