Şike Operasyonu - Futbolun çok önemli isimleri tutuklandı!

artiss10

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaş antu terk.
Takımı yasa değitirtebiliyor diye övünüyor. Peh!
Yasa neyi değiştiriyor peki, şikeden küme düşmeyi...

Antu üyeliğim yoktur,olsa da şeref duyardım Fenerbahçe'li kardeşlerimle olmaktan.
Yanına yazdığım bence yanlıştı lafını gözlerinizle mi ! okuyup anladığınızı da sormak isterdim ama sormuyorum.
Cevabının yine aynı yanlış anlaşılmış olacağı için gerek duymuyorum

peki sizin geçmişte yaşadığınız pislikler ile küme düşüp düşmemek durumunu değiştiriyor mu ?
Türk futbolunun kurtlar vadisi çekilse gs başroldedir.
Söz müzik : Fenerbahçe'nin küme düşmesini isteyen ve gs nin geçmişinin şahibe ile dolu olduğunu söyleyen A.Çakar.
Tabi sizin taraftarlıktan çıkıp Fenerbahçe düşmanlığına terfinizden sonra açıklamaların mantığı yok siz ananızın ak sütü gibi temizsiniz,biz kirliyiz.YERSEN.

--- Mesaj Güncellendi ---

Aynaya bakmalısın.

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Arkadaşa daha fazla cevap vermeye gerek yok. Olaya böyle at gözlükleriyle baktığı sürece bizim yazdıklarımızın bir önemi kalmıyor.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Antu üyeliğim yoktur,olsa da şeref duyardım Fenerbahçe'li kardeşlerimle olmaktan.
Yanına yazdığım bence yanlıştı lafını gözlerinizle mi ! okuyup anladığınızı da sormak isterdim ama sormuyorum.
Cevabının yine aynı yanlış anlaşılmış olacağı için gerek duymuyorum

peki sizin geçmişte yaşadığınız pislikler ile küme düşüp düşmemek durumunu değiştiriyor mu ?
Türk futbolunun kurtlar vadisi çekilse gs başroldedir.
Söz müzik : Fenerbahçe'nin küme düşmesini isteyen ve gs nin geçmişinin şahibe ile dolu olduğunu söyleyen A.Çakar.
Tabi sizin taraftarlıktan çıkıp Fenerbahçe düşmanlığına terfinizden sonra açıklamaların mantığı yok siz ananızın ak sütü gibi temizsiniz,biz kirliyiz.YERSEN.

--- Mesaj Güncellendi ---

Aynaya bakmalısın.

Öyle internet forumlarından duyduğun şeyleri yazarak olmaz o işler.
Bak ne kadar takipçi bir polisimiz var, paraları bile görüntülemişler sen neler diyorsun.
Neyse değerli vaktimi filme ayırmam gerekiyor.
İyi forumlar.

artiss10

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bak ne kadar takipçi bir polisimiz var, paraları bile görüntülemişler sen neler diyorsun.
İyi forumlar.

Fenerbahçe şike yapmıştır ya da yapmamıştır demediğim için rahatım.Ayrıca yazdıklarımı da copy paste yaparak '' mesela şikeci fener gibi '' hazırlamadığım için rahatım.Yazdıklarımı anlamadığın için uzatmıyorum.İyi seyirler.

bibooo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İyi forumlar.

Arkadaşa daha fazla cevap vermeye gerek yok. Olaya böyle at gözlükleriyle baktığı sürece bizim yazdıklarımızın bir önemi kalmıyor.

At gözlüğüyle olaya bakan kim bunu iyi düşünün ? Ayrıca o polisin %90'ının kimlerin hizmetçileri olduğunu bilmeyen yoktur sanırım :) Güya devletin polisleri.Ama nasıl yetiştiriliyor nasıl özenle polislik soruları verilerek seçiliyorlar bilmeyen biri var mıdır acaba :) Şike vardır ya da yoktur demiyor arkadaş.(kendi adıma konuşuyorum)Bende demiyorum.Varsa cezası zaten çekilecektir.Ama siz tutturmuşsunuz var da var düşecek vs. kendi kendinize gelin güvey olma derdindesiniz :) Karşı tarafta elbet kendini savunacak.Mahkemeden sonuç çıksın ondan sonra bişeler ispatlansın sonra sizde yazarsınız şike var falan diye.Şimdi ne şike var ne de yok.Avutmayın kendinizi bunlarla.

bibooo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
nuh nebiden kalma konuya hala yorum yapılıyor pess.adamlar dışarı çıktı yahu.

Televizyonlarda Mehmet Baransu vs tipte kişiler şikeyi kendilerince kanıtlamaya çalışırken forumda da bazı arkadaşlar kanıtlama çabasına girince mecburen hortluyor :D Bir Allah'ın kuluda şu mahkemeyi beklemez mi :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
biz ne kadar anltsak da bazıları laftan anlamıyor. düşünce anlarlar artık. :)

bibooo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Siz bişe anlatmaya çalışmayın ozaman sadece mahkemeyi bekleyin :) Siz ne kadar oranızı buranızı da yırtsanız düşmemizi istemeyenler çok :) Sen mahkeme sonucu falan açıklansın ondan sonra yorarsın ağzını :)

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
İşte şike iddianamesinin ek klasörlerinde yer alan Gökdeniz'in Fenerbahçe'ye transferi ile ilgili belge..

