Şike Operasyonu - Futbolun çok önemli isimleri tutuklandı!

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı, TFF Başkanı Aydınlar'a 7 Temmuz'da şöyle yakınıyor: "Şüpheli sınıfına giriyorum. Niye? Çetenin şeyinde. Parayı (federasyondan) alıyorum usulsüz olarak ve şikede kullanılıyor bu para."

Dün SABAH'ın manşetten duyurduğu 7 Temmuz'daki Mehmet Ali Aydınlar-Murat Özaydınlı görüşmesindeki ilginç diyaloglar arasında Fenerbahçe Asbaşkanı Özaydınlı'nın Futbol Federasyonu Başkanı Aydınlar'a "Bütün yalvarışım sana, bize hiç olmazsa bir yıl süre verin. Kulübü küçülteyim, toparlayayım. Bana bir yıl verin ne olur. Hepsini satarım gerekirse oyuncuların" ifadesi dikkat çekiyordu. 7 Temmuz günü saat 12:07'de gerçekleşen telefon görüşmesinde Özaydınlı'nın "İntihar edeceğim" ifadesi yer alıyor. İşte diyaloğun o bölümü:
M.Ö: Ya Sevgili Mehmet Ali... Ben şeyi aramışım... Mahmut Özgener'i... Hep ararım. Kulüp için naklen yayın parası istiyorum. Hep yaptım ve hiç...
M.A.A: Evet.
M.Ö: Ama avans...
M.Ö: Ya nasıl olsa alacağız. Ya ben şüpheli sınıfına giriyorum. Niye biliyor musun? Çetenin şeyinde. Bu parayı ondan alıyorum, istiyorum usulsüz olarak ve şikede kullanılıyor bu para.
M.A.A: Yok.
M.Ö: Ya intihar edeceğim diyorum sana. İnanmıyorsun. Yani böyle garip şeyler var yani.
M.A.A: Ya boş ver bunları. Ben bir şey söyleyeyim mi? Bunların hiçbirine takılma. Zaten esas şey ilk dalga. Bir de şimdi oradaki ifadelerde futbolcular final gelecek arkadan. Ya para alanlar vesaire filan...

Sabah.com.tr

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı, TFF Başkanı Aydınlar'a 7 Temmuz'da şöyle yakınıyor: "Şüpheli sınıfına giriyorum. Niye? Çetenin şeyinde. Parayı (federasyondan) alıyorum usulsüz olarak ve şikede kullanılıyor bu para."

Dün SABAH'ın manşetten duyurduğu 7 Temmuz'daki Mehmet Ali Aydınlar-Murat Özaydınlı görüşmesindeki ilginç diyaloglar arasında Fenerbahçe Asbaşkanı Özaydınlı'nın Futbol Federasyonu Başkanı Aydınlar'a "Bütün yalvarışım sana, bize hiç olmazsa bir yıl süre verin. Kulübü küçülteyim, toparlayayım. Bana bir yıl verin ne olur. Hepsini satarım gerekirse oyuncuların" ifadesi dikkat çekiyordu. 7 Temmuz günü saat 12:07'de gerçekleşen telefon görüşmesinde Özaydınlı'nın "İntihar edeceğim" ifadesi yer alıyor. İşte diyaloğun o bölümü:
M.Ö: Ya Sevgili Mehmet Ali... Ben şeyi aramışım... Mahmut Özgener'i... Hep ararım. Kulüp için naklen yayın parası istiyorum. Hep yaptım ve hiç...
M.Ö: Ama avans...
M.Ö: Ya nasıl olsa alacağız. Ya ben şüpheli sınıfına giriyorum. Niye biliyor musun? Çetenin şeyinde. Bu parayı ondan alıyorum, istiyorum usulsüz olarak ve şikede kullanılıyor bu para.
M.A.A: Yok.
M.Ö: Ya intihar edeceğim diyorum sana. İnanmıyorsun. Yani böyle garip şeyler var yani.
M.A.A: Ya boş ver bunları. Ben bir şey söyleyeyim mi? Bunların hiçbirine takılma. Zaten esas şey ilk dalga. Bir de şimdi oradaki ifadelerde futbolcular final gelecek arkadan. Ya para alanlar vesaire filan...

