sıkı bir android kullanıcısının apple fanboyu olma süreci

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Arkadaşlar merhaba. beni tanıyan tanır tuşlu telefon kullanmaktan android kullanmaya geçmiştim ve son telefonum galaxy a52 idi. şuan iphone 13+apple watch se+airpods ilen apple fanboy olma sürecine girmiş bulunuyorum. cihazlar adeta akıyor. bugüne kadar ızdırap yaşamışım bence kesinlikle parasında değdi. siz ne düşünüyorsunuz ?
aynısını windowstan macos a geçince yaşar mıyım ?

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Arkadaşlar merhaba. beni tanıyan tanır tuşlu telefon kullanmaktan android kullanmaya geçmiştim ve son telefonum galaxy a52 idi. şuan iphone 13+apple watch se+airpods ilen apple fanboy olma sürecine girmiş bulunuyorum. cihazlar adeta akıyor. bugüne kadar ızdırap yaşamışım bence kesinlikle parasında değdi. siz ne düşünüyorsunuz ?
Bende öyleydim.Yıllarca android kullandım.Apple kullanınca androidin bana göre olmadığını farkettim.Apple cihazı kullanmak gerçekten çok keyifli.

TheLastWarrior

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,046
Ben ikisinede sicak bakıyorum ayrim yapmam isteklerimi hangisi karsiliyorsa onu alma taraftariyim yanliz fiyat konusunda ios malesef android almaya yönlendiriyor

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Ben ikisinede sicak bakıyorum ayrim yapmam isteklerimi hangisi karsiliyorsa onu alma taraftariyim yanliz fiyat konusunda ios malesef android almaya yönlendiriyor
üst seviyede fark kapandı artık samsung s22+ 24k iphone 13 26k

Son düzenleme:

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Bende yıllarca ios kullandım. Sonrasında android'e geçtim. Çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ios'a göre hataları yok değil ama elinizde bilgisayar var gibi hissediyorsunuz. Babama xs almıştım. IPhone albenisi var elde güzel duruyor model tasarım anlamında da çok ağır oturaklı duruyor kalite hissiyatı veriyor. Ama boş gelgelelim birçok şey yapılamıyor. Öyle pahalı bir süs gibi geliyor bana. Herkesde iphone var çünkü giriş seviye kullanıcılara daha çok hitap ediyor. Kullanımı basit. Android daha ileri seviye geliştiricilere özel duruyor. Şunu da belirtiyim pc konusunda mac os windows dan daha iyi.

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Hocam suç keşke dolar/euro bazındaki fiyatlarda olsa. ABD mallarına ek vergi alındığı için rakip androide görede fiyatı pahalılaşıyor.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Bende yıllarca ios kullandım. Sonrasında android'e geçtim. Çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ios'a göre hataları yok değil ama elinizde bilgisayar var gibi hissediyorsunuz. Babama xs almıştım. IPhone albenisi var elde güzel duruyor model tasarım anlamında da çok ağır oturaklı duruyor kalite hissiyatı veriyor. Ama boş gelgelelim birçok şey yapılamıyor. Öyle pahalı bir süs gibi geliyor bana. Herkesde iphone var çünkü giriş seviye kullanıcılara daha çok hitap ediyor. Kullanımı basit. Android daha ileri seviye geliştiricilere özel duruyor. Şunu da belirtiyim pc konusunda mac os windows dan daha iyi.
iPhone 11 kullanmış birisi olarak size katılıyorum. Ayrıca oturaklı ve kalite hissiyatı Samsung'un şık ve stabil arayüzü aynı zamanda malzeme kalitesinden de öyle bir hissiyat veriyor, bana S22'nin prestijini veren 11 Pro, 12 Mini ve 13 Mini var bir tek.

Ekto02

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,330
Evindeki Bilgisayarlardan Televizyonundaki Görüntüye Kadar Değişssin Diye Tamamen Sağını Solunu Apple Ürünleri İle Donatmış Biriyim. Mac Hakkında Şunları Diyebilirim.

