Şimdi b*ku yedik! Bir ailenin hayatını kurtaran cümle

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,545
Zamanında İstanbul'dan Paris'e göç eden Türk bir Yahudi ailenin hikayesidir.

İkinci Dünya savaşı zamanı Almanlar, Yahudileri bildiğiniz gibi toplama kamplarına götürmek için topluyordu. Fransa'da da bu bahsi geçen ailenin evi, Yahudi oldukları gerekçesiyle bir gece Almanlar tarafından basılır. Bir mahzende yüzlerce Yahudi, Paris'ten toplama kampına gitmeyi beklerken içeriye Alman askerler girer.

1.Emin-Barın’ın-yazdığı-tablo-600x436.jpg

Tabi o zamanlar Almanya, Rusya ile olan savaşında kendilerine destek olması için Türklerden bir ordu kurar. Bunların içerisinde Kırım, Macar ve Tatar Türkleri bulunmaktadır.

Alman askerlerin mahzene girmesi ile birlikte, içerideki Yahudilere şiddet uygulanmaya başlanır. İşte o esnada bahsettiğimiz Türk aileden olan adam, hanımına "şimdi b*ku yedik" der. Mahzene giren Alman askerlerden birisi de Tatar Türk'ü olduğu için konuşmayı duyar ve yanlarına gider. Az önce söylediğin şeyi bir daha tekrarla deyince, ailenin Türk olduğunu anlar. Hemen komutanının yanına gider ve bu ailenin Türk olduğunu belirtir. Mahzenden çıkarılıp toplama kampına götürülmekten vaz geçilen aile, Türk konsolosluğuna teslim edilir.

Eşine karşı kurduğu bu cümle ile hayatları kurtulan adam, daha sonra şimdi b*ku yedik cümlesini bir hat ustasına yazdırır ve evine asar.

Aslında uzun zamandır bilinen bu hikayeyi tekrar gördüğüm için burada paylaşayım dedim.

Son düzenleme:

Andromedavor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,339

İkinci Dünya savaşı zamanı Almanlar, Yahudileri bildiğiniz gibi toplama kamplarına götürmek için topluyordu. Fransa'da da bu bahsi geçen ailenin evi, Yahudi oldukları gerekçesiyle bir gece Almanlar tarafından basılır. Bir mahzende yüzlerce Yahudi, Paris'ten toplama kampına gitmeyi beklerken içeriye Alman askerler girer.

Ekli dosyayı görüntüle 113694

Tabi o zamanlar Almanya, Rusya ile olan savaşında kendilerine destek olması için Türklerden bir ordu kurar. Bunların içerisinde Kırım, Macar ve Tatar Türkleri bulunmaktadır.

Almanların mahzene girmesi ile birlikte, askerler içerideki Yahudileri dövmeye başlar. İşte o esnada bahsettiğimiz Türk aileden olan adam, hanımına "şimdi boku yedik" der. Mahzene giren Alman askerlerden birisi de Tatar Türk'ü olduğu için konuşmayı duyar ve yanlarına gider. Az önce söylediğin şeyi bir daha tekrarla deyince, ailenin Türk olduğunu anlar. Hemen komutanının yanına gider ve bu ailenin Türk olduğunu belirtir. Mahzenden çıkarılıp toplama kampına götürülmekten vaz geçilen aile, Türk konsolosluğuna teslim edilir.

Eşine karşı kurduğu bu cümle ile hayatları kurtulan adam, daha sonra şimdi boku yedik cümlesini bir hat ustasına yazdırır ve evine asar.

Aslında uzun zamandır bilinen bu hikayeyi tekrar gördüğüm için burada paylaşayım dedim.
Şimdi boku yedik.. ? Hikaye iyiymiş. (Konunun hikaye bölümüne taşınması lazım)

Son düzenleme:

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,068

Ekli dosyayı görüntüle 113694

Alman askerlerin mahzene girmesi ile birlikte, içerideki Yahudilere şiddet uygulanmaya başlanır. İşte o esnada bahsettiğimiz Türk aileden olan adam, hanımına "şimdi boku yedik" der. Mahzene giren Alman askerlerden birisi de Tatar Türk'ü olduğu için konuşmayı duyar ve yanlarına gider. Az önce söylediğin şeyi bir daha tekrarla deyince, ailenin Türk olduğunu anlar. Hemen komutanının yanına gider ve bu ailenin Türk olduğunu belirtir. Mahzenden çıkarılıp toplama kampına götürülmekten vaz geçilen aile, Türk konsolosluğuna teslim edilir.

Eşine karşı kurduğu bu cümle ile hayatları kurtulan adam, daha sonra şimdi boku yedik cümlesini bir hat ustasına yazdırır ve evine asar.

başlığa baktım konu dışı sandım kategoriyi görünce ???

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,545
Ekli dosyayı görüntüle 139510

1-O zaman neden sansürlediniz
2-Hadi küfür değil o zaman argo.Forumda argo kullanmakta yasak.
Dostum, burada ne birisine hakaret etmişim ne de anlamsız bir mesaj içerisinde kullanmışım. Gerçek hayatta yaşanmış bir olayı anlatmak için mecburen bu şekilde yazdım. İkisi farklı bir durum. Bu yazıyı başka birisi de bu şekilde yazsa yine bir şey demezdim.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,440
@Hakkı Alkan abide öyle düşünmüş olmalı ki hala nefes alabiliyorum çok şükür ??

Sırf sürekli etiketliyorum diye kural çıkarıp beni şutlarsa şaşırmam ?
Kanunen yasak değil Hakkı abini etiketlemek. İstediğin kadar etiketle. Arkandayım dağ gibi, esiyom yaprak gibi :D