Sabah.com.tr

bu gerçekse neyin tantanası yapılıyor daha ?

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
[video=youtube;5TMG9lY8a6o]http://www.youtube.com/watch?v=5TMG9lY8a6o[/video]

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
bunlar yakında azizi de çıkartır artık her sene liglerde şike yapılır nede olsa cezalarda düştü

bibooo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bunlar yakında azizi de çıkartır artık her sene liglerde şike yapılır nede olsa cezalarda düştü

Bide çıkmasaydı ? İçerde kalınca bazılarının işine geliyor tabi :) Tutuksuz yargılansın neden bu kadar çekince içerisine girdiniz ? Bu adam katil mi terörist mi tecavüzcü mü ? Daha suçu kanıtlanmadı.Mahkeme ne zaman biter işte şike var mı yok mu ozaman anlaşılır.Görmek veya duymak istediğinizi savunmaktan bıkmadınız mı artık ? Yarın gazetede yayınlanır ve resmiyet kazanır bu yasa.Tutuksuz yargılanmanın önü açılır böylece.

bibooo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şike 3 temmuz da patlıyor ve bunlar 7 temmuzda telefonda bunları konuşuyor öylemi?? çok komik yaaa...

Duymak istedikleri şike var denilmesi insanların :) Boş yere kimseye laf anlatmaya gerek yok.Objektif olarak bakabilen zaten anlar yani :)

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18

yaaa arkadaşım akıl var mantık var.. Aziz yıldırım'ın yerinde sen olsaydın ve gerçekten şike falan yapsaydın bir bir herşeyi anlatmaz mıydın? ben yanacağım onlarda yansın diye düşünmez miydin? bu adam yaptıysa tek başına yapmadı herhalde dimi?

--- Mesaj Güncellendi ---

Duymak istedikleri şike var denilmesi insanların :) Boş yere kimseye laf anlatmaya gerek yok.Objektif olarak bakabilen zaten anlar yani :)

haklısın... kimseye laf anlatmaya gerek yok ama dayanamıyorum... kaç kere bir dünya yazı yazıp sildim tahmin edersin....
bu bıdı bıdı konuşanlara sorsan maçınızda golleri kimler attı ona bile cevap veremezler... sadece takım tutmak için tutanlara deli oluyorum...

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Sizin kafanız mı güzel anlamıyorum ki :) Şike yaptım, mağdurum diyen başka bir topluluk var mıdır şu dünyada? Utanmasalar, paramız var yapıyoruz diyecekler. Tutuksuz yargılansaymış, niye beyim zorunuza mı gitti 3 yıl üst üste şampiyonluk sözü verip sonra suçüstü yakalanınca? Pişkin pişkin şikeyi savunuyorlar bir de. Geçin bu işleri, kapandı sizin devriniz.

way_be

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12
küme düşmede kalkacak filan diyorlar heralde bunuda yaparlar artık

bibooo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sizin kafanız mı güzel anlamıyorum ki :) Şike yaptım, mağdurum diyen başka bir topluluk var mıdır şu dünyada? Utanmasalar, paramız var yapıyoruz diyecekler. Tutuksuz yargılansaymış, niye beyim zorunuza mı gitti 3 yıl üst üste şampiyonluk sözü verip sonra suçüstü yakalanınca? Pişkin pişkin şikeyi savunuyorlar bir de. Geçin bu işleri, kapandı sizin devriniz.
Bunun altından eğer şike çıkmazsa ne diyeceksiniz merak ediyorum ? Çok umut içindesiniz :) Bizim devrimiz kapanmaz sen merak etme.Biz şu halde bile şampiyonluğa oynuyorsak kendinizden bir nebze utanın.Geçen sezon vs onca transfer yapıp madara olan bir takım vardı sanırım :) Hele ki iyi ötesi topçular geldi geçti ama fos.Pişkin pişkin şikeyi savunuyoruz diyelim sende pişkin pişkin suçu mahkemece kanıtlanmamış insanların günahını alıyorsun ve bunu gurur içinde yapmaktasın :) Bu saatten sonra küme mi düşeceğiz sanıyorsunuz ? Bence böyle hayallerle kendinizi avutmayı bırakın :)
Bu arada satın almak mı daha büyük utanç yoksa satılmış olmak mı ilk bunu bir düşünmek gerekli :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
şu şikeciler hala utanmadan, sıkılmadan ortalıkta konuşuyorlar. pes...