Şike iddianamesinin ek klasörlerinde, eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker'in, menajerlik yapma yetkisi bulunmayan Refleks Menajerlik isimli şirketiyle usulsüz kazanç sağladığı kaydedildi.

Peker'in bu parayı örgütsel faaliyetlerde kullandığı, bazı spor kulüplerinin de bu duruma göz yumarak, onunla hareket ettikleri ve sözleşmeler yaptıkları bildirildi. Şu an Rus temsilcisi Rubin Kazan'da forma giyen Gökdeniz Karadeniz'in Fenerbahçe'de hiç oynamadığına dikkat çekildi.

Buna karşın Fenerbahçe Kulübü tarafından Olgun Peker'e mukaveleyle bağlantılı olarak Gökdeniz Karadeniz transferi karşılığında 100 bin dolar ödeme yapıldığı tespit edildi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım tarafından Peker'e, transfer çalışmalarında harcanmış gibi gösterilerek para aktarıldı. Kontratın yapıldığı tarihin, Gökdeniz'in aracının kurşunlanması olayının gerçekleştiği döneme denk geldiğine işaret edildi. Sözleşmenin silahlı tehdit neticesinde imzalandığı ileri sürüldü.

i5320245_1324109301-gokdeniztransferbelge.jpg-k

http://www.internetspor.com/spor/super-lig/hayali-gokdeniz-transferinin-belgesi-105592.html

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Her şeyi öğrendiler ne yapacağız?
İlk gözaltılar üzerine herkes birbirini arayıp haber veriyor ve yardım istiyor. Şanlıurfasporlu futbolcu Koray Avcı ‘Her şeyi öğrendiler, şimdi ne yapacağız?’ diye soruyor.

MUSA KESLER İstanbul

Şike iddianamesinin dava dosyasına giren telefon konuşmaları, teknik takipteki şüphelilerin 3 Temmuz’da başlayan operasyonu televizyonlardan duyduktan sonra yaşadıkları paniği gözler önüne seriyor.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın kardeşi Alaattin Yıldırım, yanındaki Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu’nun gözaltına alındığı haberini Murat Özaydınlı’ya vererek yardım isterken, Şanlıurfasporlu futbolcu Koray Avcı “Herşeyi öğrendiler, şimdi ne yapacağız?” diye arkadaşına soruyor.
Eski Bakan Faruk Özak ise soruşturma kapsamında teknik takip altında olan Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener’i arayarak operasyonla ilgili sorular soruyor. Bir teknik takipteki bir futbolcu ise arkadaşına mesaj atarak “Telefon kayıtları delil olur mu?” diye soruyor.
Ankaragücü eski yöneticisi Mümtaz Karakaya ise yaşadığı panik ve endişeyi “Tövbe, bir daha sporun içinde olmam” diyerek ifade ediyor.

Telefon kayıtları delil sayılır mı?
Gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri devam ederken 5 Temmuz 2011, 10.44’te Koray Avcı ve futbolcu İbrahim Akın arasında şu mesaj trafiği yaşanıyor:
AKIN: “Sen hesabındaki parayı güvendiğin birine ver, lazım olabilir sana”
AVCI: “Telefon kayıtları delil olarak geçiyor mu abi?”

‘Tövbe, bir daha spor içinde olmam’
3 Temmuz 2011, 11.45
Ankaragücü eski yöneticisi Mümtaz Karakaya, gözaltı haberlerini duyar duymaz, Seyit İbrahim Kalender’i arıyor, çok korktuğu ve endişelendiği anlaşılan Karakaya “Tövbe, bir daha sporun içinde olmam” diyor:
- KALENDER: Şimdi Sami’yi de almışlar, aradım hanımı çıktı, vay abi haydi görüşürüz
- KARAKAYA: Bir daha tövbe, sporun içinde olmam ya
- KALENDER: Deme ya.. haydi
Gözaltı haberlerinin duyulmasının ardından eski hakem ve Gençlerbirliği yöneticisi Zafer Önder İpek, Engin isimli arkadaşını arıyor:
- İPEK: Engin bir haber var mı?
- ENGİN: Var hocam, İstanbul’a göndermişler
- İPEK: Ne için?
- ENGİN: Suç örgütü oluşturmak ondan sonra işte şike ve teşvikten gitmişler
- İPEK: Neyle ilgiliymiş ki bu yani?
- ENGİN: Abi maçlarla ilgili herhalde şey var abi, Mehmet Şen falan var, Mehmet Boz var...
- İPEK: Allah Allah
- ENGİN: Bu saatten sonra ne yapılır abi onu düşünüyorum
- İPEK: Ben ne bileyim, ben de yani artık ben de korkar oldum.

