Şimdi Tur Zamanı

goodolddays

Dekan
Katılım
30 Ağustos 2010
Mesajlar
6,907
Reaksiyon puanı
202
Puanları
63
Fenerbahçe, Avrupa'da tarih yazmaya devam ediyor. Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, Lazio ile 1-1 berabere kalarak tarihinde ilk kez yarı final oynamaya hak kazandı.


Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanşında İtalya'nın Lazio takımıyla yaptıkları mücadelede hasta olan Mehmet Topal'ın yerine Selçuk Şahin'i 11'e dahil etti. Soğuk algınlığı nedeniyle sarı-lacivertli ekibin dün akşam yaptığı son çalışmaya da katılamayan Mehmet Topal, Lazio'ya karşı yedekler arasında tutulurken, orta alanda Meireles'in yanında Selçuk Şahin görev aldı. Hastalıkları bulunan diğer futbolcular Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz ve Ziegler ise maça hazır hale gelerek, ilk 11'deki yerlerini aldı. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda bulunmayan Moussa Sow'un yerine orta alanın solunda Caner Erkin görev yaptı.
Kocaman, son lig maçında Orduspor'a iki gol atan genç futbolcu Salih Uçan'ı ise yedekler arasında tuttu.

Ev sahibi takımda ise kırmızı kart cezalısı Onazi'nin yanı sıra Alvaro Gonzalez, ilk 11'in dışında kaldı. Bu iki oyuncunun yerine Biava ve Ledesma forma giydi. İtalyan temsilcisinde sarı kart cezalısı Mauri de kadroda yer almadı.

Mücadeleye 2-0'ın avantajıyla başlayan tamsilcimiz oyunu kendi yarı alanında kabul edip Kuyt ve Caner gibi hızlı adamlarıyla pozisyon ararken, ev sahivbi ekip ilk 45 dakikada sürekli ceza sahası dışından şutlarla Volkan'ın kalesini yokladı. Candreva, Ederson ve Hernanes ile ataklar geliştiren İtalyan ekibi, temsilcimizin savunma hattını aşamayınca ilk bölümde kalemizde tehlikeli bir pozisyon yaşanmadı. Ancak 41. dakikada Ederson çaprazda Volkan ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda tecrübeli kaleci topu kornere çeldi.

İlk yarı bu skorla sona erdi, ikinci yarı ise Lazio baskısıyla başladı. Candreva'nın sağ kanattan zorladığı pozisyonlarda gol arayan İtalyanlar, 60. dakikada Lulic'in kafa golüyle öne geçmeyi başardı.

Ancak golden sonra oyundan düşmeyen temsilcimiz, 73. dakikada yarı finali getiRecek golü de buldu. Hızlı hücumda Webo'nun pasında Caner, topu soğukkanlı bir şekilde çekti ve nefis vurdu.

kalan bölümde kontrolü bırakmayan temsilcimiz, maçı 1-1 bitirmeyi başardı ve İtalyan devi Lazio'yu kupanın dışına itti. Tarihinde ilk kez Avrupa'da yarı final oynama hakkı kazanan temsilcimizin Amsterdam öncseinde sadece 180 dakikası kaldı.

Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri Basel, Benfica ve Chelsea.

Kaynak
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
[h=2]Avrupa Ligi'nde yarı finale çıkan Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri Chelsea, Benfica ve Basel oldu. Kura çekimi bugün saat 13.00'ten itibaren NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanacak![/h]
fbsev600_8F5QD.jpg


UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final rövanş maçlarında, Fenerbahçe, Chelsea, Benfica ve Basel yarı finale yükseldi.

Fenerbahçe, İstanbul'da yapılan ilk maçta elde ettiği 2-0'lık galibiyetin avantajıyla gittiği İtalya'da Lazio ile 1-1 berabere kalarak, adını yarı finale yazdırdı.

İngiliz temsilcisi Chelsea, sahasında 3-1 yendiği Rusya'nın Rubin Kazan takımına deplasmanda 3-2 yenilmesine karşın, ilk maçta elde ettiği 2 farklı galibiyetle yarı finale yükselen diğer takım oldu.

Portekiz ekibi Benfica, çeyrek final ilk maçında sahasında 3-1 yendiği İngiltere'nin Newcastle United takımıyla deplasmanda 1-1 berabere kalarak yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

İsviçre'nin Basel takımı ile İngiltere'nin Tottenham takımının eşleşmesi ise büyük bir çekişmeye sahne oldu. İngiltere'de yapılan ve 2-2 berabere biten ilk maçın ardından İsviçre'deki karşılaşma da aynı sonuçla berabere bitti. Uzatma devrelerinde de her iki takım gol atamadı ve seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarında rakibine üstünlük sağlayan Basel, yarı finale yükselen son takım oldu.