way_be

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12
yüz veriliyor da onda baksana cezalar yumuşatılıyor küme düşme kaldırılacak deniyor. hatta son haber şike yapana ödül verilecekmiş

artiss10

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yılların pisliklerini !! tek başına karşılamaya bile razı olan Fenerbahçe ( küme düşürün bizi demiştir,o noktadan sonra onlardan iş çıkmıştır ) , bu süreçte bi tarafları oynamayan tek kulüptür.Herkesin imzasını attığı yasalarda kimse burun kıvırmasın.Kimse temiz değildir Türk futbolunda . Bu kadar basit.Ceza veremeyenlere ağlayın.Fenerbahçe'nin küme düşürülüp şampiyonluk yolları açılan bazı ' yılan ' ların zoruna gidiyor. Belli.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Bunun altından eğer şike çıkmazsa ne diyeceksiniz merak ediyorum ? Çok umut içindesiniz :) Bizim devrimiz kapanmaz sen merak etme.Biz şu halde bile şampiyonluğa oynuyorsak kendinizden bir nebze utanın.Geçen sezon vs onca transfer yapıp madara olan bir takım vardı sanırım :) Hele ki iyi ötesi topçular geldi geçti ama fos.Pişkin pişkin şikeyi savunuyoruz diyelim sende pişkin pişkin suçu mahkemece kanıtlanmamış insanların günahını alıyorsun ve bunu gurur içinde yapmaktasın :) Bu saatten sonra küme mi düşeceğiz sanıyorsunuz ? Bence böyle hayallerle kendinizi avutmayı bırakın :)
Bu arada satın almak mı daha büyük utanç yoksa satılmış olmak mı ilk bunu bir düşünmek gerekli :)
02.03.2011 günü saat:15.55’de Aziz Yıldırım’ın, İ.Ekşioğlu’nu aradığı görüşme; … Aziz: “Sabah konuşalım da o herif gelecek, o gelmeden ben seninle bir konuşayım yani…nedir vaziyet ”, İlhan: “Vaziyet gayet iyi… dediğim gibi yani hepsi iyi başkanım, üç tarlayı da sürdük yani,” Aziz:”Ne iyi iyi inşaallah,” İlhan:”İnşaallah he inşallah yağmurda yağar her şey ekinler çıkar yani”, Aziz: “Yalnız bunlar, tabi Trabzon çok şey oldu çok panikteler bugün o Süleyman ile konuştum sesi, sesi şey gibi ölü evi gibi tamam,…dedim sana ne oldu…9 puan öndeyken rahattınız… birde hiç cevap vermiyoruz ya ondan da rahatsızlar tabi”, … İlhan: “Şuan çok iyi başkanım şuan …gayet iyi”, (tape:1459)

21.02.2011 günü saat:21.54’de (maç sonrası) Aziz Yıldırım’ın, İlhan Yüksel Ekşioğlu’nu aradığı görüşme; Aziz: “Bunlar söylememişler mi birşey o Semih öyle söyledi,…Semih bana söyledi şimdi sen söylemişsin ona birşey birşey söylememişler diye”, İlhan: “Bizimki aradı başkanım,…bu şey onun var ya orada işçileri bir tane bir iki tane ,…dedi ki yalnız tarladaki işçilerin dedi eğer bir birşey yaptıysanız bir ekim yaptıysanız dedi hiçbir şeyden haberi yok dedi bak ben söyleyeyim size dedi,…dedim şimdi o da şeyde bugün gelecekti yanıma da yarın sabah bir gel bir bakarız dedim”, Aziz: “Öğren bir bakayım da çok kötü oynadılar ya,… Ömer Aysan o Diksın tamam mı o Kahe ”, İlhan: “Sanki atılmak için oynadılar birde”, Aziz: “O Kahe bilhassa kendini attırmak için, Hikmet hoca da iyi bir maç Makakula’yı alıyor ha s.r lan”, İlhan:“Birşey var başkanım bunda normal değil yani, ne zaman böyle dikim yapsak olmuyor…ben yarın bunu bir tam öğreneceğim başkanım söyleyeceğim”, Aziz: “Bunlarla Beşiktaş maçlarını şey yapmaları lazım yani konuşmamız lazım”, İlhan: “Yarın çağıracağım onu diyorum ofiste bir konuşacağım ben,…hatta yanımdan da bir şey yaptıracağım ”, Aziz: “gel bir 15-20 dakika konuşalım ...”, (tape:1444)

