Sildikçe Çoğalan Virüs !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tepelii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tepelii

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Arkadaşlar Kaspersky Antivirüs Programı İle Virüsleri Temizliyorum Her Temizleşimden Sonra Daha Çok Virüs Çıkıyo (Solucan) Yardımcı Olabilirmisiniz Acaba ?

Tepelii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yardımcı Olacak Yokmu Arkadaşlar

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Selamlar

Malwarebytes programini indirip güncelledikten sonra "full" tarama yapmani tavsiye ederim.

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
[MENTION=315705]Tepelii[/MENTION] Sen ne kadar silersen sil asıl üretici zararlıyı silmeden kurtulamazsın. Kaspersky nin tanımlamasına bak hangi virüs öğren. Akabinde o virüse has temizleme yöntemini netten araştırıp bulabilirsin, pratik ve hedef odaklı olur. bunun yanında kaspersky dışında malwarebytes ile avira antivir i on-demand olarak yani realtime çalışmayacak şekilde kurarak güvenli modda bilgisayarı açıp sistemini taratmanı öneririm. Taratmadan önce ccleaner gibi bir programla gereksiz dosyaları temizlersen taramalar daha çabuk biter. Anlattıklarım kişisel yöntemimdir. Umarım sorunun çözülür

Reaksiyon puanı
189
WinPE gibi bir şey ile bilgisayarı açıp harddiskte tarama yapın. Muhtemelen düzelecektir...

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Bu gibi durumlar icin guvenlik yazilimi firmalarinin rescue versiyonlarini kullanmak kesin cozum saglar.artik rootkit gibi virus tipleri var, bu virus tipleri windows ortaminda malesef sistem dosyalari gibi windows kaynaklarini emule ederek islerini yapjyorlar, haliyle de windows ortamindaki guvenlik yazilimlari bu virus tiplerini tanisa bile silemez .bu guvenlik firmalari linux tabanli guvnlik yazilimlarini bu nedenle cikardilar.kolay gelsin.

Tepelii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Herkese Teşekkür Ederim Arkadaşlar Birde Virüsler Harici Diskte Başka Ne Çare Bulabiliriz ?

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Biçimlendir veya format at. :)

İhtiyar-1

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sanırım virüs exe ile bilgisayara bulaşmış. Yani program gibi çalışıyor. Görev yöneticisi / işlemler'den daha önce görmediğin şüpheli dosyaları sil. Sürekli çıkıyorsa bilgisayar başlangıcında da başlıyor olabilir. Veya bir programı açtığında.

başlat/çalıştır/msconfig/başlatma'dan şüpheli şeyleri iptal et. İyi bir format herşeyi temizler. Tabi yedeklere bulaşmamışsa virüs :)

murat709

Asistan
Reaksiyon puanı
0
format en mantıklı çözüm olur..

bilgilerini yedeklemeyi unutma ;)

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
çözüm şu
combofix adlı programı kuracaksın sen onu açınca o kendi işini yapar şahsen ben hangi problemle karşılşsam onu kullanıyorum

murat709

Asistan
Reaksiyon puanı
0
combofix zarar veriyor diye duydum harddiske !

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
harddisk elinizde kalabilir kullanmayı bilmeden(next next diyorduk sanırım ama :) ) çalıştırmayın ,sürekli kullanmayın diyorlar da yararı zararından çoktur.harici diske etkisi var mı bir de combofix in ? sadece yerel disklere etkimiyor mu?

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
combo fix zararlı diyenlere inanmıyorum inanmayın bence çoğu antivirüsün yapamadığını yapıyor hiç bir sakıncası yok ha ne olur sisteme virüs geldi ise bulaşan dosyayı siliyor windowsta imiş falan fark etmez diğerlerine aynını yapıyor zaten bence gayet faydalı kullanabilirsin

For3verJustice

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende buna benzer bir sorunlar karşı karşıyayım arkadaşlar. Bilgisayarımda bir virüs mevcut. Norton, EsedNod32, Advanced System Care, Combofix gibi antivirüs programlarıyla tarama yaptırdım. Evet bilgisayar temizleniyor tarama sonrasında. Fakat 1 saat sonra yine eski haline dönüyor bilgisayar. Asc ile tekrar tarattığımda 10 tane kötücül buluyo yani. Virüs sürekli biyerden ürüyor. Defalarca recovery yapmama rağmen bu sorunun önüne geçemedim arkadaşlar. Yardımlarınızı bekliyorum.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Combofix kullanmıştım zamanında, internetimi kesmişti bilgisayarda sonra tarama falan yaptı pc'yi yeniden başlattım internet gelmiyordu bilgisayara. Format atmak zorunda kaldım, modemde internet var fakat bilgisayara gelmiyordu. Formattan sonra düzeldi.

O zamandan beri combofix kullanmıyorum, iyi iş yapıyor ama bu tarz problemleri var anlaşılan. Eset Nod32 kullanıyorum, bilgisayara 1 tane saç teli bile sokmuyor, tek tarama ile ne varsa yoksa bulup hallediyor.

Fakat bazen yetersiz kalıyor, geçenlerde bir virüs yemişim çoğaldıda çoğaldı en sonunda şu programları kullandım ve [MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION]nun yardımıyla kaldırdık.