3 Temmuz 2011, 16.55
Eski Bakan Faruk Özak, Hasan Yener’i Aziz Yıldırım’ın gözaltına alınmasıyla ilgili durumu ve Yıldırım’la ilgili görüntü olup olmadığını soruyor:
- ÖZAK: Görüntü var mı görüntü?
- YENER: Görüntü, Aziz Yıldırım’ın götürüldüğü şeyler var, emniyetten getirilişi var
- ÖZAK: Yok yok, maçlarla ilgili?
- YENER: Yok onlar için bir açıklama yok henüz
- ÖZAK: Yok yani, şu maçta şu görüntü var, şöyle oldu, şununla konuşuldu vesaire..
- YENER: Yani şu anda ağırlık bizim Eskişehirspor’la oynadığımız maç, o maçtaki teşvik...
- ÖZAK: hı hı
- YENER: Fenerbahçe-Sivas maçındaki şeyler, şike ağırlık onlar ama Gençlerbirliği’nden adamlar aldılar, muhtemelen Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçı var
- ÖZAK: O Ankaragücü kalecisi Fener maçında var mı?
- YENER: Vardı, vardı, tabi tabi Serdar... Gençlerin kalecisiydi Fener maçında.

Bizi kavşakta yakaladılar
3 Temmuz 2011, 21.16
Aziz Yıldırım’ın kardeşi Alaattin Yıldırım, Fenerbahçe yöneticisi Nihat Özdemir’i arıyor:
- ALAATTİN YILDIRIM: Sultanbeyli kavsağında yakaladılar bizi, İlhan’ı aldılar.
- ÖZDEMİR: Hadi ya.
- ALAATTİN YILDIRIM: Vallahi billahi, haberin olsun
- ÖZDEMİR: Hadi tamam

‘Efsane çok pis bitti’
3 Temmuz 2011, 10.27
İbrahim isimli kişi eski Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’i arıyor. İbrahim, Aziz Yıldırım’ın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak “Efsane çok pis bitti” yorumunu yapıyor:
- İBRAHİM: Maçlardan dolayı Sezer Öztürk’ü Emenike’yi alıyorsun abi, sanki böyle yani teşvik priminin içindeki para olarak söyleniyordu. Hatta bizim bile söylüyordu, he he diyordum.
- ÖZGENER: Bizim kim, Yıldırım mı?
- İBRAHİM: Hıhı, demek ki böyle bir şey var
- ÖZGENER: Çok enterasan abi ya...
- İBRAHİM: Bitti, efsane bitti baba, çok pis bitti hem de, efsane çok pis bitti

Koray Avcı: Şimdi ne yapacağız?
05.07.2011
Futbolcu Koray Avcı, gözaltı dalgalarının ardından eski futbolcu Egemen Adatepe’yi arayarak akıl danışıyor. Avcı, Adatepe’ye “Herşeyi öğrendiler, şimdi ne yapacağız?” diye soruyor. 05.07.2011 tarihli Egemen Adatepe-Koray Avcı görüşmesi şöyle:
- AVCI: Hepsi çıkmış, artık ne yapacağız?
- ADATEPE: Kim çıktı ne? Birşey yapma, bir toplanalım işte
- AVCI: Şimdi herşeyi öğrendi bunlar, herşeyi öğrendiler abi
- ADATEPE: Arayacağım ben seni.

Kaynak

lazuri

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Futbolda şike ve teşvik primi iddiaları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nun 11 Temmuz'da görevlendirdiği Etik Kurulu'nun Kozmik Oda'da incelediği 26 klasör belge doğrultusunda hazırladığı ve TFF'nin neden açıklamadığı tartışma konusu olan rapora FOTOMAÇ ulaştı. Şike soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın TFF'ye gönderdiği belgeler, Prof. Dr. Oğuz Atalay'ın başkanlığındaki kurul tarafından değerlendirildi. 15 Ağustos'ta tek nüsha olarak hazırlan 38 sayfalık "TFF Etik Kurulu İnceleme Raporu"nda bazı maçlarda belgelerin yeterli görülmediği yer aldı.
Raporda savcılığın gizlilik kararının kalkması veya iddianamenin düzenlenmesiyle birlikte delillerin kamuoyuna açılmasından sonra, yeni delillere ulaşılması ve TFF'nin tekrar görev vermesi durumunda yeniden inceleme yapılabileceği belirtildi. Raporda lisanssız, yetkisiz futbolcu menajerleri gibi 'futbol ailesi' dışındaki kişilerin fiillerinin de değerlendirilerek, bu kişilerin eylemleri hakkında görüş bildirildi.
İşte rapordan "Bu rapor çok canlar yakar" dedirten detaylar:

ŞİKE YAPILDIĞI TESPİT EDİLEN MAÇLAR

1) - 7 MART: G.BİRLİĞİ-FB (2-4)

"Şike yaptığı" tespit edilen isimler: Fenerbahçe BaşkanıAziz Yıldırım, FB Asbaşkanı İlhan Yüksel Ekşioğlu, FB kaleci antrenörü Murat Öztürk, Fenerbahçe Mali Koordinatörü Tamer Yelkovan, Gençlerbirliği kalecisi Serdar Kulbilge, Gençlerbirliği antrenörü Cengiz Demirel, Gençlerbirliği futbolcularının menajeri Doğan Ercan, menajer Mehmet Şen, Gençlerbirliği idari işler çalışanı Tuğrul Çağrı Üzer, Gençlerbirliği profesyonel işler müdürü Zafer Önder İpek.

