Şiir yarışması çeyrek final A Grubu

Hangi şiiri Yarı finalde görmek istersiniz? Oylayalım

• Zehir oldu gitti gençlik yılları

Kullanılan: 6 24.0%
  • Belki daha sonra

Kullanılan: 3 12.0%
  • Kaldırımlar

Kullanılan: 10 40.0%
  • Anadolu

Kullanılan: 5 20.0%
  • Bu benim Filmim, Benim (B)ölümlerim

Kullanılan: 1 4.0%

• Kullanılan toplam oy
    25
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Neyi tıklıyoruz? :)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Çeyrek Final Dediğine Göre Son 8 Şiir mi Kaldı ? Nedir ne Değildir Açıklama !!!?

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Neyi tıklıyoruz? :)

Evet öyle bir hata olmuş, Önizleyeyim derken yayımlamışım :)

Artık tıklanabiliyor :D

Arkadaşlar A grubu 2 gün oylamada kalacak, En çok oy alan 2 şiir yükselecektir..

---------- Post added at 14:27 ---------- Previous post was at 14:25 ----------

Çeyrek Final Dediğine Göre Son 8 Şiir mi Kaldı ? Nedir ne Değildir Açıklama !!!?

8 değil 17 :D 8 ile yarı finale gireceğiz, finalde 4 şiiri oylayıp, ilk 3'e ödül vereceğiz.. Bir grupda herkes 3 oy almıştı bu sebeble ordan 3 kişi aldım :)

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Çeyrek finale yükselemesem de, 5 kişinin şiirimi beğenmiş olması beni çok sevindirdi :)

Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum :P

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Çeyrek finale yükselemesem de, 5 kişinin şiirimi beğenmiş olması beni çok sevindirdi :)

Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum :P

Senin şiirin çok güzeldi. Ama yükselememenin sebebi a grubunda olmandı :D

Eğer hack'den anlıyorsan random.org'u çökertebilirsin :D:D

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Görüntülenme 56 verilen oy 2:(

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Zehir oldu gitti gençlik yıllarım, biraz şarkı sözü gibi olmuş şiirsel havadan çok, ama hoşuma gitti sözleri.
Belki daha sonra, şiirden çok düzgü ya da nasıl diyeyim bir msn iletisi havasında, biraz hafif kalmış.
Bu benim filmim, benim (B)ölümlerim'i okurken epey zorlandım çok sık tekrar etmesi sıkıcı geldi.

Benim oyum Anadolu'ya. De ekinin yazımına da dikkat etseymiş daha güzel olurmuş :)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Bu grubun ikincisi diğer grubun birincisiyle mi eşleşecek:)) mübarek şampiyonlar ligi..

Herkese başarılar

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bu şiirler gönüllerimizin şampiyonu... :P

Benim şiirim ikinci tura kalamadı kendimi böyle avutuyorum :D

ali5800

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Anadolu dan geldik!
:))) Hep destek tam destek

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
konuşmak için erken mi bilmiyorum ama türk insanının şiir damarı kuruyor yavaş yavaş. modernizm yüreğimizi besleyen damarların önüne set çekmiş. okuyunca insanın yüreğini sarsan o necip fazıl, sezai karakoç, nazım hikmet, can yücel edası siliniyor, çok çabuk hem de. bugün kitap piyasasında şiir satılmıyor, basılmıyor. şiirler de çin malı kokuyor. sahte, çakma, yapay, kopya.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Üniversitede derste yazdığım şiiri ders arasında arkadaşlara gösterdim, ama ünlü bir şairin şiiri dedim. hoşuma giden dörtlüğü kağıda yazdım dedim.. bir kaç kişi ders sırasında o dörtlüğü alıp kendi defterlerine not ettiler.. yine aynı arkadaşlara daha sonra yazdığım şiirleri gösterip ''ben yazdım'' dediğimde ''eh idare eder fena değil dediler:)

yukarda saydığın şaairlerin bütün şiirlerini incelediğinde arada öyle şiirleri var ki hem kısa hem anlamsız hem de bayağı..neredeyse bütün ünlü şairlerin gündeme gelmeyen çok ucube şiirleri vardır.

Ama Cem Yılmaz nasıl ki sahneye çıkınca gülmeye şartlanıyorsa büyük kitleler.. bu şairler de ünlerinin yardımıyla her yazdıkları değerli oluvermiş.Ya da şöyle demeliyim:Yazdıkları o kadar güzel ve beğenilmiş eserler var ki arada ilginç olan şiirler de bu ünlü eserlerin yanında dikat çekmeden kabul görmüş ama pek gündeme gelmemişlerdir...Tabi ki bu yazıdan şairlerimiz kötü anlamı çıkarılmamalı hepsi birbirinden kaliteli.Ama ben istisnalarından bahsetmek istedim o istisna şiirlerinden bahsettim.Bugün eline şiir kitabı alıp okuyanlar az çok neyden bahsettiğimi anlamışlardır.Bütün şaiirlerimiz olmasa da çoğu şairin şirleri arasında ilginç ya da uçuk şiirleri de var:)

Hal böyleyken , kendi duygularını paylaşan kişilere ''çakma-Çin malı-kısır duygular'' gibi yaftalar hiç yakışık almamış..

ama bu durumun da istisnaları var..duygularını dile getirecekken başka bir şiirin üzerine modifiye yapılmışsa dediklerinde haklı olabilirsin.şiir dediğin özgün olacak..

Bu satırları da muhabbet olsun diye yazıyorum.Maksat kuru kuruya bir anket olmaktan öteye geçebilsin.

Ethernet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok güzel şiirler, vesile olanlar allah razı olsun

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
şiirlere değil şiiri ortaya çıkaran şuura karşıydı söylediklerim. açık konuşayım ben zevk almadım çoğundan. ha güzeli de var. ama sokakta, sosyal hayatın içinde kaybolan nezaket, derinlik ve üslup, edebiyata da aksetmiş ister istemez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...