02.03.2011 günü saat:18.11’de İ.Ekşioğlu’nun Ali Kıratlı’yı aradığı görüşme; İlhan:“Ha bu bizim şirketin ceo’su çağırdı şimdi beni,…zaten sen hallettin her şeyi”, Ali:“Evet tabi kesin”, İlhan:“O tüm şeylere söylüyor Türk işçilere söylüyor” , Ali:“O da çok bastırdı onunda kendi şeyi vardı yani öyle o da onunla konuştu falan onda bi arıza yok yapacak bir şeyler”, İlhan:“Peki şeyle konuştun mu bu belediyedeki,…,Zeki, Metin var ...”, Ali:“Bizden (Can Arat kastediliyor)”, İlhan: “Ha şey bizimki tamam tamam”, Ali:“Onunla da bire bir konuştum hepsiyle bire bir konuştum ben hazırlığımı yaptım,…hatta gideceğim bile bir tanesine de hangisine gideceğim bilmiyorum ikisi de denk geliyor,…birisini tercih edeceğim hangisini dersen ona gideceğim” dediği, İlhan’ın onayladığı, (tape:1934)

Sen de ben de işin aslını biliyoruz, aslında herkes biliyor :)

bibooo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben sana ne diyorum mahkemeyi bekleyelim görelim.Eğer varsa cezası verilsin tabi ki.Ama mahkeme sonucunu beklemeden yaygara yapmanın alemi nedir ? Eskiden 70 milyon teknikdirektör vardı,şimdi ise 70 milyon hukukçu var :)

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
"İddialar çok ciddi ve çözülmesi gerekiyor"
UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, şike iddianamesi ile ilgili olarak, iddiaların çok ciddi olduğunu ve mutlaka çözülmesi gerektiğini söyledi.
infantinohaber_NM2NR.jpg

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, "futbolda şike iddianamesiyle" ilgili olarak, "İddialar çok ciddi ve çözülmesi gerekiyor. Çünkü böyle icraatlar futbolun içinde olamaz" dedi.
AA'ya konuşan UEFA'nın hukuk kökenli üst yöneticilerinden Infantino, "İddianameyi inceliyoruz ve Türkiye Futbol Federasyonu ile istişare halindeyiz. Federasyon halihazırda bazı kararlar aldı ve biz izlemedeyiz" ifadesini kullandı.
Infantino, "Beklentimiz şu; Bu mesele çok ciddi görünüyor ve gerçekten çok mühim. Çözülmesi gerekiyor, çünkü böyle icraatlar futbolun içinde olamaz" diye konuştu.
Genel Sekreter Infantino, "Eminim Türkiye Futbol Federasyonu ne yapması gerektiğini bilecektir" dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu'na güvendiklerini ve süreci izleyerek UEFA olarak kendi yollarını çizeceklerini anlatan Infantino, iddianame hakkında ön bilgiler aldıklarını ve İngilizceye tercümesinin devam ettiğini dile getirdi.

http://www.ntvspor.net/haber/dunyadan-futbol/54705/iddialar-cok-ciddi-ve-cozulmesi-gerekiyor

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Delil yok. :)

[SDNTV]http://ciner.mncdn.net/ht/2011/12/16/1D03979A6591CF0A23CE42AECC26D038_c.mp4[/SDNTV]

bibooo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Forumda ki hakimler kararı vermişler çoktan Fenerbahçe'yi düşürün :) Neden bu kadar düz bir mantık var bu millette ? Karşı tarafa savunma hakkı tanıma diye birşey yok sanırım bazılarında :) Neden sonucu beklemiyorsunuz :)

artiss10

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kişileri bilmem yüce !!! Türk adaleti karar verecektir de .. şöyle bir durum olduğunu varsayalım.