F.Bahçe Kulübü de sorumlu:
Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle şike faaliyetinin "Fenerbahçe Spor Kulübü'ne izafe edilmesinin uygun olduğu" görüşü bildirildi. Raporda, sadece kendilerine sunulan bilgi ve belgelerde sınırlı inceleme yapılabildiği için Serkan Çalık, Hurşut Meriç, Mehmet Akgün, Michael Jedinak, Labinot Harbuzi, Orhan Şam, Randfall Azofeifa Corrales hakkında "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı" belirtildi.

2) - 9 NİSAN 2011: ESKİŞEHİR-FB (1-3)
"Şike yaptığı" tespit edilen isimler:
Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ali Kıratlı, Ümit Karan, Bülent Uygun, Tamer Yelkovan.

F.Bahçe Kulübü de sorumlu: Raporda, Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle de "şike faaliyetinin Fenerbahçe Spor Kulübü'ne İzafe edilmesinin uygun olduğu" görüşü bildirildi. Şike soruşturmasının gizliliğine ilişkin kararı nedeniyle sadece kendilerine sunulan dosyadaki bilgi ve belgelerle sınırlı inceleme yapılabildiğinden Şekip Mosturoğlu, Alaeddin Yıldırım, Sami Dinç, Sezer Öztürk hakkında, "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı", bu kişilerin bilgisine başvurulması gerektiği ve haklarında yeniden inceleme yapılması gerektiği görüşü bildirildi.

3) - 1 MAYIS 2011: FB-İBB (2-0)
"Şike yaptığı" tespit edilen isimler:
Aziz Yıldırım, Bülent İbrahim İşçen, Ahmet Çelebi, Yusuf Turanlı, İbrahim Akın.

F.Bahçe Kulübü de sorumlu:
Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olması nedeniyle şike teşebbüsünün Fenerbahçe Spor Kulübü'ne "izafe edilmesinin uygun olduğu" görüşü bildirildi.
İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak, Cemil Turan, Taner Yelkovan, Serkan Acar, Ali Kıratlı, İskender Alın hakkında "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı", Can Arat ve Metin Depe'nin ise bilgilerine başvurulması gerektiği belirtildi.
Arat ve Depe'nin ifadelerin başvurulduktan sonra, yeniden inceleme yapılması gerektiği ifade edildi.

4) - 15 MAYIS 2011: FB-A.GÜCÜ (6-0)
"Şike yaptığı" tespit edilen isimler: Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Cemil Turan, Yavuz Ağırgöl, Mehmet Yenice, Yadigar Boğa, Bülent İbrahim İşçen, Abdullah Başak, Sami Dinç,Yusuf Turanlı, Ümit Aydın.

5) - 22 MAYIS 2011: SİVAS-FB (3-4)
"Şike yaptığı" tespit edilen isimler: Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mecnun Odyakmaz, Ahmet Çelebi, Bülent İbrahim İşçen, Ali Kıratlı, Abdullah Başak, Yusuf Turanlı, Korcan Çelikay, Fatih Akbaba,Tamer Yelkovan.

F.Bahçe ve Sivas da sorumlu:
Raporda, Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun Yönetim Kurulu Üyesi olması, Mecnun Odyakmaz'ın Sivasspor Kulübü Başkanı ve Ahmet Çelebi'nin Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle "şike fiillerinin Fenerbahçe Spor Kulübü ile Sivasspor Kulübü'ne izafe edilmesinin uygun olduğu" belirtildi. Cemil Turan'ın, şike yapıldığını bilmesine rağmen bunu Türkiye Futbol Federasyonu'na bildirmemiş olması, Ahmet Çelebi'nin yöneticisi olduğu Sivasspor'un sahaya çıkacak ilk on birini üçüncü kişilere açıklamasının Etik Kurulu Talimatı'na aykırılık yönünden değerlendirilmek üzere Etik Kurulu'na sevk edilmesi istendi. Raporda, sunulan bilgi ve belgelerde sınırlı inceleme yapılabildiğinden, Faruk Taşseten, Mehmet Yıldız, Mehmet Oflaz, Rıza Çalımbay, Ahmet Bulut hakkında, "kanaat oluşturmaya yetecek kanıtın bulunmadığı" belirtildi.
Rıza Çalımbay ve Ahmet Bulut'un bilgilerine başvurulması gerektiği, bilgisine başvurulduktan sonra, hakkında kanaat oluşturmaya yetecek kanıt bulunmayan bu kişiler hakkında, yeniden inceleme yapılması gerektiği ifade edildi. Raporda, emniyet fezlekesinde, "teşvik primi teşebbüsü" iddiasıyla şüpheli olarak gösterilen Zeki Mazlum'un teşvik primi teşebbüsünde (3. kişi girişimi) bulunduğu, Mazlum'un Trabzonspor'da yetkili bir konumda olmaması sebebiyle, "teşvik primi teşebbüsünün kulübe izafe edilemeyeceği" belirtildi. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Mithat Halis, Recep Denizer'in "somut olayla ilgisinin bulunmadığı", Nevzat Şakar ile Renad Sezer hakkında ise" kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı" belirtildi.