Kura çekimi bugün saat 13.00'ten itibaren NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanacak!

NtvSpor
 

mustang

Dekan
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,663
Reaksiyon puanı
34
Puanları
48
İçimden bir ses Chelsea diyor.Ama Benfica'yı istemem açıkcası.
 

hanxhanx

Asistan
Katılım
16 Ekim 2009
Mesajlar
355
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
aslında chelsea çıksın yıllar öncesinden kalan bir hesabımız var henüz kapanmadı...
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
Mantıklı bir bakış açısıyla ; en ideal rakip Basel diye düşünüyorum.
 

Link

Profesör
Emektar
Katılım
26 Şubat 2007
Mesajlar
2,746
Reaksiyon puanı
16
Puanları
38
Chelsea ile finalde oynayalım.
 
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=63117]friendly[/MENTION]

Bizim sehrin takimini hafife almayin :p
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
[MENTION=312196]conviction[/MENTION] 4 lü arasında en mantıklı rakip. Emin ol Basel'e sorsan onlar da Feneri ister. :)
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
bravo, mantıklı yorum...çelsi çıksın diyenlerden çok daha akıllıca.çelsi elensin finalde benfika ile oynamak en mantılısı
 

Whisper1907

Profesör
Katılım
15 Haziran 2009
Mesajlar
4,512
Reaksiyon puanı
24
Puanları
0
1365714109-fenerbahcetepe.jpg


Fenerbahçe, Lazio deplasmanından istediğini aldı, tarihi bir başarı yakaladı.. Avrupa Ligi'nde yarı finale yükselen temsilcimiz, Amsterdam bir adım daha yaklaştı..

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş mücadelesinde Fenerbahçe, Lazio ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve tarihinde ilk defa bu kupada yarı finale kalmayı başardı.

Roma Olimpiyat Stadı'nda seyircisiz oynanan karşılaşmada Lazio 59. dakikada Lulic2in kafa golüyle 1-0 öne geçti. Lulic'e 74. dakikada mükemmel bir golle karşılık veren Caner Erkin, takımına yarı finali getiren isim oldu.

İlk 11'de Selçuk Şahin sürprizi
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanşında İtalya'nın Lazio takımıyla yaptıkları mücadelede hasta olan Mehmet Topal'ın yerine Selçuk Şahin'i 11'e dahil etti. Soğuk algınlığı nedeniyle sarı-lacivertli ekibin dün akşam yaptığı son çalışmaya da katılamayan Mehmet Topal, Lazio'ya karşı yedekler arasında tutulurken, orta alanda Meireles'in yanında Selçuk Şahin görev aldı. Hastalıkları bulunan diğer futbolcular Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz ve Ziegler ise maça hazır hale gelerek, ilk 11'deki yerlerini aldı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda bulunmayan Moussa Sow'un yerine orta alanın solunda Caner Erkin görev yaptı. Kocaman, son lig maçında Orduspor'a iki gol atan genç futbolcu Salih Uçan'ı ise yedekler arasında tuttu. Roma'ya gelen 20 kişilik kadrodan kaleci Serkan Kırıntılı ve genç futbolcu Beykan Şimşek, 18 kişilik maç kadrosunun dışında kalan isimler oldu.

İki ekipte de 2'şer değişiklik

Fenerbahçe ve Lazio, ilk maça göre 11'lerinde 2'şer değişiklikle rövanşa çıktı. Sarı-lacivertli ekipte sakatlığı bulunan Sow, kadroya giremezken, Mehmet Topal hastalığı nedeniyle yedek kaldı. Bu futbolcuların yerine Selçuk Şahin ve Caner Erkin 11'de yer buldu. Ev sahibi takımda ise kırmızı kart cezalısı Onazi'nin yanı sıra Alvaro Gonzalez, ilk 11'in dışında kaldı. Bu iki oyuncunun yerine Biava ve Ledesma forma giydi. İtalyan temsilcisinde sarı kart cezalısı Mauri de kadroda yer almadı.

Fenerbahçe bu sezon Avrupa'da 3. kez seyircisiz maça çıktı

Fenerbahçe Futbol Takımı, Lazio maçıyla bu sezon Avrupa kupalarında 3. kez seyircisiz bir karşılaşmaya çıktı. Daha önce cezası nedeniyle sahasındaki BATE Borisov ve Viktoria Plzen maçlarında seyircisinden yoksun kalan sarı-lacivertliler, bu kez Lazio'nun cezası nedeniyle Roma deplasmanında boş tribünler önünde oynadı.