Windows'a Göre Oyun Oynatmıyor O Kesinlikle Bilinmeli Onun Haricinde. Windows Ve Mac Geçiş Sürecini Yaşadım İlk Zamanlar Çok Zordu Uygulamaları Kuramadım. Yazışmaya İnsanlarla Konuşmaya Hiçbir Şeye Alışamadım Derken Şuanda Bir Daha Windows Cihaz Kullanmayı Düşünmüyorum Ve Tiskiniyorum. Yakında Bir Windows Laptop Alıcam. Onu Bile Hackintosh İle İçine MacOS Kurarak Kullanmayı Düşünüyorum.

Kısacası Size Şimdiden Kolay Gelsin Ben Zaten Apple Fanboyum Ve Umarım Maddiyatım Zorlanmaz Çünkü Bir Daha Kopamayacakmışım Gibi Geliyor Heleki Türkiye Gibi Bir Cennette :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

evet, bir de apple pay gelse
Bu Arada Çeşitli Yollarla Apple Pay'i Türkiyede Kullanmak Mümkün Ben Kullanıyorum Aktif Bir Şekilde. iPhone'umla Watch'umla Ödemeler Yapıyorum Web Sayfalarında Hızlıca İşlemlerimi Bitiriyorum.

Tabiki Bunun İçin Yurt Dışında Banka Hesabı Lazım Ben Dukascopy Bank Kullanıyorum İsviçrede Lehdar Hesabına Sahibim.

IMG_3051CE78041A-1-3.jpeg

Son düzenleme:

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Evindeki Bilgisayarlardan Televizyonundaki Görüntüye Kadar Değişssin Diye Tamamen Sağını Solunu Apple Ürünleri İle Donatmış Biriyim. Mac Hakkında Şunları Diyebilirim.

Windows'a Göre Oyun Oynatmıyor O Kesinlikle Bilinmeli Onun Haricinde. Windows Ve Mac Geçiş Sürecini Yaşadım İlk Zamanlar Çok Zordu Uygulamaları Kuramadım. Yazışmaya İnsanlarla Konuşmaya Hiçbir Şeye Alışamadım Derken Şuanda Bir Daha Windows Cihaz Kullanmayı Düşünmüyorum Ve Tiskiniyorum. Yakında Bir Windows Laptop Alıcam. Onu Bile Hackintosh İle İçine MacOS Kurarak Kullanmayı Düşünüyorum.

Kısacası Size Şimdiden Kolay Gelsin Ben Zaten Apple Fanboyum Ve Umarım Maddiyatım Zorlanmaz Çünkü Bir Daha Kopamayacakmışım Gibi Geliyor Heleki Türkiye Gibi Bir Cennette :D

Bu Arada Çeşitli Yollarla Apple Pay'i Türkiyede Kullanmak Mümkün Ben Kullanıyorum Aktif Bir Şekilde. iPhone'umla Watch'umla Ödemeler Yapıyorum Web Sayfalarında Hızlıca İşlemlerimi Bitiriyorum.

Tabiki Bunun İçin Yurt Dışında Banka Hesabı Lazım Ben Dukascopy Bank Kullanıyorum İsviçrede Lehdar Hesabına Sahibim.

Ekli dosyayı görüntüle 174832
apple pay dukascopy destekliyor da tl hesabı var mı ducascopy bank ta

Reaksiyon puanı
60
iPhone 11 kullanmış birisi olarak size katılıyorum. Ayrıca oturaklı ve kalite hissiyatı Samsung'un şık ve stabil arayüzü aynı zamanda malzeme kalitesinden de öyle bir hissiyat veriyor, bana S22'nin prestijini veren 11 Pro, 12 Mini ve 13 Mini var bir tek.
seviyom la seni android fanboy <3

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,880
Yazmayın şöyle şeyler. Geçen hafta AVM'deyken elim 13 serisine gidip duruyordu Mediamarkt'ta. Babamın da telefon sözü varken beni Apple'a yöneltmeyin ?.