ŞİKE TEŞEBBÜSÜ YAPILAN MAÇLAR

1) - 24 NİSAN 2011: BUCA-FENERBAHÇE (3-5)
"Şike teşebbüsünde bulunduğu" tespit edilen isimler:
Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ali Kıratlı, Bülent İbrahim İşçen, Ahmet Çelebi, Bülent Uygun, Güde Fazıl Özdemir

F.Bahçe de sorumlu: İnceleme raporunda, Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle" şike teşebbüsünün Fenerbahçe Spor Kulübü'ne izafe edilmesinin uygun olduğu" görüşü bildirildi. Raporda, Mecnun Odyakmaz hakkında "yeterli delil bulunmadığı", Cemil Turan ile Musa Aydın hakkında ise "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı" belirtildi.

2 ) - 8 MAYIS 2011: KARABÜK-FB (0-1)
"Şike teşebbüsünde bulunduğu" tespit edilen isimler: Emenike'nin transferine ilişkin şike iddiasıyla ilgili Sami Dinç ile Erdem Konyar. Sami Dinç ve Erdem Konyar'ın şike teşebbüsünün Fenerbahçe veya Karabükspor'a izafe edilemeyeceği belirtildi. Diğer şike iddialarıyla ilgili olarak, Seyit İbrahim Kalender ile Tamer Yelkovan'ın bu müsabakaya ilişkin şike İddialarıyla ilgisinin olmadığı ifade edildi.
Raporda, sadece kendilerine sunulan bilgi ve belgelerde sınırlı inceleme yapılması nedeniyle Aziz Yıldırım, Alaeddin Yıldırım, Ayhan Çopuroğlu, Batur Altıparmak, Hasan Çetinkaya, Mehmet Şen, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Osman Murat Özaydınlı, Şekip Mosturoğlu hakkında, "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı", bu kişilerin bilgisine başvurulması gerektiği, bu kişilerin bilgisine başvurulduktan sonra, yeniden inceleme yapılması gerektiği görüşü belirtildi. Teşvik primine teşebbüs iddiasıyla ilgili olarak, emniyetin fezlekesinde şüpheli belirtilmediği, ancak mevcut bilgi ve belgelerin incelemesi sonucunda Nevzat Şakar, Cener Çuvalcıoğlu ve Muhammet Özdin hakkında herhangi bir şüphe olmadığı belirtildi.

3)- 15 MAYIS 2011: FB- ANKARAGÜCÜ (6-0)
Raporda, Şekip Mosturoğlu'nun "şike teşebbüsünde bulunduğu" belirtildi.

F.Bahçe de sorumlu: Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı, İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle "şike fiillerinin", Şekip Mosturoğlu'nun Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı olması nedeniyle "şike teşebbüsünün Fenerbahçe Spor Kulübü'ne izafe edilmesinin uygun olduğu" görüşü bildirildi. Turgut Doğan Şahin, Uğur Uçar'ın "şike teşebbüsünü bildirmemesi nedeniyle", Ekrem Okumuş'un "futbol müsabakasına ilişkin psikolojik baskı yapması nedeniyle" Etik Kurulu Talimatı'na aykırılık yönünden değerlendirilmek üzere Etik Kurulu'na sevk edilmesi istendi. Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu ile Ahmet Bulut hakkında ise "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı" belirtildi. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Nevzat Şakar, Mithat Halis ve Recep Denizer hakkında ise "teşvik primi" iddiasıyla ilgili olarak "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı" ifade edildi.

TEŞVİK PRİMİ VERİLDİĞİ VE TEŞEBBÜSÜNDE BULUNULDUĞU TESPİT EDİLEN MAÇLAR
1) - 21 ŞUBAT 2011: MANİSA-TS (1-2)

Etik Kurulu İnceleme Raporu'nda, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Cemil Turan, Serkan Acar ile Hikmet Karaman'ın, "teşvik primi teşebbüsünde bulunduğu" belirtildi. Raporda, Kenan Yaralı, Tamer Yelkovan, Semih Özsoy hakkında ise ilgisini gösteren "yeterli delil bulunmadığı" belirtildi.

F.Bahçe de sorumlu:
Raporda, Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle "teşvik primi teşebbüsünün Fenerbahçe Spor Kulübü'ne izafe edilmesinin uygun olduğu" ifade edildi. Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman'ın, teşvik primi teklifini uygun görmekle birlikte, bunu ancak kulüp başkanının onayıyla yapabileceğini belirttiğinden; Kenan Yaralı hakkında, ilgisini gösteren yeterli delil olmadığından ve teşvik primi teklifinin oyunculara aktarıldığına dair bir delil olmadığından, "Manisaspor Kulübü'ne izafe edilebilecek bir fiil bulunmadığı" yönünde görüş bildirildi.

2) - 06 MART 2011: BURSA-İBB (1-1)
"Teşvik primi verdiği" tespit edilen isimler: Aziz Yıldırım ile İlhan Ekşioğlu. Ali Kıratlı ile menajer Yusuf Turanlı'nın ise "teşvik primi vermeye aracılık ettiği" belirtildi. Raporda, Futbolcu İbrahim Akın, İskender Alın, Zeki Korkmaz, Metin Depe, Can Arat hakkında ise "kanaat oluşturmaya yetecek kanıt bulunmadığı", bu futbolculardan Zeki Korkmaz, Metin Depe ve Can Arat'ın bilgilerine başvurulmasının gerektiği, hakkında kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmayan bu kişiler hakkında yeniden inceleme yapılması gerektiği yönünde görüş bildirildi.