Fenerbahçe'ye 250 kişilik destek

Fenerbahçe'nin Lazio karşısındaki önemli mücadelesini, kulüp yönetim kurulu üyeleri ve delegasyonun yanı sıra sponsorlara verilen biletlerle tribüne girenlerle yaklaşık 250 kişi tribünden izledi. Sponsorların biletleriyle gelenler Türk ve Fenerbahçe bayraklarıyla tribündeki yerlerini aldı. Taraftarlar, bayrakları sallayıp, tezahüratlar yaparak takımlarına destek verdi. Bu arada, bazı yönetim kurulu üyeleri de maçı grubun içerisinde izledi.

Geniş güvenlik önlemleri

Karşılaşma için Roma Olimpiyat Stadı'nın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Maça yakın saatlerde helikopterle stat çevresi havadan da gözlendi. Maçı stattan izleyemeyen Lazio taraftarları için stadyumun kuzey tribününün arkasında dev ekran kuruldu. Öte yandan, Lazio'nun sembolü olan bir kartal, İtalyan takımının her maçı öncesi yapılan uygulama kapsamında, karşılaşmanın başlamasından kısa süre önce basın tribününün üzerinden salıverildi. Saha kenarında hazırlanan Lazio logolu platforma konan kartal, daha sonra bakıcısı tarafından saha dışına çıkarıldı.

Lazio: 1 - Fenerbahçe: 1

Stat: Roma Olimpiyat
Hakemler: Pavel Kralovec (Çek Cumhuriyeti), Roman Slysko (Slovakya), Martin Wilczek (Çek Cumhuriyeti)
Lazio: Marchetti, Biava, Ciani, Cana, Radu, Hernanes, Ledesma, Lulic, Candreva, Ederson, Kozak
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Yobo, Egemen Korkmaz, Ziegler, Selçuk Şahin, Meireles, Kuyt, Cristian, Caner Erkin, Webo
Goller: Dk. 60 Lulic (Lazio), Dk. 74 Caner (Fenerbahçe)

Kaynak
 

Korpe

Rektör
Katılım
2 Ağustos 2009
Mesajlar
10,169
Reaksiyon puanı
16
Puanları
0
Hay eline sağlık ya :)














Maç tan bir kac kare de benden olsun ..
 

oneamus

Öğrenci
Katılım
11 Nisan 2013
Mesajlar
11
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Fenerbahçe zoru başardı! Fenerbahçe dün gece tarih yazdı! Fenerbahçe Avrupada ilk kez yarı finale yükseldi! Sarı Lacivertliler Amsterdam'a bir adım daha yaklaştı! Tüm Türkiye bu an'a şahit oldu!
İşte Fenerbahçe, işte başarı. Dün gece bir tarih yazan Sarı Lacivertliler avantajlarını kullanarak UEFA yolundan ilerledirler. Fenerbahçe planına uygun yürüdü ve maç 1-1 bitti.

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinden Lazio ile karşılaşan Sarı Lacivertliler İtalyan temsilcisini eleyerek tarihte ilk kez adını yarı finale yazdırdı. Roma olimpiyat standında dün gece olanlar olduFenerbahçe İtalyan temsilcisi ile 1-1 berabere kaldı ve adını bir üst tura yazdırmayı başardı.Tüm taraftar ve Türkiye tek yürek oldu. Sokaklara dökülen taraftarlar sabaha kadar kutlama yaptı!

Dakikalar 60'ı gösteririrken Candreva'nın ceza alanına yaptığı ortada arka direkte bulunan Lulic kafa vuruşu yaptı skor 1-0 oldu. Çok geçmedi, Fenerbahçe 73. dakika' da karşılık verdi!
73. dakika.. Kuyt pasıyla ceza alanında bulunan toplu Webo' ya gönderdi, Webo ise topu çaprazında bulunan Caner Erkin'e aktardı, Caner sert bir vuruş ile topu finale gönderdi.. 1-1

Aykut Kocaman' n açıklaması bomba gibi sosyal medyaya düştü!
Maç sonrası soyunma odasında yaptığı açıklama ile sosyal medyayı sallayan isim Aykut Kocaman oldu, Kocaman şu sözleri söyledi :
"Fenerbahçe'yi geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ne göndermeyenlere bu sezon yarı finalden selam olsun"dedi.
 

WarriorEagle

Profesör
Katılım
2 Ağustos 2009
Mesajlar
1,514
Reaksiyon puanı
22
Puanları
38
Basel Gelmezse Fenerbahçe İçin İyi Olur Fenerbahçe Büyük Takımlarla Başabaş Basel Gibi Takımlarla Kötü Oynuyor.
Paok,YoungBoys Örnekleri Var.
 
Üst