Ekto02

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,330
apple pay dukascopy destekliyor da tl hesabı var mı ducascopy bank ta
O Biraz Sıkıntı TL Hesabı Var Fakat Apple Pay Kullanıcaksanız Banka Sadece EUR,USD,GBP Yani Euro Dolar Ve Sterlin İle İşlem Yapmanıza İzin Veriyor.

Bunun Kötü Yanı Ne Derseniz Pratikte Olmasada Var 100 Liralık Bir Şey Harcıyorsunuz FX Markup Rate Dedikleri Ücret Ve Kur değişimi İle Alışverişinizin Üstüne 8 Lira Fazla Yansıyor 100 Liraya 108 Lira Ödemiş Oluyorsunuz.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Son düzenleme:

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,880
Bende seni sevioym valla.

Hayır hocam sizi kaybedemem, 13 parasına S22 Ultra alın geçin.
He hocam öyle mi olmuş.

Ben 14 Pro almaya gidiyorum (!).

Samsung'tan vazgeçmem tabii.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
İki işletim sistemi arasında geçiş yapıyordum (Galaxy S10-iPhone 11 Pro-Galaxy S21 Ultra-iPhone 13 Pro Max- iPhone 14 Pro Max) son zamanlarda iOS i daha çok beğendiğimi fark ettim(özellikle 120hz ekran ile birlikte iOS çok ama çok akıcı oluyor ve S21 Ultra dan da çok daha akıcı). Fakat Android in de üstünlükleri var yok değil. Ancak Samsung un One Ui arayüzünün animasyonları kesinlikle büyük bir iyileştirme istiyor. S21 Ultra da özellikle kamera uygulamasından girip çıkarken animasyonlarda kasma olabiliyordu, kamera uygulamasından hiç bahsetmek istemiyorum bile modlar arası geçişlerde bazen donmalar olabiliyordu.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Ben de kendi deneyimlerimi yazayım o zaman, Galaxy S7 Edge > S8+ > S10+ > iPhone 11 > X3 Pro > S21 FE

S10+'ı kişisel telefonum olarak kullanmadım ancak 1. dereceden yakınım kullanıyordu telefon ile iç içeydim yani, S10+'dan çok bahsetmiyeceğim, gece kamerası 12 Pro Max'den bile daha iyi, kendisinin rakibi olan iPhone 11 dümdüz görüntüde bir nebze daha iyi çekiyor ama zoom, makro ve düşük ışıkta S10+ daha iyiydi, X3 Pro benim için berbat bir deneyimdi, 4.000 TL'ye almıştım herkes F/P diyordu ancak çok kalitesiz bir telefondu, 1 kere yere düşürdüğümde ekranı aşağı doğru tuttuğumda ekran göz kırpıyordu aynı şekilde en düşük parlaklıkta da göz kırpıyordu, işlemcisi dışında hiç bir iyi yanı yok. S21 FE ise şimdiye kadar kullandığım en iyi telefon oldu, 11'den geçince çağ atladım, normal kullanımda panellerinin arasında hiç bir fark yoktu ama güneş altında ve yüksek ışık altında en yüksek parkaklıkta iPhone 11'in IPS LCD paneli kendini belli ediyordu ve 60 FPS oyun oynarken Exynos 990 haricindeki (9820, 855) rakiplerine göre biraz daha fazla ısınıyordu ve 60 FPS yüksek grafikli oyunda 3-4 saat ekran süresi alabiliyordun.(oyunu sadece test için indirdim) Arayüz olarak One UI bir kez olsun bana iOS'u aratmadı, arka planda uygulama açıkken fersah fersah kullanabiliyordum, oyun performansı olarak Exynos 2100 çipi çok güçlü bir çip ancak Samsung'un arayüzü grafik işlemcisini kısıtlayan bir arayüz, 2-3 servisi kapattığımız takdir de asıl performansı alabiliyorduk ve ben 58-60 arası FPS alıyordum PUBG HDR grafiklerde, mobil veride ise bluetooth ile beraber 1080p video izlediğimde bir günümü çıkartıyordu ancak telefonu durmadan kullandığımızda 5-6 saat ekran süresi alabiliyordum, şu an Exynos 990'lu S20 %20-%85 bataryada o kadar ekran süresi alıyormuş. Şimdi ise nasip olursa 11 Pro almayı düşünüyorum, sebebi ise 5.8 inç olması, kamera tasarımıyla bana prestijli gelmesi ve beni 5-6 yıl götürebilecek olmasıdır.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Ben de kendi deneyimlerimi yazayım o zaman, Galaxy S7 Edge > S8+ > S10+ > iPhone 11 > X3 Pro > S21 FE

