Sigarada 5 metre yasağı

Reaksiyon puanı
10,315
Sigarada 5 metre yasağı

1423816686370.jpg

Sigara yasağında 'kapı önüne 5 metre' ayarı yapılacak. 5 metre yasağına uymayanlara kapalı alanda sigara içmiş gibi para cezası kesilecek.

Sağlık Bakanlığı, sigara yasağını genişletiyor. Kapı önünde içilen sigaranın içeride bulunanları pasif içici durumuna düşürdüğünü tespit eden bakanlığın kamu kurumlarına göndereceği genelgeye göre, sigara yasağında 'kapı önüne 5 metre' ayarı yapılacak. Böylece tiryakiler kapı önlerinden en az 5 metre uzakta sigara içebilecek. Kapalı alanda sigara içtiği tespit edilen memura ise disiplin cezası verilecek. Haberturk'ün haberine göre, yeni düzenlemeyle, alışveriş merkezi, havaalanı, otogar, sinema ve tiyatro gibi alanların kapı önlerinde sigara içme görüntülerine son verilmesi amaçlanıyor. 5 metre yasağına uymayanlara kapalı alanda sigara içmiş gibi para cezası kesilecek.

BAHÇEDE DE İÇİLMEYECEK

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun imzasıyla çıkarılacak genelgede, kamu kurumlarında da dumansız kampus uygulaması hayata geçirilecek. Kamu binalarının bahçelerinde gelişigüzel sigara içilemeyecek. Bahçelerde özel sigara içme alanı oluşturulacak ve bu alan tüm bahçenin yüzde 30'unu geçemeyecek. Bu alanların dışında sigara içmekse yasak olacak.

MEMURA DİSİPLİN CEZASI

Kapalı alanda sigara içildiği tespit edilen işletmelere 3 kere para cezası kesiliyordu. Artık para cezasının ardından aynı kabahatin 4. kez işlenmesi halinde işletmeye mühür vurulacak. İşletmeler, 10 günden 1 aya kadar kapatma cezası alacak. Ayrıca kamu kurumlarında kapalı alanda sigara içen memura da para cezasının yanı sıra disiplin cezası verilebilecek. İşlem yapmayan amirlere de disiplin cezası uygulanacak.

15 MİLYON KİŞİ İÇİYOR

Sağlık Bakanlığı ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) rakamlarına göre; Türkiye'de 15 yaş üstü 15 milyon kişi sigara içiyor. Yıllık 99.2 milyar adet sigara içiliyor. 412 Tütün Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Birimi sigarayı bıraktırma konusunda hizmet veriyor. ALO 171 Sigarayı Bırakma Danışma Hattı'na bugüne kadar 13 milyon 300 bin tiryaki başvurdu. 950 bin tiryaki için sigara bırakma planı yapıldı ve muayene edildi. Bunların yüzde 6'sının sigarayı bırakmaları sağlandı.

KaynaK

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Çok mantıklı bir yasak olmuş.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Kaç lira ceza kesilecek ama o önemli 649.99 liradan başlamalı ve vergi düzeyine göre kesilmeli cezalar bence.Atıyorum mesela 2.5 milyon lira yıllık vergi veren kişi %10 u kadar yani 250.000 lira ceza ödemeli böylece zengin içer fakir mağdur olur durumu da kalmaz.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Sigaradan ceza yiyen daha hiç görmedim duymadım çevremde

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
haklara hukuka aykırı yasak deli dumrul yasağı kimse karışamaz vatandaşa.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
Sigaraya karşıyım arkadaş.

BlackXr

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Ne kadar uygulanır bilinmez. Daha ceza alanda görmedim

gf.mst

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sigara kullanmayan biri olarak bu cezalar sadece belgelerde kalıyor olarak görüyorum denetim ilk zamanlarda ağırlık veriyor gerisi fiyasko sözde kalıyor herşey

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
sigara yasağına karşıyım yasağa karşıyım.

