Sinifta kaldim yardim edin

mrscirocco

Öğrenci
Katılım
19 Mayıs 2014
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
9. Sınıfa gidiyorum bu sene 5 zayıfım var duzeltemem 100 alsam bıle. Cok kotuyum aılemın emeklerını bosa cıkarttım. Daha soylemedım onlara. Yemın ederım kendımı cok caresız hıssedıyorum. Hep ıyı ogrencıydım ta kı lıseye gecene kadar. Sınıfta kaldım sene sonu kaydımı koleje aldırsam sınıfı gecırırler mı? Yardım edın lutfen
 

patlicanlidolma

Öğrenci
Katılım
23 Aralık 2013
Mesajlar
55
Reaksiyon puanı
1
Puanları
8
5 inide mi düzeltemezsin yazınki sınavlarla 2 tanesini düzeltirsen borçlu geçiyorsun. bide yalvar hocalara ayrılma peşlerinden yüzsüzlük yap :D
 

Mali400

Asistan
Katılım
11 Mayıs 2014
Mesajlar
215
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ilkokulda kötü öğrenci mi var sanki neyse sözlüler ile kesin gecemiyor musun bildigim kadarıyla 3 dersten sorumlu geçiyosun rehberlk hocana sor o sana anlatır
 

KaJMeR13

Profesör
Katılım
1 Mayıs 2013
Mesajlar
2,779
Reaksiyon puanı
9
Puanları
38
ağlayıp sızlanma. öğretmenlerinle konuş.
ortalama yükseltme sınavları ile 2-3 ünü düzeltmeye bak

millet ders çalışırken sen yattın. onlar geçti sen kaldın
şimdi bi hoca seni yüksek bi sözlü ile geçirirse diğer öğrencilere biraz haksızlık yapmış olur ama yinede öğretmeninin insafınıa kalmış bi durum.

bi sene sınıfta kalman çok sorun değil. en azından aklın başına gelmiştir. zaten 9. sınıfta hiç bi şey öğrenemedin. eğer sınıf tekrarı yaparsan en azından bi şansın daha olur. arkadaşlarınn arasında düşeceğin durum ise extrası.

ailen notların düşük diye sana baskı yaparsa karşılaşacağın en kötü durum bu olur.
sen git hocalarınla konuş. kolej le vs olacak iş değil.
o şekilde bir nevi para ile sınıf geçince sınıf geçmiş olmayacaksın!
 

keys1903

Asistan
Katılım
25 Kasım 2013
Mesajlar
135
Reaksiyon puanı
6
Puanları
18
aklın şimdimi başına geldi...birde konu açmışsın yardım bekliyorum diye.Ne yardımı bekliyorsun ki forumdan,kurtarma sınavları olacaktır git onlara çalış bari.
 

Kaya26

Profesör
Katılım
27 Eylül 2012
Mesajlar
3,338
Reaksiyon puanı
550
Puanları
113
Yaş
26
Şu anki sistemle kalman garip, belki de tam bilmiyorsun kaldığını da zannediyor olabilirsin. Şu anki sistemde yıl sonu başarı notun 50 ise geçiyorsun, eskiden ilk dönem pek önemli değildi ama şu anda önemli. Örnek olarak ilk dönem ortalaman 60 diyelim eğer 2.dönem ki ortalaman 40 olursa geçersin ya da ilk dönem ortalaman 40 ise 2. dönem 60 yapıp geçersin. 2. olarak artık yazın yapılan sorumluluk sınavları kalktı, ortalama yükseltme sınavı da kalktı. Artık en fazla 3 zayıf ile sorumlu geçebilirsin, bu dersleri 12.sınıfa kadar yıl içerisinde yapılacak olan sınavlarla vermen gerekli. Yani notlarım geçiyor mu diye baktıktan sonra notlarının ortalamasını yüksek tutmak gerekli 4-5 zayıfın olsa bile seni ortalamadan geçirebilir.
 