S10+'ı kişisel telefonum olarak kullanmadım ancak 1. dereceden yakınım kullanıyordu telefon ile iç içeydim yani, S10+'dan çok bahsetmiyeceğim, gece kamerası 12 Pro Max'den bile daha iyi, kendisinin rakibi olan iPhone 11 dümdüz görüntüde bir nebze daha iyi çekiyor ama zoom, makro ve düşük ışıkta S10+ daha iyiydi, X3 Pro benim için berbat bir deneyimdi, 4.000 TL'ye almıştım herkes F/P diyordu ancak çok kalitesiz bir telefondu, 1 kere yere düşürdüğümde ekranı aşağı doğru tuttuğumda ekran göz kırpıyordu aynı şekilde en düşük parlaklıkta da göz kırpıyordu, işlemcisi dışında hiç bir iyi yanı yok. S21 FE ise şimdiye kadar kullandığım en iyi telefon oldu, 11'den geçince çağ atladım, normal kullanımda panellerinin arasında hiç bir fark yoktu ama güneş altında ve yüksek ışık altında en yüksek parkaklıkta iPhone 11'in IPS LCD paneli kendini belli ediyordu ve 60 FPS oyun oynarken Exynos 990 haricindeki (9820, 855) rakiplerine göre biraz daha fazla ısınıyordu ve 60 FPS yüksek grafikli oyunda 3-4 saat ekran süresi alabiliyordun.(oyunu sadece test için indirdim) Arayüz olarak One UI bir kez olsun bana iOS'u aratmadı, arka planda uygulama açıkken fersah fersah kullanabiliyordum, oyun performansı olarak Exynos 2100 çipi çok güçlü bir çip ancak Samsung'un arayüzü grafik işlemcisini kısıtlayan bir arayüz, 2-3 servisi kapattığımız takdir de asıl performansı alabiliyorduk ve ben 58-60 arası FPS alıyordum PUBG HDR grafiklerde, mobil veride ise bluetooth ile beraber 1080p video izlediğimde bir günümü çıkartıyordu ancak telefonu durmadan kullandığımızda 5-6 saat ekran süresi alabiliyordum, şu an Exynos 990'lu S20 %20-%85 bataryada o kadar ekran süresi alıyormuş. Şimdi ise nasip olursa 11 Pro almayı düşünüyorum, sebebi ise 5.8 inç olması, kamera tasarımıyla bana prestijli gelmesi ve beni 5-6 yıl götürebilecek olmasıdır.
S10 plus ana kamerası gece çekiminde 12 Pro max den daha iyi değil.Senin bahsettiğin kamera ultra geniş açı lens.Ondada S10 plus az bir farkla daha iyi gibi dursada şu anda piyasada ultra geniş açı gece çekiminde ana kamera deneyimi kadar çok iyi kalite sunan bir kamera yok.14 Pro max ultra geniş açı lens de büyük sensöre sahip olmasına rağmen ois ve büyük megapiksel olmadığı için ana kamera kadar iyi bir kalite sunmuyor.Firmaların ultra geniş açı lense gece çekimi için ois koymaları lazım.

