Sınavsız Anadoluya Lisesine Gidebilirmiyim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Alioth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Alioth

Asistan
Reaksiyon puanı
406
Mahamllemde bir kaç tane sınavsız alan anadolu var bildiğim kadarıyla 6-7-8 ders ortalmasına göre değerlendiriliyor ve benim hepsinin ortalaması 89 gibi bir şey ediyor
bu sene çalışamadım online derslerdenden bişey anlamadım anlıcağınız bu sene baya kötüyüm sınava girince düşük alıcağımdan eminim yani şunu soruyorum sınava girip düşük alsam bile puanım yettiği sınavsız da alan lise gidebilirmiyim.

Realhas the Great

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,987
Mahamllemde bir kaç tane sınavsız alan anadolu var bildiğim kadarıyla 6-7-8 ders ortalmasına göre değerlendiriliyor ve benim hepsinin ortalaması 89 gibi bir şey ediyor
bu sene çalışamadım online derslerdenden bişey anlamadım anlıcağınız bu sene baya kötüyüm sınava girince düşük alıcağımdan eminim yani şunu soruyorum sınava girip düşük alsam bile puanım yettiği sınavsız da alan lise gidebilirmiyim.
Gidebilirsin

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Gidersin, ama gidebileceğin en niteliksiz ve kötü lise olur.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,674
Ben sınavla giremedim girebilirsin bence :D 300 puan aldım hocalar bile dedi niye mesleğe geldin. Tüm anadolu liseleri yakınlıkla aldığı için giremedim.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Seninki de bahane, hem de ne bahane.
Neymiş bişey anlamadım neymiş LGS'den bişey anlamamışmışım yok kötüymüşmüşüm bilmem ne.

LGS'den full çekenler tamamen yüz yüze "mutant" okullarda "mutant ultra" öğretmenlerden mi ders aldı zannediyorsun?

Senin kararın, bir şey diyemem. Senin yerinde olsam sadece çalışırdım.

selimaksungur1

Doçent
Reaksiyon puanı
689
gidebilirsin ama yine de düşük alacağımdan eminim benden bir yol olmaz vs. deme asla git sınav gününe kadar çalış en azından sınavda başarısız olsan bile denedim, çalıştım yapamadım dersin

Alioth

Asistan
Reaksiyon puanı
406
Seninki de bahane, hem de ne bahane.
Neymiş bişey anlamadım neymiş LGS'den bişey anlamamışmışım yok kötüymüşmüşüm bilmem ne.

LGS'den full çekenler tamamen yüz yüze "mutant" okullarda "mutant ultra" öğretmenlerden mi ders aldı zannediyorsun?

Senin kararın, bir şey diyemem. Senin yerinde olsam sadece çalışırdım.
Bahane üretmedimki gelecek hedeflerim olmadığı için çalışmayı düşünmedim bile dersleri adam akıllı dinlemedim zaten en başta notlarıma güvendim şimdi ne yapıcağımı düşünüyorum o kadar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben sınavla giremedim girebilirsin bence :D 300 puan aldım hocalar bile dedi niye mesleğe geldin. Tüm anadolu liseleri yakınlıkla aldığı için giremedim.
kontenjan durumları nasıldı biliyormusun yani sıra bana gelene kadar kontenjan dolarmı sence (okul evime 5 dk :D)

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Bahane üretmedimki gelecek hedeflerim olmadığı için çalışmayı düşünmedim bile dersleri adam akıllı dinlemedim zaten en başta notlarıma güvendim şimdi ne yapıcağımı düşünüyorum o kadar.
O zaman işin zor, derslerini topla ve çalış.
"Bu hayatta şans herkese gülmez"

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,674
Mesaj otomatik birleştirildi:

kontenjan durumları nasıldı biliyormusun yani sıra bana gelene kadar kontenjan dolarmı sence (okul evime 5 dk :D)
ben çok az geç yaptım hemen dolmuş kontenjanlar hızlı yaparsan yetişirsin.

