Sınavda kalem, silgi, saat ÖSYM'den!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
ÖSYM, bugüne kadar yapılan sınavlarda alınan güvenlik tedbirlerine ek olarak bazı yeni tedbirler aldı. Buna göre metal içerikli herhangi bir eşya içeri alınmayacak, kalem silgi gibi ihtiyaçlar ÖSYM tarafından verilecek. Her sınıfa da saat asılacak.

690620101005114044358.jpg

Buna göre, adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet güçleri tarafından elle ve detektörle aranacak. Cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile küpe, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz bina içine alınmayacak.

Edinilen bilgiye göre, ÖSYM yaptığı sınavlarda, bugüne kadar yapıla gelen uygulamalara ilave olarak, güvenliği daha da artırmak amacıyla bazı tedbirlerin uygulanacağı bildirildi.

Alınan yeni tedbirlere göre, sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet güçleri tarafından elle ve detektörle aranacak; cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile küpe, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz bina içine alınmayacak.

Adaylar sınavın yapılacağı binaya, sadece sınava giriş ve kimlik belgesi, özel kimlik belgesi ve son altı ay içinde çekilmiş bir adet fotoğraf ile alınacak.

Sınav için gerekli olan iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, su ve şekerleme ÖSYM tarafından her bir aday için soru kitapçığı ile birlikte temin edilecek.
Sınavın yapıldığı her bir salona 20 cm çapında bir adet duvar saati ÖSYM tarafından temin edilecek.

Sınava giren adaylardan fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi olarak sadece Nüfus Cüzdanı ve Pasaport kabul edilecek başka hiçbir kimlik belgesi kabul edilmeyecek. Fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi yanında olmayan aday kesinlikle sınav binalarına alınmayacak.

-SADECE ''BİNA SINAV SORUMLUSU''NDA CEP TELEFONU OLACAK-

Sınavdan önce tüm sınav yapılacak binalar güvenlik güçleri ve bina sınav görevlileri tarafından detaylı biçimde aranacak ve bina içinde bulunan her türlü cep telefonu ve kablosuz iletişim aracı sınav güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek şekilde etkisiz hale getirilecek.

Sınav süresince, sınav binasında Bina Sınav Sorumlusu dışında hiç kimsede cep telefonu ve iletişim aracı bulunmayacak.

Sınav başladıktan sonra, sınavın toplam süresinin 3/4'ü kadar zaman geçmeden (toplam süresi 120 dakika olan sınavda 90 dakika geçmeden) ve son 15 dakika içerisinde adaylar sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacak.

Sınav başladıktan sonra adaylar tuvalet ihtiyacı için sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacak. Sınav salonundan dışarıya çıkan aday sınav salonuna kesinlikle geri alınmayacak.

Sağlık nedeniyle sınav süresince tuvalet ihtiyacı olanlar bu durumlarını geçerli sağlık kurulu raporu ile ÖSYM'ye bildirecekler ve kendilerinin özel bir sınav binasında sınava alınmalarını talep edebilecekler.

Bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az bir saat önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemli olduğu uyarısında da bulunuldu.

Haber7

hakan_golf5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Düğünden sonra kına hesabı :)

---------- Post added at 13:22 ---------- Previous post was at 13:21 ----------

Düğünden sonra kına ...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Ben de bir miktar "gelecek" istiyorum ÖSYM'den. :)

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Her şeyide devletten beklememek lazım:D

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
onlemlerı sertlestırmek zorunda kaldılar yasananlar sonrasında ama hala hakkı ıle egıtım bılımlerınden puan alanların ahını tasıyorlar

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Birşeyler saklama ve kopya çekme ihtimaline karşı sınava gireceklere bir gün öncesinde lavman yapma zorunluluğu getirilsin. Sınava da tarzan gibi donla girelim. :D

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
İnsan olan heryerde bu tarz olaylar yaşanabilir.Sadece kopya da bitmiyoki iş.Bunun sorusunu hazırlayan var,gözlemcisi var bilmem nesi var,zor iş.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Birşeyler saklama ve kopya çekme ihtimaline karşı sınava gireceklere bir gün öncesinde lavman yapma zorunluluğu getirilsin. Sınava da tarzan gibi donla girelim. :D

Süper olur ha:biggrin::tongue::tt2:

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Sınavlara mayo ile girilsin :D

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Hedef şaşırtmaya devam edin bakalım.

oseta53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gözlük çerçevesi şeklinde kamera ile giren olursa diye gözlükleri de toplasınlar, sınav başvuru formuna gözlük kullanıyorum seçeneği konulsun ayrıca yakın uzak ve numaraları seçenekler halinde konulsun. gözlükle girmek yasak olsun içerde gözlük verilsin :)))))))

ilahi komedya :))))

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
amaç hedef şaşırtmaktan başka bişey değil suçu başkasının üzerine atacaklar, sorular ösym'den sızdırılmadı da çeteler kopya çekti demeye getiriyorlar, zaten son zamanlarda ki haberler bunun üzerinde yoğunlaşmaya başlamıştı amaç bu değilse bu şekilde başkalarını yine zengin edeceklerdir. o kadar sınav yapılıyor kaleme silgisi derken baya yekun teşkil eder. Artık içinde ösymnin olduğu hiç birşeye ön yargısız yaklaşamıyorum:(

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Ben şimdiye kadar girdiğim sınavlar sebebiyle hakkım olan şekerlemeleri istiyorum:D Haha:D
çocuk kandırıyorlar sanki mantaliteleri ve özellikle içerideki adamları değiştireceklerine hala saçmalamaya devam ediyorlar!!

hanxhanx

Asistan
Reaksiyon puanı
4
çeken yine çekiyo kırsal bölgelerde asıl o tip yerlerde önlemler artırılmalı. 2010 Dgs sınavında önümde bir bayan var, hareketleri şüphe çekiciydi çok film izliyoruz gözümden kaçmadı :) herneyse kız elini çantasına soktu gizlice telefondan hesap makinasını açmış takır takır mat çözüyor iki öksürdüm kız toparlandı şimdi şikayet etsen suçlu sensin neyse sinirim bozuldu heleki bir bayan, sınav kağınını verirken görevliye gördüklerimi söyledim kapıya ççağırıp tamam dedi çıktım gittim bende :) sonra ne oldu bilmiyorum