Şikayetim var ama...

arthkas

Doçent
Katılım
4 Mayıs 2009
Mesajlar
958
Reaksiyon puanı
17
Puanları
0
Arkadaslar bir konu hakkinda yardiminiz lazim. Ust komsum asiri gurultu yapiyor ve balkona surekli pis seyler atip duruyor. Komsum anne baba engelli ama fiziksel olarak. İki kizlari var 15 yaslarinda. Biri zihinsel engelli digeri normal. Normal olan digerini surekli kizdirdigi icin gurultu yapip agliyor. Ayrica anneside dovuyor. Dogru bir hareket bulmadigim icin sikayet etmedim. Ama artik sabrim kalmadi. Kiza da uzuluyorum dayak yiyor diye. Sizce napmaliyim?
 

Mert Ahmet

Dekan
Katılım
16 Mayıs 2010
Mesajlar
5,706
Reaksiyon puanı
41
Puanları
48
O normal kizla konus boyle boyle diye
Insan olan anlar
Haa anlatamadin ara polisi bi suc duyurusunda bulun bi care bulunur elbet :)
 

Krazky

Profesör
Katılım
5 Mart 2009
Mesajlar
1,643
Reaksiyon puanı
45
Puanları
0
Çıkıp bizzat konuşmalısın ama anlamazlar, anlatamam, yanlış anlaşılırım, sonuç dargınlığa, kavgaya gider kaygısı varsa http://www.egm.gov.tr/onlineihbar.asp burayı değerlendirebilirsin. Çevreye duyarsız kalmayın...
 

sdnxx

Asistan
Katılım
5 Ocak 2010
Mesajlar
288
Reaksiyon puanı
10
Puanları
0
bir araya gelmişliğiniz, muhabbetiniz varsa usulunden girerek durumu düzeltmelerini isteyebilirsin. en iyi yöntem bu. arada dargınlık vs. yoksa ama hiçte tanışmışlığınız bulunmuyor ise bir tatlı veya pasta türü güzel şeyler yapın. elinizde götürüp, oturabilirsiniz. kaynaşma olur.

havadan, sudan muhabbet girdikten sonra espriyle çok gürültünüzün geldiğini söyle. sonra nasihat edersin. ama temel amacın gürültüden rahatsız olduğun. bunu vurgula. bir daha kardeşine vurmaya kalkmasın. yani içinde bu korku olsun. bu korku onu dizginleyebilir. bunu tatlı dille yap. duanı da eksik tutma. tabi tüm bu dediklerimi bir bayan yapsın. tesir bırakır. erkekseniz uzak durun.

polise gerek yok. onların işi değil. çünkü çözemezler. daha inatlaştırır. belki ses kesilse bile zamanla kardeşler arasına soğukluk, kıskançlık eklersin. bence bu yöntem hoş değil. deneme.
 

KadirAtes

Öğrenci
Katılım
19 Aralık 2010
Mesajlar
59
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Boşuna "ev alma komşu al" dememişler. Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. İşiniz zor sdnxx arkadaşımıza katılıyorum. Polis olayı çözemez, sanırım yeni yasaya göre 568 tl cezası var. En fazla bu bu cezayı öderler, fakat bu bir daha yapmayacaklarını garanti etmez. Eğer kin tutan, inatçı insanlarsa ilişkileriniz daha kötü olur. Ve kendilerinin hatalı olduğunu bir türlü kabul etmezler, sizi suçlarlar. Eğer apartman yöneticiniz varsa önce durumu onunla konuşun. Sizden başka rahatsız olan varsa beraber çözmeyi deneyin...
 

sdnxx

Asistan
Katılım
5 Ocak 2010
Mesajlar
288
Reaksiyon puanı
10
Puanları
0
kadirAtes arkadaşın vurguladığı gibi bunu çözmek ailenin huyuna, suyuna bağlı. kinci, laf anlamaz ve rezillerse senin canını çok sıkarlar. böyle biri olmadıklarına emin ol. böyleler ise sadece yönetici ilgilensin. aslında sorun kaynağı anne veya baba dır. eve düzen, huzur veren de onlardır. istisnalar hariç, çocuğun ahlakı bile onların kopyasıdır. zihinsel engelliler nasıl onları bilmiyoruz. çok mu rahatsız ediyor. anne ne diye vuruyor. şefkati engel olması lazım. burası ilginç. belki anne de sorunlu olabilir. neyse dua edelim.

rabbim kalblerine, evlerine huzur nasip etsin. gönülleri şefkatle dolsun. islami hayat tarzına kavuşsunlar. islam herşeye doğal bir melhem olur.
 
Üst