Son düzenleme:

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
S10 plus ana kamerası gece çekiminde 12 Pro max den daha iyi değil.Senin bahsettiğin kamera ultra geniş açı lens.Ondada S10 plus az bir farkla daha iyi gibi dursada şu anda piyasada ultra geniş açı gece çekiminde ana kamera deneyimi kadar çok iyi kalite sunan bir kamera yok.14 Pro max ultra geniş açı lens de büyük sensör olmasına rağmen ois ve büyük megapiksel olmadığı için ana kamera kadar iyi bir kalite sunmuyor.Firmaların ultra geniş açı lense gece çekimi için ois koymaları lazım.
S10+ ve 12 Pro Max konusunda haklısınız, S10+ rakip bile olamaz o sadece küçücük bir detay ama şöyle bir gerçek var, Sony'in sensörleri geceleri Samsung'un sensörleri kadar başarılı değil. (Zoom, makro ve geceleri hiç değil ancak %25 zooma kadar ve dümdüz görüntüde iPhone'un bir üst modeli Samsung'un bir eski nesilinden daha iyi) Örn: S22 Ultra, iPhone 14 Pro Max

Fotoğraflar yüklenmemiş, sunucuda bir sorun var sanırım 5-10 dakika sonra örnek fotoğrafları atacağım.

6655872

Öğrenci
Reaksiyon puanı
70
Ben Android'den de Windows'tan da vazgeçemem. Alıştım.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
S10+ ve 12 Pro Max konusunda haklısınız, S10+ rakip bile olamaz o sadece küçücük bir detay ama şöyle bir gerçek var, Sony'in sensörleri geceleri Samsung'un sensörleri kadar başarılı değil. (Zoom, makro ve geceleri hiç değil ancak %25 zooma kadar ve dümdüz görüntüde iPhone'un bir üst modeli Samsung'un bir eski nesilinden daha iyi) Örn: S22 Ultra, iPhone 14 Pro Max
Ultra geniş açı lens de büyük sensör tek başına yetmez.Ois mutlaka olmalı.Sen iPhone 12 ile gece ultra geniş açı ile fotoğraf çekeceksen iyi bir ışık yada orta seviye bir ışık bulman lazım.Zifiri karanlıkta Hem sensörün ufak olması hemde ois olmadığı için hayal kırıklığına uğrarsın ama ana kamerada zifiri karanlıkta bile çeksen mutlu olursun çünkü hem büyük sensör hemde ois var.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Ultra geniş açı lens de büyük sensör tek başına yetmez.Ois mutlaka olmalı.Sen iPhone 12 ile gece ultra geniş açı ile fotoğraf çekeceksen iyi bir ışık yada orta seviye bir ışık bulman lazım.Zifiri karanlıkta Hem sensörün ufak olması hemde ois olmadığı için hayal kırıklığına uğrarsın ama ana kamerada zifiri karanlıkta bile çeksen mutlu olursun çünkü hem büyük sensör hemde ois var.
Evet, şunu da ekliyeyim sonra bana fanboy demesinler: S22 Ultra'nın OIS motoru, 12S Ultra ve 13 Pro Max'e göre berbat, ama zoom, düşük ışık ve makro modunda S22U'nun sensörü rakipsiz. iPhone sensör üreticisini değiştirecekti sanırım, iyi olur.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Evet, şunu da ekliyeyim sonra bana fanboy demesinler: S22 Ultra'nın OIS motoru, 12S Ultra ve 13 Pro Max'e göre berbat, ama zoom, düşük ışık ve makro modunda S22U'nun sensörü rakipsiz. iPhone sensör üreticisini değiştirecekti sanırım, iyi olur.
Düşük ışıkta 14 Pro max in S22 ultra dan daha iyi olduğunu düşünüyorum.13 Pro da haklısın.13 Pro nun gece performansı S22 ultra nın gerisinde.Makro olayına bir şey diyemem.Zoom konusunda Apple ın bir iddiası yok.Güncel modelde bile 3x optik 15x digital zoom var.14 Pro ile 14 Pro max güzel cihazda 13 Pro varken almak içimden gelmiyor.14 Pro da 3500mah batarya 50w hızlı şarj hadi bunları geçtim sadece 144hz ekran hızı olsa 14 Pro için şartları zorlardım ama 13 Pro şu aşamada YouTuber olmayan standart bir insan için fazlası ile yeterli.

