tEmptation
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 25
Arkadaşlar merhaba 12.sınıf meslek lisesi öğrencisiyim. Aslında bu iğrenç liseye hiç gelmemem gerekiyordu, ortam çok bozuk, kültürlü öğrenci sayısı bir elin parmağını geçmez yani. 9.sınıfta dersleri sallamayıp okula gitmedim ve sınıfta kaldım. Bir senem böylece heba olmuş oldu. Tekrar sınıfında rahatça sınıfı geçtim. 10 ve 11.sınıfta istemediğim dersleri gördüm, sayısal dersti hepsi, haftada 46 saat ders gördüm 10 ve 11'de 12.sınıfta da görmeye devam ediyorum. Arkadaşlar inanabiliyor musunuz, 46 saat ya? Her allahın günü sabah 7 de kalkıp okula gidip akşam 5-6 gibi dönmekten bıktım, hatta 2 sene önce bunun yüzünden intihar etmeyi bile düşündüm. Açık liseye geçmek istedim, herkes boşlarsın geçme dediği için geçemedim. TYT falan hak getire. Çalışamıyorum çünkü mutlu değilim, işime yaramayan saçma sapan dersler görüyorum. Ben sayısaldan değil dilden girmek istiyorum. İngilizcem zaten hep normalin üstündeydi. Hiç çalışmadan kendimi ölçerek Türkçeden 25-30, Sosyal'de full'e yakın Dil sınavında ise 50 net yapıyorum. Bunu daha da ileriye taşımam lazım ama yapamıyorum arkadaşlar, meslek lisesi içimdeki tüm şevki kırıyor, seneye sınava girdiğimde yaş olacak 19. Büyük ihtimalle kötü bir sonuç yapıp mezuna kalacağım. Bu da benim için 2 sene kaybetmek anlamına geliyor. Askerlik yaşı ise 21. Üniversite kazanamayıp 12 ay askerlik yapmaktan korkuyorum. Arkadaşlar sizce ne yapmalıyım, önümde iki seçenek var; biri okulu tamamen bırakıp bir işe girip bedelli parasını çıkarmak, ikincisi ise; ara tatilde açık liseye başvurup 6 ay sınava hazırlanmaya çalışmak. Siz ne düşünüyorsunuz?