Vikings

Dekan
Katılım
5 Aralık 2013
Mesajlar
9,621
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
Para ile yada yalvararak sınıf geçersen o kaldığın 5 dersin sana kolaymı gelicek sanıyorsun 10cu sınıfta ? dahada zorlaşıcak dahada cahil kalıcaksın arkadaşlarından her zaman 2 3 adım geri olcaksın. Hem tekrarla bilgilerini tazele hemde aklın başına gelsin.
 

re13el

Dekan
Katılım
28 Şubat 2011
Mesajlar
9,153
Reaksiyon puanı
114
Puanları
63
Lise 1 de kalıp, daha sonra çok iyi yerlere gelen arkadaşlarım var. Tabi kaldıktan sonra da aynı kafa ile devam etmemen gerek, bi çeki düzen vermek gerek kendine.
 

Elbruz46

Rektör
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,931
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
113
Olayı netleştirelim ve basitleştirelim.

İlk dönem notun ile ikinci dönem notunu toplayıp 2 ye böldüğünde 50 ve üzeri ise o dersi geçmiş sayılırsın.
Ya da ilk dönem notun ne olursa olsun ikinci dönem notun 70 ise o dersi geçmiş sayılırsın.

Yıl sonunda 50'nin altında 3 ve daha az ders varsa sorumlu olarak üst sınıfa geçersin.

Şu an senin hesabına göre 5 dersin 50'nin altında.

1 üst sınıfa geçebilmen için mecburen 2 dersin notunu 50 üzerine taşıman gerekiyor.
Muhtemelen son sınavlarınız Mayıs ayının son haftası yapılacak. o zamana kadar çok iyi bir çalışma yapıp sınavda alabileceğin maksimum puanı aldıktan sonra öğretmeninle konuşman gerekiyor.
Hiç bir efor sarf etmeden "hocam beni kurtarın" demek ile olmaz bu işler.

Şunu da demeden edemeyeceğim, hocalarınız size performans ödevleri vermiştir. Yazılı da yüksek not alamamayı anlarım ama 2-3 hafta süre verilen bir ödevi mükemmel bir şekilde öğretmeninizin sizden istediği tarzda hazırlamış olsaydın o ödevden çok yüksek bir puan alabilirdin, sonuçta performans ödevlerinin getirdiği puan açısından yazılıdan bir farkı yok.

Sınıfı geçmen;
İmkansız mı hayır...
Kolay mı hayır...


Ne yazık ki ilk ve orta okullarda öğrencileri sınıfta bırakmadıkları için öğrenciler lisede de öyle yata yata geçebileceklerini zannediyorlar ve 9. sınıflarda her sene çok büyük hüsranlar yaşanıyor.


Eğer derslerde gürültü çıkaran, dersin düzenini bozan, arkadaşlarına ve öğretmenlerine karşı saygısızlık yapan, boş vermiş bir öğrenciysen sana tavsiyem aileni yorma...
Açık lise ile normal lisenin hiç bir farkı yok.
Aileni ve öğretmenlerini yorma açık liseye kaydol okulda da eğitimi aksatma.
 

IREM

Asistan
Katılım
31 Ocak 2006
Mesajlar
384
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Kendimi gördüm bi an. Kalsan ne olur? 1 yıl kaybetmiş olursun. Okuldan atılma var mı halen? Bu yıl senin için öğrenmen gereken ders olur. Olumsuz eleştirilerle moralini bozma. Evet, eğitim çok önemli ama şunu da unutma ki senin psikolojik sağlığından ve huzurundan daha önemlisi de yok. Bu tür şeylere her zaman çare bulunur. Yeter ki çare iste. Arayışa gir. Konuş, olmuyorsa ailene anlat.. Üzülecekler fakat senden önemli değil ki. Ben önemliyim diyipte tamamen de boşlama. Hem 10 dersten 5 ini geçmişsin. Dolu tarafından bak. Boş değilmişsin demek ki. Daha her şeyin çok başındasın. En değişken dönemindesin. Ben 9. sınıftayken edebiyat hocam aileme "bu kızı okuldan alın, bir şey anlamıyor" demişti :) Matematik hocamda başarımdan söz ediyordu. Sözel zekamın kötü olması yaralışımdan dolayıymış napalım. :) Sende güçlü yanlarını bul. Keyifli hale getir eğitim hayatını. Açık lise düşünme, çabala.. halen vaktin var. Olabileceğine dair içinde umut varsa harkete geç. Başarılar dilerim..
 
Üst