3) - 20 MART 2011: G.BİRLİĞİ -TS (1-2)
"Teşvik primi teşebbüsünde bulunduğu" tespiti yapılan isimler: Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Serdar Kulbilge, Cengiz Demirel, Zafer Önder İpek.

F.Bahçe de sorumlu:
Raporda, Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı, İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun ise Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle "teşvik primi teşebbüsünün Fenerbahçe Spor Kulübü'ne izafe edilmesinin uygun olduğu" görüşü bildirildi.
Mahmut Boz'un eylemiyle ilgili olarak ise "teşvik primi aldığına dair kanıtın bulunmadığı" belirtildi.

4) - 17 NİSAN 2011: TS-BURSA (1-0)
"Teşvik primi teşebbüsünde bulunduğu" tespiti yapılan isimler: Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Alaeddin Yıldırım, Hasan Çetinkaya, Samet Güzel, Ali Kıratlı, Gökçek Vederson.

F.Bahçe de sorumlu:
Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle "teşvik primi teşebbüsünün Fenerbahçe Spor Kulübü'ne izafe edilmesinin uygun olduğu" görüşü bildirildi. Alexandro de Souza hakkında ise "teşvik primi fiiliyle ilgisini gösteren delil bulunmadığı" , Sercan Yıldırım hakkında ise "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı" belirtildi.

5) - 22 NİSAN 2011: ESKİŞEHİR-TS (0-0)
"Teşvik primi teşebbüsünde bulunduğu" tespiti yapılan isimler:
Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Ümit Karan, Bülent Uygun, Ali Kıratlı, Sami Dinç, Zafer Tüzün. Raporda, Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve İlhan Ekşioğlu'nun Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle "teşvik primi teşebbüsünün Fenerbahçe Spor Kulübü'ne izafe edilmesinin uygun olduğu" görüşü bildirildi. Şükrü Ongan ile Tamer Yelkovan hakkında ise "yeterli delil bulunmadığı" ifade edildi.
Raporda, emniyet fezlekesinde, "şike " iddiasıyla ilgili bir şüpheli gösterilmediği ancak, iletişim tespit tutanaklarında Zeki Mazlum, Bülent Uygun ve Halil Ünal'ın adlarının geçtiği, Zeki Mazlum, Bülent Uygun ve Halil Ünal hakkında, "herhangi bir şüphe olmadığı" belirtildi.

6) - 15 MAYIS 2011: TS- İBB (3-1) "Teşvik primi teşebbüsünde bulunduğu" tespiti yapılan isimler: Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Bülent İbrahim İşçen, Abdullah Başak, Yusuf Turanlı, İbrahim Akın, İskender Alın'ın "teşvik primi teşebbüsünde bulunduğu" belirtildi.

Fenerbahçe de sorumlu:
Raporda, Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve İlhan Ekşioğlu'nun Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle "teşvik primi teşebbüsünün Fenerbahçe Spor Kulübü'ne izafe edilmesinin uygun olduğu", Cihan Haspolatlı, Mahmut Tekdemir, Metin Depe, Samuel Tobias Holmen'in ise "iddialarla ilgisini gösteren yeterli delil bulunmadığı" ifade edildi.

ŞİKE TESPİT EDİLEMEYEN MAÇLAR
1) - 13 MART 2011: FB-KONYA (2-0)

Etik Kurulu Raporu'nda İnceleme Raporu'nda, "şike" iddiasıyla ilgili olarak, Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Cemil Turan, Serkan Acar, Faruk Yaşar, Yılmaz Vural hakkında, "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı" belirtildi. Bu kişilerin bilgisine başvurulması gerektiği belirtilen inceleme raporunda, bilgisine başvurulduktan sonra, "yeniden inceleme yapılması gerektiği" görüşü bildirildi.

2) - 18 MART 2011: GS-FB (1-2)
Etik Kurulu İnceleme Raporu'nda, Alaeddin (Ali) Yıldırım'ın "şike veya şike teşebbüsü niteliğinde herhangi bir fiilinin olmadığı" belirtildi. Ancak, Galatasaray takım kadrosunu öğrenmeye çalışması ve İlhan Yüksel Ekşioğlu'na Fenerbahçe'yi ilgilendiren diğer müsabakaları halletmeleri telkininde bulunması nedeniyle Etik Kurulu Talimatı'na aykırılık yönünden değerlendirilmek üzere, Etik Kurulu'na sevk edilmesi istendi. Raporda, İlhan Ekşioğlu'nun şike veya şike teşebbüsü niteliğinde herhangi bir fiilinin olmadığı, ancak şike isteği, Doğan Ercan'ın "şike veya şike teşebbüsü" niteliğinde herhangi bir fiilinin olmadığı, ancak kendisine bağlı futbolcudan öğrenmiş olduğu takım kadrosunu rakip takım yöneticisine bildirmesi, Barış Özbek'in "şike veya şike teşebbüsü niteliğinde herhangi bir fiilinin olmadığı" ancak gerek kendi takımı aleyhine kullanmış olduğu ifadeler ve gerekse de takım kadrosunu üçüncü kişilere sızdırması nedeniyle Etik Kurulu Talimatı'na aykırılık yönünden değerlendirilmek üzere Etik Kurulu'na sevk edilmesi yönünde görüş bildirildi.

