Soru Sınıftaki sessiz çocuğu nasıl konuşturabilirim?

jshjsbsndbsbzbs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Sınıfta bir çocuk var.. ben sınıfa yeni geldim, 2-3 ay önce ve son bir haftadir cocuga ilgi duyuyorum. erkeklerle baya iyi, komik, samimi, zeki ama kızlarla hiç konuşmuyor ve benlede. Bazen konuştuğunda şaşırıyorum o derece. Mesela bugün bir kaç kez göz göze geldik, bana eşyasını verdiğim için gülümseyip teşekkür etti (asla bir kıza böyle bir şey demez) ve arkamı dönerken benle konuştuktan sonra gülümsediğini gordummm ayayay. ya da mesela tam olarak benle konuşmuyor ama dolaylı yoldan konuştu bir kez. Mesela onun dostu efe (yanında oturuyor, bende onlarin önünde oturuyorum) bana Hoca'dan proje ödevi için bir yere gidecektik, onun için izin almami istedi. Bende olmaz utanırım dedim. Sonra arkamı döndüğümde "Zeynep'te ...ya söylesin ...da hocaya söylesin" dedi samimi ve benim duyabileceğim bir şekilde. Ne yapmalıyım ilgisini çekmeliyim? Ama siniftakilerin dikkatini çekmeden. Hedefim, instasini alabilecek kadar konusmak ama biraz zor gibiii, en azından bunun gibi yakınlaşmalar çoğalsın, oda benle konuşmak istesin istiyorum.

Çözüm
ortak ilgi alanı olabilir herhangi bir şey olabilir üstünden git konuşmaya çalış, zaten konuşmaya çalıştığını anlar. onun da verdiği tepkilerden iş olur mu olmaz mı anlarsın. elinde kapalı bir kutu var. içinde de bir kedi var ancak kedi ölü mü yoksa canlı mı bilemiyorsun. e o kutuyu açmadan kedinin durumunu da anlayamazsın. o yüzden kutuyu açmak lazım, konuşmaya çalış diyorum yani

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,001
ortak ilgi alanı olabilir herhangi bir şey olabilir üstünden git konuşmaya çalış, zaten konuşmaya çalıştığını anlar. onun da verdiği tepkilerden iş olur mu olmaz mı anlarsın. elinde kapalı bir kutu var. içinde de bir kedi var ancak kedi ölü mü yoksa canlı mı bilemiyorsun. e o kutuyu açmadan kedinin durumunu da anlayamazsın. o yüzden kutuyu açmak lazım, konuşmaya çalış diyorum yani

Çözüm

jshjsbsndbsbzbs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Sdn ile çöpçatanlık kanalına hoş geldiniz. Aynı sınıftasınız, ortak bir konu bulup muhabbet başlatabilirsin. Ufak tefek şeyler isteyebilirsin (kalem, kitap cart curt). Ama dikkat et günaha girme.
teşekkürlerr
Mesaj otomatik birleştirildi:

Haklisin

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,001
Sdn ile çöpçatanlık kanalına hoş geldiniz. Aynı sınıftasınız, ortak bir konu bulup muhabbet başlatabilirsin. Ufak tefek şeyler isteyebilirsin (kalem, kitap cart curt). Ama dikkat et günaha girme.
ahahahah :DD günaha girmemek önemli hocam diğer konudan

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,575
Bende okulda öyle birisiydim. Aslında herhangi kız bana karşı sıcak kanlı olsaydı, konuşsaydı eğlenseydi, yada eve giderken gelip koluma yapışıp seninle gideyim güvende olurum deseydi çoktan evlenmiştim belki.
Ahhh hayat aktı gitti Neyse artık iyiki öyle bişey olmadı.

Ama başka bir sınıftaki kızla çok fena bakışıyorduk ders arası tenefüslerde kolidorda. Harbiden çok güzeldi selam söylemek bile istemiyordum zarar veririm felan diye. Tabii çocukluk aklı işte

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,741
Dönüp selam verip rastgele bir konu açman yeterli. Ortak bir ilgi alanı bul ve başla sohbete işte basit bir şey. Kızların bir erkekle sohbet açması erkeğin bir kızla açmasından daha kolay oluyor genelde. Sohbet açıp da terslenen bir kız görmedim hiç hayatımda.

jshjsbsndbsbzbs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Dönüp selam verip rastgele bir konu açman yeterli. Ortak bir ilgi alanı bul ve başla sohbete işte basit bir şey. Kızların bir erkekle sohbet açması erkeğin bir kızla açmasından daha kolay oluyor genelde. Sohbet açıp da terslenen bir kız görmedim hiç hayatımda.
Tesekkur ederimm