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,293
Ortaokul ortalamam 96-97 idi ama ben düzgün çalışmadığım için anadolu lisesindeyim.Kötülemiyorum zaten açık ara kendi ilçemdeki en iyi okul ama bir fark yok bence isteyen öğrenci her yerde okur.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,547
Ortaokul ortalamam 96-97 idi ama ben düzgün çalışmadığım için anadolu lisesindeyim.Kötülemiyorum zaten açık ara kendi ilçemdeki en iyi okul ama bir fark yok bence isteyen öğrenci her yerde okur.
Fark yok demek saçmalık. Arkadaşım sırf otobüs ve yemek parası vermemek için nitelikli lise yerine, mahalle lisesine gitti. O da "Okuyacak olan her yerde okur." diyordu. Şimdi pişman.

azragulr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
77
Bazı iyi niteliksiz anadolu liseleri oluyor ama onlara girmek kolay değil, öğrenciler elemeler ile seçiliyor. Başvuru hızıyla da pek alakası yok, ortalamaya bakıyorlar. Mesela bildiğim bir niteliksiz anadolu lisesi 97-98 ortalama ile alıyor ama çok iyi bir okul. Yine oraya girmek için bir emek gerekiyor. Sen sınava elinden geldiği kadar çalışıp gir. Sonradan keşke girseymişim demezsin. Yani elinde böyle bir şans varken değerlendirmekten zarar gelmez.

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,293
Fark yok demek saçmalık. Arkadaşım sırf otobüs ve yemek parası vermemek için nitelikli lise yerine, mahalle lisesine gitti. O da "Okuyacak olan her yerde okur." diyordu. Şimdi pişman.
O 2 okul arasında çok fark var.
Ben 2.tercih ile sosyal bilimlere gidicektim ama ulaşımda sıkıntı olucaktı ve çok yorulcağımdan da emindim,sisteme girdim sonra vazgeçtim ve de bu dönemde fen liseleri çok yorucu oluyordur bence,programları bakımından vs.

azragulr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
77
kişiden kişiye değişen bir şey ve ortamın eğitim-öğretime çok büyük bir etkisi olabiliyor bence.

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Ben hocalar daha yeni konuya geçmeden ileri ki konuyu anlayıp o konuyla alakalı yüzlerce soru çözüyordum.Sonra Okula gidip tekrar niteliğinde derse giriyordum.Yoksa 8. sınıfta ha uzaktan çalışmışsın ha yakından bence farketmez.Ama sen diyorsun ben anlamıyorum o senin bileceğin iş.

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,317
"Gelecek hedeflerim olmadığı için" de ne demek? Hayat, "mücadele etmek" demektir zaten, özellikle de Türkiye'de. Sen daha liseye bile girmeden böyle düşüneceksen işin çok; ama çok zor.

Sana naçizane önerim, şimdi forumu bırak ve ders çalışmaya başla. Allah sana da beyin vermiş sonuçta, istersen yaparsın.

Bak ben kendimden örnek vereyim sana: Şu an Samsun'da hekimlik yapıyorum; ama bu noktaya ben çalışıp da geldim. Bende Einstein zekası yoktu yani. Belki de sende bir gün hekim olup, hayat kurtarcaksın ya da bir gün iyi bir mühendis olup yerli teknolojilere imza atacaksın, neden olmasın?

Bill Gates dediğimiz adamın hocaları, anne-babasına "Bu çocukta üniversite bitirecek kapasite yok." diyordu. Şimdi ise kendisi multi-milyoner.

Dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden olan Alibaba'nın sahibi Jack Ma'yı bilir misin? Bu adamı hiç kimse; ama hiç kimse işe almak istemedi, hem de onlarca defa iş başvurusu yapmasına rağmen. Ama şu an Jack Ma, gösterdiği azim sayesinde zengin.

Demem o ki istersen yaparsın, sadece çalışman gerekiyor, hepsi bu.

Başarılar dilerim.?