Sigarayı bırakmam lazım bana cesaret verin

madde_bağimlisi-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kendimi bildim bileli sigara içerim artık yokluğu ölüm gibi geliyor
hayattaki tek arkadaşım o
nikotinsiz bir hayat düşünemiyorum ama bırakmam lazım
hadi gaz verin bana

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
cesaretmi gaz mi ?

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
nickin herseyi özetliyor millet den bişi bekleme =)

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Adres ver göndereyim ?

Uğurcan7

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sevenleri ayırmak olmaz,arkadaşınla mutlu bir hayat geçirmen dileğiyle.

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Son Sigaranızdan…

20 Dakika Sonra

Kan basıncınız düzelir.

Kalp atışlarınız normale döner.

El ve ayak ısınız normale döner.

8 Saat Sonra

Kanınızdaki nikotin ve karbonmonoksit düzeyi yarıya düşer.

Kanınızdaki oksijen seviyesi normale döner.

24 Saat Sonra

Karbonmonoksit vücudunuzdan tamamen atılır.

Akciğerleriniz sigaranın neden olduğu mukusu temizlemeye başlar.

Kalp krizi riskiniz azalmaya başlar.

48 Saat Sonra

Vücudunuzdaki nikotin tamamen temizlenir.

Koku ve tat duyularınızda artış kaydedilir.

72 Saat Sonra

Nefes almanız kolaylaşır.

Enerji seviyeniz yükselir.

2-12 Hafta

Kan dolaşımınız daha sağlıklı gerçekleşmeye başlar.

Akciğer fonksiyonunuz %30 oranında artar.

Yürüme ve koşmanız kolaylaşır.

3-9 Ay Sonra

Öksürük ve göğüsteki hırıltılarınız azalır.

Nefes alma sorunlarınız iyileşir.

Akciğerlerinizin enfeksiyona karşı direnci artar.

1 Yıl Sonra

Kalp hastalığı riski, sigara içmeye devam eden birinin taşıdığı riskin yaklaşık yarısına iner.

5 Yıl Sonra

Ağız ve gırtlak kanserinden ölme riskiniz azalır.

10 Yıl Sonra

Akciğer kanserine yakalanma riskiniz, sigara içmeye devam eden birinin taşıdığı riskin yarısına iner.

Kalp hastalığı riskiniz hiç sigara içmemiş birinin taşıdığı riskle aynı seviyeye iner.

15 Yıl

Felç geçirme ve kalp krizi riskiniz hiç sigara içmemiş birinin taşıdığı riskle aynı seviyeye iner.

İyi iş bir başkasının yüzüne gülücük konduran iştir.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
iyi ya 5 yıldan fazla oldu :)

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Önce kafanı sonrada Nickini değiştir.
Yapamıyorsanda zorlama.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Umudunu yitirme, aradığın güç içinde, onu bul! Arif...

Ne diyelim ne dememizi bekliyorsun ki ?... Hayır başlarken birine sordun mu, yok. Bırakırken de birine sormana gerek yok... Bu işi "İRADEN başlattı İRADEN bitirsin" A ya da B kişisinin size bir yararı dokunmaz, bizden iki söz edelim istiyorsun... İnsan kabullenmeyi reddediyorsa, kelamın emir niteliği taşıdığı Kitap' tan okusa ne fayda SDN' den okusa ne fayda...

İş sende biter, bende iş yok diyorsan o başka...

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Gerçekten bırakmak istiyor san çelik gibi iradeli ol elindeki sigara paketin buruştur at çöpe ve bir daha ne olursa olsun içmeyecegim de verdiğin sözü hatırlamak için koluna siyah bileklik yada ip bağla inatla kasasından vaz geçme .

gungorm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
uzun samsun içmeyi dene :) hala var mı bilmiyorum ama

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
sigarayı bırakıp 1.5 yıl hiç imedikten sonra tekrar başlayıp son 4 aydır da içiyordum. geçen hafta canım sıkıldı ve tekrar bırakayım dedim, 1 haftadır 1 dal bile içmedim. herhalde sigara konusunda iradesine benim kadar hakim kimse yoktur, canım isteyince başlayıp isteyince bırakıyorum :D

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Sigarayi birakmak istiyorsan ilk önce azim gerekir. Gercekten bunu istiyorsan basarirsin.