3) - 08 MAYIS 2011: BUCA-TS (1-2)
Etik Kurulu İnceleme Raporu'nda, "şike teşebbüsü " iddiasıyla ilgili olarak, emniyet fezlekesinde şüpheli belirtilmediği vurgulanarak, Sadri Şener ile Nevzat Şakar hakkındaki "şike iddiasının doğru olmadığı" olmadığı belirtildi.

4)- 22 MAYIS 2011: KARABÜK-TS (0-4)
Etik Kurulu İnceleme Raporu'nda, "şike teşebbüs" iddiasıyla ilgili olarak, Nevzat Şakar, Caner Çuvalcıoğlu, Muhammet Özdin hakkındaki " iddianın doğru olmadığı" belirtildi.

TEŞVİK PRİMİ TESPİT EDİLEMEYEN MAÇLAR

1) - 10 NİSAN 2011: GS-TS (0-1)
Etik Kurulu İnceleme raporunda, "teşvik primi " iddiasıyla ilgili olarak, "Adnan Sezgin'in teşvik primi verme-alma fiilini işlemediği" belirtildi. Raporda, Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Ali Kıratlı, Doğan Ercan hakkında "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı" belirtildi.

TEŞVİK YAPILDIĞINA İLİŞKİN YETERLİ DELİL OLMAYAN MAÇLAR

1) - 26 ŞUBAT 2011: FB- K.PAŞA (2-0)
Etik Kurulu İnceleme Raporu'nda, "şike" iddiasıyla ilgili olarak, Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Cemil Turan, Tamer Yelkovan, Kasımpaşaspor kalecisi Fırat Kocaoğlu hakkında, "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı" belirtildi. Bu kişilerin bilgisine başvurulduktan sonra, "yeniden inceleme yapılması gerektiği" yönünde görüş bildirildi.

2) - 04 MART 2011: KAYSERİSPORMANİSASPOR (1-2)
Etik Kurulu İnceleme Raporu'nda, "şike ve teşvik primi" iddialarıyla ilgili olarak Aziz Yıldırım, İhan Yüksel Ekşioğlu, menajer Doğan Ercan, Önder Turacı hakkında kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı belirtildi. Ancak, "bu kişilerin bilgisine başvurulduktan sonra, yeniden inceleme yapılması gerektiği" yönünde görüş bildirildi.

3) - 6 MART 2011 BEŞİKTAŞ-TS (1-2)
Etik Kurulu İnceleme Raporunda, "şike ve teşvik primi verilmesi" iddiasıyla ilgili olarak, Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ali Kıratlı, Yusuf Turanlı ve Serkan Balcı hakkında "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı" belirtildi. Raporda, bu kişilerin bilgisine başvurulduktan sonra "yeniden inceleme yapılması gerektiği" görüşü bildirildi.

ŞENER VE ŞAKAR HAKKINDA DELİL YOK
Raporda, Bucaspor-Trabzonspor (1-2) maçındaki "şike" iddiasıyla ilgili olarak Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile asbaşkan Nevzat Şakar hakkında "şike iddiasının doğru olmadığı" belirtiliyor. Karabükspor-Trabzonspor (0-4) karşılaşmasında "şike teşebbüsü" iddiasıyla ilgili olarak Nevzat Şakar hakkındaki iddianın da doğru olmadığı vurgulanıyor. Raporda ayrıca, Sivasspor-Fenerbahçe (3-4) maçında Sadri Şener'in "teşvik primi" olayıyla ilgisinin bulunmadığı, Nevzat Şakar hakkında ise söz konusu suçlamayla ilgili "kanaat oluşturmaya yetecek delil bulunmadığı" ifade edildi.
YILDIRIM'A 12 SUÇLAMA
TFF Etik Kurulu'nun şike raporunda, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili olarak 5 maçta şike, 1 maçta şike teşebbüsü, 1 maçta teşvik pirimi, 5 maçta teşvik pirimi teşebbüsü, 1 maçta şike olmadığı, 6 maçta iddialarla ilgili delil bulunamadığı, 10 maç için ise yapılan şike ve teşvik primi iddialarıyla ilgili olarak Fenerbahçe Kulübü'nün de sorumluluğunun bulunduğu yönünde görüş bildirildi.
http://www.fotomac.com.tr/Futbol/2011/12/20/bu-rapor-cok-can-yakar

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bu raporu veren arkadaşlar ifadeleri ne zaman almışlar acaba :S

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Rapor gerçektir muhtemelen. Dün gece MAA isteyen klüplere raporu yollayacağız dedi saat 2 gibi rapor internete sızdı.

lazuri

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener açıklamalarda bulundu.

Etik Kurulu raporunun ortaya çıkmasının ardından sıcağı sıcağına Haber61.Net'e açıklama yapan Başkan Şener, Etik Kurulu Raporunda Trabzonspor'un temiz olduğunu belirterek, "Artık bazılarının yapacak fazla şeyi kalmadı.
Biz o süreçten beri haklılığımızı haykırıyoruz, şampiyonluğu hak ettiğimizi haykırıyoruz. Bu raporda bizim kirli bir işe karışmadığımız ortaya koyulmuş oldu.Şimdi Trabzon hak ettiği şampiyonluk kupasını bekliyor bunun için de gerekli girişimleri sonuna kadar sürdürüyoruz" dedi.