Bu iddianameler gs için yazılsaydı ve Fenerbahçe yöneticileri küme düşme kalkmasın deseydi,gs aynı duruşu sergileyebilir miydi ? o güç camialarında mevcut mu ? yoksa sadece başarı endeksli sevgileriyle şampiyon olduklarında stadı doldur 5 maç üst üste kazan stadı doldur mantığı ile mi devam edeceklerdi.Madem ki şikeci olarak ''camia'' lanse ediliyor.Bende diyorum ki hepiniz kirlisiniz.Bunu demek hakkım mı ? evet.Sizin kadar benim de deme hakkım var.Peki camianızın büyüklüğü neyle ölçülüyor desem sizin söyleyebileceğiniz tek şey uefa , bizim söyleyebileceklerimiz ise İslam Çupi'de saklı.

3 temmuzdan sonra kanun değişti,büyük ihtimalle de küme düşme kaldırılacak,var mı böyle gücü olan camia ? ''Taraftarlı'ğı bırakıp '' cevaplayın ... diyecem ama neysem kem küm :):):)

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Kişileri bilmem yüce !!! Türk adaleti karar verecektir de .. şöyle bir durum olduğunu varsayalım.

Bu iddianameler gs için yazılsaydı ve Fenerbahçe yöneticileri küme düşme kalkmasın deseydi,gs aynı duruşu sergileyebilir miydi ? o güç camialarında mevcut mu ? yoksa sadece başarı endeksli sevgileriyle şampiyon olduklarında stadı doldur 5 maç üst üste kazan stadı doldur mantığı ile mi devam edeceklerdi.Madem ki şikeci olarak ''camia'' lanse ediliyor.Bende diyorum ki hepiniz kirlisiniz.Bunu demek hakkım mı ? evet.Sizin kadar benim de deme hakkım var.Peki camianızın büyüklüğü neyle ölçülüyor desem sizin söyleyebileceğiniz tek şey uefa , bizim söyleyebileceklerimiz ise İslam Çupi'de saklı.

3 temmuzdan sonra kanun değişti,büyük ihtimalle de küme düşme kaldırılacak,var mı böyle gücü olan camia ? ''Taraftarlı'ğı bırakıp '' cevaplayın ... diyecem ama neysem kem küm :):):)

olsaydı molsaydıları bırak ..

şu an sen dik durabiliyor musun ? onu söyle ....

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
övündüğün şeye bak? çok şükür benim camiamın böyle güçlere hiçbir zaman ihtiyacı olmadı, olmayacak...

artiss10

Asistan
Reaksiyon puanı
0
övündüğün şeye bak? çok şükür benim camiamın böyle güçlere hiçbir zaman ihtiyacı olmadı, olmayacak...

çok şükür saman altından iş götüren adamlarımız var diyorsun yani.Tamamdır ;)

--- Mesaj Güncellendi ---

olsaydı molsaydıları bırak ..

şu an sen dik durabiliyor musun ? onu söyle ....

bir Fenerbahçe taraftarı olarak her zamanki gibi dik duruyoruz.Neden mi ? Türkiye'de hemen hemen her takıma bir kaç kendini bilmez gelmiştir.4 büyükler içinse bu adım gibi emin olduğum durum.Eee sen dik duruyorsun da ben niye durmayacam.Hatta senden daha fazla dik durduğumu ispatlıyorum.Takımım kanun değiştiriyor,yasa çıkartıyor ( yanlış olsa da )

Sen yapabilir miydin ? YAPAMAZDIN.Şike mike hikaye.Özellikle 4 büyük takım taraftarları bizim herşeyimiz tertemiz demesi,bu ülkenin başkenti Ankara değildir demesine benzer.O yüzden Türkiye'nin en güçlü ve büyük Spor Camiasına sahip olduğumuz yadsınamaz bir gerçek.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Arkadaş antu terk.
Takımı yasa değitirtebiliyor diye övünüyor. Peh!
Yasa neyi değiştiriyor peki, şikeden küme düşmeyi...