Silinemeyen Virüs mü bu?

Bu konuyu okuyanlar

Serkan K

Öğrenci
Katılım
11 Kasım 2014
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Selamlar,

aradım uygun bölümü ama bulamadım. burası da yanlış olacak ama yetkililer uygun bölüme taşırsa sevinirim, kusura bakmayın.

yaklaşık 1 aydır muhasebe ofisimizdeki tüm bilgisayarlarda her web sitesinde çıkan ufak bir reklam sıkıntımız var. internetin hızını ve sayfa açılışlarını etkiliyor. fazla kopukluk yaratıyor. lisanslı antivirüs aldık panda, o bir şeyler buldu ama yine çözemedi. şöyle ekran görüntüleri vereyim.

-chorome'da hiçbir eklenti yok.
- daha önce müstehcen resimler olan sayfa başka bir yere yönlenip kredi yüklemeniz gerek diye uyarı veriyordu o kayboldu.
- ana makina benim bu postu yazdığım makina. tüm bilgisayarlarda var bu. ağdadır diye düşünüyoruz ama ne yaptıysak bulamadık..
- tüm malware programlarını denedik combofix de dahil, çözüm bulamadık..

1- sayfalarda çıkan reklam. shiftdelete'de de çıkıyor :)
ynXVy0.png



2- panda tarama sonuçları:
8EJ8Gr.png



jYoBEG.png



ne yapmamız gerekiyor?
 

eSa

Müdavim
Cezalı
Katılım
5 Kasım 2011
Mesajlar
9,782
Reaksiyon puanı
352
Puanları
83
Tüm pc lerin ağ kablolarını çıkarın. Tek tek temizleyin. Hepsi temizlenmeden ve antivirüsleri yüklenmeden de ağa bağlamayın.
 

ynsemre61

Asistan
Katılım
31 Mart 2014
Mesajlar
346
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
Yaş
28
Adblock eklentisini eklerseniz o pencereden kurtulursunuz ama tümden kurtulmak istiyorsanız önce program ekle kaldırda bu reklamlara neden olan bir uygulama var mı varsa onları kaldırın ardından AdwCleaner yükleyin ve tarayıp çıkanları temizleyin.
Eğer olmadıysa virüs olabilir kendi virüs programınız virüsü bulamıyorsa antivirüs programlarının deneme sürümüyle taratın belki onlar bulabilir.

AdBlock :https://chrome.google.com/webstore/detail/adblock/gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom?hl=tr
AdwCleaner :http://www.tamindir.com/adwcleaner/
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bu sorun bende de var modeme bağlı telefon tablet laptop masa üstü bütün cihazlarda bu sinir bozucu reklam çıkıyor :( Ama dediğim gibi sadece o modeme bağlandığımızda çıkıyor !
 

İSS-1

Doçent
Katılım
4 Temmuz 2012
Mesajlar
973
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
Kullandığınız modem ile alakalı bir sorun gibi duruyor. Xyzel ve TP-Link kullanıyorsanız bu modemlerin bazı versiyonlarında açık var o nedenle bu tür sorunlar yaşanabiliyor. DNS adresinizi modem üzerinden değiştirin Comodo DNS (8.26.56.26 - 8.20.247.20) kullanın. Ve modeminizi resetleyin.

Sorun devam ederse teknik destek alın firma ile görüşüp.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
İSS,benim kullandığım modem de tp-link ve bu reklam sorunu bende de var maalesef :( Söylediğiniz yöntemi deneyeceğim teşekkürler :)
 

7.43

Müdavim
Katılım
11 Haziran 2008
Mesajlar
8,969
Reaksiyon puanı
332
Puanları
83
Modemle ilgili bir sorun. Benim de başıma geldi. Hatta youtube sitesinde video üzerinde çıkıyor ve videoyu kesinlikle izletmiyordu.

- Modemi resetleyin.
- İnternete bağlanmadan önce tüm cihazların geçmişini temizleyin.
- Gerekirse casus yazılım temizleme programları ile de temizlik yapın.
- Hepsini yaptıktan sonra modeme mutlaka şifre koyun.
- İnternette TP-Link modem açığını kapatma ile ilgili veriler var, onları uygulayın.
 

Serkan K

Öğrenci
Katılım
11 Kasım 2014
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar mesajlarınız için çok teşekkür ederim sorunu çözdüm.

Modem sayfasına girdiğimde dns sunucuları farklı bir adrese yönlendirilmişti.

31.3.252.83
31.3.252.71

Bu adreslerdeydi. Modem evet tp link ve demek ki açığı olan bir modem. Bu dns ayarlarını ISS'nin vermiş olduğu Comodo DNS (8.26.56.26 - 8.20.247.20) adresiyle değiştirdim. sonra 31.3.252.83 şu dns adresini google'da arattım ve başka bir forumda bu dns'nin açıklı modemlerde yönlendirilen reklam dns adresi olduğu yazıyordu. Yani sorunun modemden olduğu garantiydi.

modem dns adresi değiştirip modemi kapadım ve tüm bilgisayarların geçmişini silip modemi açtım. sorun çözülmüş oldu. fakat panda hala log tutuyordu. ağ bağlantılarından bilgisayarın da dns adresini comodo dns yaptığımda panda da log tutmamaya başladı. ekstra olarak modemin acl ayarını açtım.

uzmanim.net/soru/tp-link-marka-modemlerdeki-guvenlik-acigindan-nasil-korunurum/7791

şuradaki makaleden açık hakkında açıklamalar ve yöntemler yazılmış. dediğim gibi buraya bakıp acl yi de açıp sorunu kökten çözdüm.

çok teşekkür ederim.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Birde arkadaşlar kullandığım tp link modemde akses point özelliği aktif bunu kapatırsam bir sorun olur mu ? Zaten masa üstü kablo ile bağlı diğerleri de wifi olarak bağlı :)
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Virüs ve zararlı temizliğinin merkezine başvurun.
Malware Fix
 
Üst