Şener, "TFF de artık gereğini yapacaktır, yapacakları artık fazla birşey kalmadı" diyerek kupayı istediklerini açıkladı.

http://www.haber61.net/news_detail.php?id=100974

darkshdw

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Bunlar için rapora dahi gerek yoktu zaten, bundan 1 yıl önce fenerbahçelilere şike yapıyorsunuz dediğimizde aldığımız cevap şuydu; Paramız var yapıyoruz sizin varsa sizde yapın.Şimdi ise şike iddanamesi ortaya çıkıp başkanları cezaevine atılınca ne şikesi biz hakkımızla buralara geldik demeye başladılar.Kısacası neden herkes doğru ve adaletli olmak yerine çıkarı için tuttuğu takımı savunuyor.Şuraya net bir şekilde yazıyorum benim takımım o durumda olsaydı asla ne destek olurdum ne de çıkıpda 2 kelime savunacak yüzüm olurdu.Bunları polemik oluşturmak için yazmıyorum arkadaşlar sadece düşüncelerimi beyan ettim.

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Rapor gerçektir muhtemelen. Dün gece MAA isteyen klüplere raporu yollayacağız dedi saat 2 gibi rapor internete sızdı.
TFF tarafından resmi olarak yayınlanmalı , duyurulmalı ..

yoksa böyle hep soylenti gibi olur..

yada Raporu alan ciddi bir kurum yayınlayacak..

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Game over. Bank Asya hayırlı olsun, ki bu rapora göre o bile şüpheli. Amatöre düşmesi lazım.

MAA, dün televizyonda Murat Özaydınlı ile görüşmesini doğruladı zaten. Trabzon, 7. şampiyonluğunu alır.

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
MAA ne yapacak acaba ?

yıl sonunu hangi nedenle nasıl bekleyecek ?

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
bu salak MAA yüzünde FIFA bize kitleyecek cezayı Türkiyeye hiçbir müsabakaya almayacak ondan sonra görürüm ben o delikanlıları

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Şike iddianamesine ek delil dosyasından çıkan konuşmalar arasında Mahmut Özgener’le Aziz Yıldırım arasındaki sohbetler oldukça çarpıcı.

16.03.2011 tarihinde 16:35’te gerçekleşen bu görüşmede de Özgener ile Yıldırım’ın tuhaf konuşmasında ima edilenler anlaşılabilir değil.

Yorumsuz sunuyoruz:

MÜMTAZ KARAKAYA : Alo

AZİZ YILDIRIM : Söyle.

M.K : Şeyi aldınız mı diye merak ettik parayı.

A.Y : Ha almışlar almışlar teşekkür ederim ben dışarıdaydım sağal Allah razı olsun. Neredesiniz.

M.K : Biz işte bir iki üç saatlik yolumuz var ayvalık tarafındayız.

A.Y : Dikkat et batmayın ha dikkat et.

M.K : Ha tamam başkanım var mı başka bir emriniz.

A.Y : Ha.

M.K : Var mı başka bir emriniz.

A.Y : Yok bir buçuk şişe şarap içtim dut gibiyim haberin olsun.

M.K : Ciddi mi söylüyorsunuz.

A.Y : Evet.

M.K : Bir dakika başkanı vereyim bir dakika.

A.Y : Saldıracak yer arıyorum...

(Mümtaz Karakaya Telefonu Mahmut Özgener’e Veriyor)

MAHMUT ÖZGENER : Başkanım merhaba

AZIZ YILDIRIM : Bir buçuk litre şarap içtim saldıracak yer arıyorum iyi ki yoksun burada(gülüyor).

M.Ö : Başkanım böyle bir aşk olamazsın inanamazsınız ya.

A.Y : Hı.

M.Ö : Çok büyük aşk var.

A.Y : Abi dul karı almam ona göre dikkat edin.

M.Ö : Başkanım boşamam ki dul kalsın.

A.Y : O zaman problem yok(gülüyor) problem yok.

M.Ö : Kısmetse iki buçuk saat sonra çeşmedeyiz başkanım.

A.Y : Allah yolunuzu açık etsin güle güle kullan Allah çocuklarınla ailenle beraber ... olarak kullanmayı nasip etsin.

M.Ö : ...çok teşekkür ederim başkanım sağolun.

A.Y : Allah yolunuzu açık etsin.

M.Ö : Sağolun saygılar başkanım.

A.Y : Haydi görüşürüz.

M.Ö : Sağol sağol.

Kaynak: http://www.medyaspor.com/haber/yorumsuz-3067155

Komik yazıya mı açsam buraya mı açsam karar veremedim ama neyse :D Koçum Aziz :D

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Resim netti şimdi yavaş yavaş resmileşiyor, bakalım sonuç ne olacak.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ne diyelim; herkes layık olduğu şekilde, layık olduğu kişilerce yönetiliyor. :)

bibooo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Game over. Bank Asya hayırlı olsun, ki bu rapora göre o bile şüpheli. Amatöre düşmesi lazım.

MAA, dün televizyonda Murat Özaydınlı ile görüşmesini doğruladı zaten. Trabzon, 7. şampiyonluğunu alır.
Hakim kararı verdi beyler dağılın.