Sana belki tuhaf gelecek ama S22 ultra nın oisi video için konuşuyorum 13 Pro max ile 12s ultra dan stabilizasyon olarak daha iyi.Videoda S22 ultra ile 13 Pro max arasında izlediğim hareketli çekimlerde S22 ultra da titreme yokken 13 Pro max de ufakta olsa sallantı oluyordu.14 pro max de ois stabilizasyon olarak mükemmel seviyeye geldi.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
13 Pro şu aşamada YouTuber olmayan standart bir insan için fazlası ile yeterli.
Benim için şu an 11 Pro bile yeterli, bence 60 Hz çok fark etmiyor sonuçta benim 120 FPS oyun oynama gibi bir derdim yok, 1080p 60 FPS video izlerim ve müzik dinlerim, 13 Pro alırsanız minimum 6-7 yıl kullanırsınız bence. Ben kullanırım en azından. 11 Pro alıp 4-5 yıl kullanmak var aklımda.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Benim için şu an 11 Pro bile yeterli bence 60 Hz çok fark etmiyor sonuçta benim 120 FPS oyun oynama gibi bir derdim yok, 1080p 60 FPS video izlerim ve müzik dinlerim, 13 Pro alırsanız minimum 6-7 yıl kullanırsınız bence. Ben kullanırım en azından. 11 Pro alıp 4-5 yıl kullanmak var aklımda.
11 Pro minimum 4 yıl götürür.Uygulama hilesi ile 1 yıl daha fazla kullanabilirsin.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
11 Pro minimum 4 yıl götürür.Uygulama hilesi ile 1 yıl daha fazla kullanabilirsin.
Ben onu çok dert etmiyorum açıkcası, iPhone 5S'in bile YouTube'ye, Snapchat'e vs. desteği yeni bitti. 11 Pro'nun uygulama desteği 7-8 yıl devam eder bence, spor salonunda bluetooth ile müzik dinlerim, okulda oyun oynarım evde de Instagram ve YouTube kullanırım bu kadar. Keşke Apple yeniden 5.8 inç Pro modeli çıkarsa, 11 Pro'dan sonra eğer SE4 XR kasasında 5.4 inç falan olursa ona geçerim, geçmeye çalışırım en azından.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Ben onu çok dert etmiyorum açıkcası, iPhone 5S'in bile YouTube'ye, Snapchat'e vs. desteği yeni bitti. 11 Pro'nun uygulama desteği 7-8 yıl devam eder bence, spor salonunda bluetooth ile müzik dinlerim, okulda oyun oynarım evde de Instagram ve YouTube kullanırım bu kadar. Keşke Apple yeniden 5.8 inç Pro modeli çıkarsa, 11 Pro'dan sonra eğer SE4 XR kasasında 5.4 inç falan olursa ona geçerim, geçmeye çalışırım en azından.
İphone da orjinal bataryadan şaşmam diyorsan İps panelli iPhone alma.YouTube,instagram kullanımı ve gelecek olan sistem güncellemelerinden sonra bataryada üzülürsün.Şöyle bir durum var batarya zayıfladığında Deji yada Rova batarya alırım diyorsan o zaman İps yada amoled farketmez hangisi içine siniyorsa onu al.