Sigarayı bırakana 8 bin YTL

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mila12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Kampanyayı Sağlık Bakanlığı düzenliyor. Sigarayı bırakan kişi 8 bin YTL kazanacak. Katılma şartları ve koşulları ise şöyle;

Sağlık Bakanlığı, tütünle mücadele kapsamında sigarayı bırakma kampanyası düzenliyor. 'Bırak kazan' kampanyasında 4 hafta boyunca sigara içmeyenler arasından yapılacak çekilişle bir kişi 8 bin YTL kazanacak. Katılabilmek için en az bir yıl sigara içmiş olmak gerekiyor. Son başvuru tarihi ise 30 Nisan.

Türkiye’de yaklaşık 17 milyon kişi sigara içiyor ve her yıl 100 bin kişi sigaraya bağlı nedenlerle yaşamını yitiriyor.

BIRAK KAZAN

İşte bu kapsamda Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği ve iki yılda bir gerçekleşen ödüllü "bırak kazan" kampanyasının amacı bir bırakma günü belirleyerek sigarayı bırakma fikrini oluşturmak, bırakmak isteyenleri harekete geçirerek yardımcı olmak, sigaranın zararları ve sağlıklı yaşam konusundaki genel bilinçlenmeye katkı sağlamak.

KAMPANYAYA KATILMA ŞARTLARI

Sigarayı bırakma konusunda etkin yöntemlerden biri olarak gösterilen 'bırak-kazan' kampanyası bu yıl 1- 28 Mayıs tarihleri arasında düzenleniyor. Kampanyaya en az bir yıldır sigara içen ve 18 yaşını doldurmuş herkes katılabilecek. Kampanyaya katılanlar başvuru formlarını 30 Nisan’a kadar başvuru yerleri olarak belirtilen İl Sağlık Müdürlüklerine, Sağlık Grup Başkanlıklarına, Toplum Sağlığı Merkezlerine, Devlet Hastanelerine, Sağlık Ocaklarına, Aile Sağlığı Merkezlerine ve Sağlık Evlerine teslim edebilecekler.

4 HAFTA BOYUNCA SİGARA İÇMEYEN KAZANABİLECEK

Katılımcıların, 1–28 Mayıs tarihleri arasında 4 hafta süre ile sigara içmemeleri gerekiyor.

Daha sonra Noter huzurunda gerçekleştirilecek çekilişle 1 asil, 10 yedek talihli belirlenecek.

Kuradan hemen sonra ise kazanan kişiyle temasa geçilip kampanya koşullarını yerine getirip getirmediği teyit edilecek.

Ve kazanan katılımcı hem sigarayı bırakmış olacak hem de 8 bin YTL ödülün de sahibi olacak.

Kaynak

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Biz içmeyenlere niye birşey yok, Sağlık Bakanlığı?
Elalem zengin etti sigara fabrikalarını,
Heba ettiler sonucunda da vücutlarını.
Karşılamak için mi yoksa ödül, hastahane masraflarını?

GOTHiC

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kullanıcı bende ailemden böle para isterdim :D zamanında :D

Hem tr de sigaranın zararlı olduğunu biliyolar. maddi olarak ta zarardalar ve kötü etkileniyolar ama neden bırakmıyorsun dediğinde "tek yoldaşım o benim dert ortağım boşverr kötü alışkanlığımız bu olsun" diyorlar :D bunlara 8000 i garanti versen çekilişsiz kurasız yine bırakmaz yarısı :D

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
GOTHiC dedi ki:
kullanıcı bende ailemden böle para isterdim :D zamanında :D

Hem tr de sigaranın zararlı olduğunu biliyolar. maddi olarak ta zarardalar ve kötü etkileniyolar ama neden bırakmıyorsun dediğinde "tek yoldaşım o benim dert ortağım boşverr kötü alışkanlığımız bu olsun" diyorlar :D bunlara 8000 i garanti versen çekilişsiz kurasız yine bırakmaz yarısı :D

Bir tanesi bıraksın tamamen. Bir ay kel dolaşırım.

o_asy

Doçent
Reaksiyon puanı
0
çok ciddi sağlık problemleri ile karşılaşmadan bırakmıyorlar hatta bazıları son nefesine kadar ölümüne inat ediyor...

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
valla ben her gece bırakıp sabah uyanır uyanmaz yakıyom bi tane.hatta aradabi 1-2 ay bırakıp geri başlıyorum. İçen arkadaşlar da ben 2 gün bıraksam bida içmem diyorlar ama çok zor...

Ha bırakanı gördünmü diyorsan hakikaten bırakan arkadaşlarım var ...

Başlamamış bi insan için bırakmak kolay tabi..misal bekar adama karı boşamak kolaygelir. die bi tabir var bilen bilir...

ilkercelik1990

Profesör
Reaksiyon puanı
5
8 bin ytl ödülü alacak olan sahis, daha sonra o parayla kac karton sigara alabilecek. Ve o dört haftanin acisini nasil cikaracak kimbilir. :)

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ilkercelik1990 dedi ki:
8 bin ytl ödülü alacak olan sahis, daha sonra o parayla kac karton sigara alabilecek. Ve o dört haftanin acisini nasil cikaracak kimbilir. :)
Hep kötüye düşünmeyelim ltfn böyle vesilelerle bırakan çok insan var sonuçta para ödülü bi araç asıl amaç bu illetten kurulmak.