Alperen Atalay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sigara yasağı ilk başladığı zamanlarda bi yasa vardı yere izmarit atmak 50tl cezası vardı filan. Detayını tam bilmiyorum ama Türkiye de metrekareye belkide 20-25 izmarit düşüyor cezaların uygulanacağını zannetmiyorum millet polisin önünde zabıtanın önünde atıyor izmaritleri ses çıkaran varmı yok

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
yeni uygulama sigara konusunda daha da kapsamlı geliyor.
her ne kadar sigara içsem de, destekliyorum sigara konusundaki hareketini.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Otobüs duraklarında da yasaklanmalı :cursing:

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
yasağa karşıyım sigarama karışamazlar...
[video=youtube;CuEk1hayN1I]https://www.youtube.com/watch?v=CuEk1hayN1I[/video]
[video=youtube;t5asm6NHSrg]https://www.youtube.com/watch?v=t5asm6NHSrg[/video]

Alperen Atalay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya kardeşim o bu değil mesela durakta fosur fosur sigara içiyorlar sonra otobüse filan binince bi kötü kokuyor çok rahatsız edici ya

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
yasağa karşıyım sigarama karışamazlar...
[video=youtube;CuEk1hayN1I]https://www.youtube.com/watch?v=CuEk1hayN1I[/video]
[video=youtube;t5asm6NHSrg]https://www.youtube.com/watch?v=t5asm6NHSrg[/video]
Sizin görüşünüze göre tinerciler de tinerini içsin otobüse binsin yanınıza gelsin rahatsız olmuyorum diyorsanız diyecek birşeyim yok.
Tinerci örneğini sigara kokusu kadar berbat olduğu için veriyorum yanlış anlaşılmasın.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Sizin görüşünüze göre tinerciler de tinerini içsin otobüse binsin yanınıza gelsin rahatsız olmuyorum diyorsanız diyecek birşeyim yok.
Tinerci örneğini sigara kokusu kadar berbat olduğu için veriyorum yanlış anlaşılmasın.

tinerle sigara bir mi? yalnız boya yapınca tiner kokmak mümkün tinerciler otobüse binemezler...

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Dükkanda Sigara içilmez. Cezası şu kadar falan yazıyor ama esnaf kendi içiyor tabelanın önünde...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Dükkanda Sigara içilmez. Cezası şu kadar falan yazıyor ama esnaf kendi içiyor tabelanın önünde...

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Bir insanın zevki yüzünden diğer insanın zarar görmesi çok mantıksız açık alanda bile içilmesi yasak olmalı sadece evlerde içilmeli.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
tinerle sigara bir mi? yalnız boya yapınca tiner kokmak mümkün tinerciler otobüse binemezler...
Biniyor hocam metrobüste gece dolu.
Sigara içmeyenlere olarak bize göre bir hocam çok ağır ve pis koku oluyor.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
[MENTION=390518]Lazzz[/MENTION] , hele ki o son fırtı alıp sigarayı atıp bilmeleri yok mu... deli olmamak elde değil.

Deutsch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu yenilikler sigara kapsamından çok önemli. İçmeyen de içmiş kadar oluyor zaten. Kimilerine de gıcık olurum bilmem hepsi böylemi; sigarayı çeker çeker yanında çöp kutusu vardır alır yere atar. Çeker çeker yanda bir şey merak eder suratına doğru üfler. O reklam misali ''Sigarayı acilen bırakmalısın!'' yani kapalı ortamda da içen içiyor. Nerede olursak kullanmasak da her markayı içmiş kadar oluyoruz.

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Daha dün amcanın teki otobüs sırasında içiyodu. En son dayanamadım durağında dışına yolladım adamı :D
Bana kalırsa hiç içmeyin de illa içiyosanız da gidin kimseyi rahatsız etmeyecek yerde için.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
ben yere atmıyorum rocco sıkışeker kutusuna atıyorum.

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
Tütünü yasaklayın olsun bitsin