Kendine bir hedef koy, o hedef yolunda ilerle.

gungorm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu arada 2012 mayıstan beridir tek dal bile içmedim. Şükür ki bırakabildim darısı başına inşallah

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
sigarayı bırakıp 1.5 yıl hiç imedikten sonra tekrar başlayıp son 4 aydır da içiyordum. geçen hafta canım sıkıldı ve tekrar bırakayım dedim, 1 haftadır 1 dal bile içmedim. herhalde sigara konusunda iradesine benim kadar hakim kimse yoktur, canım isteyince başlayıp isteyince bırakıyorum :D

Senin gibi bir adama yakışıyo mu sigara içmek [MENTION=101833]topalsolucan[/MENTION]? :D

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
cok kolay. karindan kork :)

isin espirisi bi yana. ben evlendigim icin biraktim. kendime zarar verme hakkim var belki ama bi baskasini rahatsiz etmeye hakkim yok. hem sevdiklerimi de erkenden terketmek istemedigimi farkettim.

sigarayi birakma. 3 ila 7 gun kadar uzak dur sadece sonra bi firt cek nasil bi b.k oldugunu hala anlayamadiysan b planini uygula. bi dene olmazsa b yide yazarim ben sana % 100 etkili ama yan etkisi fena :) guldugume bakma ha ciddiyim yan etkisi gulduruyor sadece :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
cok kolay. karindan kork :)

isin espirisi bi yana. ben evlendigim icin biraktim. kendime zarar verme hakkim var belki ama bi baskasini rahatsiz etmeye hakkim yok. hem sevdiklerimi de erkenden terketmek istemedigimi farkettim.

sigarayi birakma. 3 ila 7 gun kadar uzak dur sadece sonra bi firt cek nasil bi b.k oldugunu hala anlayamadiysan b planini uygula. bi dene olmazsa b yide yazarim ben sana % 100 etkili ama yan etkisi fena :) guldugume bakma ha ciddiyim yan etkisi gulduruyor sadece :)

parkta gördüm geçenlerde 70 yaşlarında bir çift. karı koca tüttürüyorlardı sigarayı. sigaranın faydalarından biridir, sigara içenlerle hemen kaynaşırsınız :). bankta oturup sigara zamlarından dem vurduk, dertleştik. benden çok sızlanmışlardı ama biri davidoff diğeri mallboro içiyordu :)

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
ilk sigara ictigimde degil markasini sigara dendigini bile bilmiyordum bu yuzden icenleri yadirgamam asla, sadece nasil icmisim bunca zaman yazik diyebiliyorum. birakmak buyuk nimet ve icmemenin tadi hic bi sigarada yok

Jason Brody

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Gaz vermekle cesaretlendirmekle olmaz sen bunu kafanda bitirmen lazım biz burda ne söylesek boş olur yani :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
doğru olabilir de ilk 5 saatte bişey olmuyormu çünkü 6 saat zor dayanıyoruz

Enflation

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İnşallah arkadaşlar şuan sigarayı bırakmışlardır. Bende yaşamını uzun süre sigara ile sürdürmüş biri olarak birkaç tavsiyem olacak.

Sigarayı bırakmak
için sigaranın zararları ve sigaranın neden bağımlılık yarattığı hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Bağımlılık sebeplerinden biri olan psikolojik bağımlılığı bitirmek için kişisel motivasyon yöntemleri uygulanmalıdır.

Kişi sigarayı bırakma sebeplerini bir kağıda yazmalıdır. Örneğin sağlıklı yaşam, daha dinç ve genç görüneceğini, sigaranın sebep olduğu hastalıklara yakalanma riskinin azalacağını, sigara almak için düzenli olarak harcadığı parayı tasarruf edeceğini, nefes alma güçlüklerinin ortadan kalkacağını ve bunun gibi pek çok şekilde göreceği faydaları listeleyerek motivasyon sağlanmalıdır.

Bunun yanında sigaranın kişiye ve çevresine ne kadar zararlı olduğu hatırlanmalıdır. Daha önceden hep sigara içerken yapılan aktiviteleri yaparken sigara içme isteği akla gelebilir. Bu durumda kişi istemsiz olarak sigara paketini arayabilir.
Bu durumda sigarayı bırakmak isteyen kişi yanında kesinlikle sigara paketi taşımamalı ve sigara içilen ortamlardan uzak durmalıdır. Kişi sigara içerek sadece kendine değil, çevresindekilere de zarar vermektedir ve olumsuz örnek teşkil etmektedir.

Sigara bağımlılığından kurtulmak için psikolojik bağımlılığı tetikleyen durumlara önlem almak ile birlikte, nikotin bağımlılığına karşı çözümler bulunmaktadır.