Şimdi de 'aynı soru' skandalı

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
ÖSYM’nin 29 Mayıs’ta yaptığı Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı’nın Tıp Doktorluğu 2. aşama kitapçığındaki 100 sorudan 75’inin geçen yılki sınavla aynı olduğu ortaya çıktı.

Ölçme ve Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretime Geçiş Sınavı’ndaki (YGS) şifreli kitapçık, hatalı soru kitapçığı basımı ve yanlış puan hesaplama skandallarına bir yenisini daha ekledi.

ÖSYM’nin 29 Mayıs’ta yaptığı Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı’nın Tıp doktorluğu 2’nci aşama kitapçığındaki 100 sorudan 75’inin geçen yıl 16 Mayıs’ta yapılan sınavla aynı olduğu ortaya çıktı.

Hürriyet'in haberine göre, soruların numaraları ile cevap seçeneklerinin bile aynı olduğu belirlendi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yetkilileri, sınavın iptal edilebileceğini söyledi. ÖSYM’nin bu skandalını, Türkiye’de çalışma hakkı elde etmek için sınava giren Rus doktor fark etti. Doktor, sınava hazırlanırken geçen yılın sorularına da çalıştığı için sınavdaki soruların aynı olduğunu sezdi. Doktor, sınavdan sonra ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlanan soruları 2010 yılındaki sorularla karşılaştırdı.

TIP SORULARI TIPATIP AYNI
Doktor ve emekli öğretmen eşinin yaptığı tespitlere göre 100 sorunun 75’i, 2010 yılındaki sınavın tıpatıp aynısıydı ve soruların yerleri bile değiştirilmemişti. ÖSYM kayıtlarına göre 29 Mayıs’ta yapılan 2’nci aşama sınavına 600 kişi başvurdu, bunlardan 572’si sınava girdi. Sınavda 50 ve üzeri puan alan 327 kişi başarılı oldu.

YÖK, HÜRRİYET’TEN ÖĞRENDİ
Skandalı yeni öğrenen YÖK yetkilileri, sınavın iptal edilebileceğini belirterek, “Sınavı biz taşeron olarak ÖSYM’ye yaptırıyoruz. Soruları onlar hazırlıyor, sınavı da onlar yapıyor. Eğer böyle bir skandal varsa, sınavı derhal iptal ettiririz. Böyle bir skandala göz yumamayız” dediler. ÖSYM yetkilileri Hürriyet’in sorularını yanıtsız bıraktı.

10bl1v06.bmp

Kaynak

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
yapamıyorlarsa bıraksınlar bu işleri...

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
1 soru için bu kadar hazırlık bosamı gitti yani.

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Daha ne söylenebilir ki bu adamlara, buna da bir bahaneleri vardır nasılsa.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Boşa çalışmışlar adamlar o zaman :)

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Sınav iptal!
YÖK Başkanı tıpta denklik sınavına ilişkin çıkan tartışmalarla ilgili açıklama yapmasının ardından sınavda iptal edildi.

ÖSYM, 29 Mayıs'ta yapılan Tıpta Denklik Sınavı'ndaki 100 sorunun 75'inin geçen yılki sınavla aynı çıkması üzerine sınavı iptal etti.

Kaynak

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Bunların vukuatsız bir iş yaptığını gören var mı acaba bu memlekette?

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Hocam genel olarak dedim 1 soru yüzünden diye yahu sende ne yaptın beni :D