Her şeyin fazlası zarar bunu asla unutma.![]()
öyle birşey olduğunu sanmıyorum. ama telefonu 2-3 ayda 1 formatlamak bence temizlik açısından yararlı olur. android sistemi sonuçtaOrası kesinlikle doğru benim demek istediğim şey her gün değilböyle ayda bir kez format atmak zararlı olur mu bellekteki okuma yazma hızını düşürebiliyormuş öyle demişti biri ne kadar doğru sizlere de sorayım dedim
![]()
Suan da beni anlatiyorsuno şehir efsanesi kimi hergün format atıyor adam telden başlıyor desktop,notebook ne varsa girişiyor...
Performans olarak artis istersen formattan sonra kullqnmadigin ve gereksiz uygulamalarin verilerini silip devre disi birak. Telefonda performans artisi gozlemliceksin hem de telefonun menusu sade bir sekilde kalir. Ben oyle yapiyorum. Diger J5'lere gore daha seri...Telefonum S7edge 6 ay oldu alalı 1 kere format attım oda 1 1.5 ay önce. Her ay format atmak telefona zarar verir mi yoksa faydalı mi olur herkes farklı birşey söylüyor anlamadım.![]()
O zamansa bana göre gayet ideal ve doğal ben de 1.5-2 ayda bir format atıyorum.Orası kesinlikle doğru benim demek istediğim şey her gün değilböyle ayda bir kez format atmak zararlı olur mu bellekteki okuma yazma hızını düşürebiliyormuş öyle demişti biri ne kadar doğru sizlere de sorayım dedim
![]()
Gayet mantıklı ve doğru bir söz ben de Htc'ye format attım mesela tel kendine geldi Maraş'a geçince tekrar atacağım.Donma, kasma, takılma, yavaşlama gibi sorunlar baş gösterdiğinde format atılır. Her zaman atılmamalı. Normal işleyişini yapan bir cihaza format atmaya gerek yok bence.
Virüs bulaşırsa.Sık sık değil de her 6 ayda bir yani yılda 2 kez atılmalı.
Her 6 ayda 1 virüs bulaşırsaVirüs bulaşırsa.![]()
Belki de ben son 6 ay içerisinde 10'a yakın ya da 10'dan fazla format atmışımdır. Linux da yüklediğim için ve bazen acemiliğim olduğu için bu kadar çok format attım.Her 6 ayda 1 virüs bulaşırsa![]()
Nasıl yani? Format atarken tüm diski silsek bile mi sizin dediğiniz geçerli?her virüsde işe yaramaz bazı virüsler formatla geçmez...
Evet bazi virusler formatla gecmiyor. Silmek icin Rom atmak gerekiyor. 2 sene once abimin S4 une virus bulasti. Formatla filan silinmiyordu. Rom atinca silindi...her virüsde işe yaramaz bazı virüsler formatla geçmez...
Allah korusun.evet mbr'ye ön belleklere yerleşen virüsler var...
Aynen kendisini öyle saklayıp ağ kuruyor ki bazen bazı Hacker'ların hakkını vermek gerekiyor.her virüsde işe yaramaz bazı virüsler formatla geçmez...
Benim kafama eserse atıyorum ama sık değil en son 4-5 ay önce atmıştım tele.Her 6 ayda 1 virüs bulaşırsa![]()
Maalesef hele bir de Rom'a bile izin vermeyen bir virüs ise hepten sıkıntı.Evet bazi virusler formatla gecmiyor. Silmek icin Rom atmak gerekiyor. 2 sene once abimin S4 une virus bulasti. Formatla filan silinmiyordu. Rom atinca silindi...