şifreli mail nasıl yollanır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

maske500

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ya arkdaşlar ben hotmail den şifreli olarak mail yollamak istiyorum.bu mümkün mü yada başka bi şekilde mümkün mü???

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
Winrar ile şifreli olarak sıkıştır yolla :)

kingandfox

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Eğe amacın yazdığın mailleri şifrelemekse http://text-encryption.qarchive.org/ bunu tavsiye edebilirim. Karşındakine dosyayı şifreli bir şekilde gönderebilirsin. Ama direk şifreli mail yollayamazsın.

Eğer yok ben programla uğraşmam diyorsan yazdıklarını online olarak şifre girilerek, görülebilir duruma getirebilirsin.

http://www.enetplanet.com/enc/

http://www.littlelite.net/crypto/

Littlenet inkini tavsiye ederim :)

Verdigin linkler icin tsk ederiz ama ben olaya biraz paranoyaklık kısmından bakıyorum. bu programlarin hic biri açık kaynak kodlu değil, yani nereden bilelim buradaki sifrelenmis dosyayı programi yazan firmanin açabilecegi bir şifre daha olmadigini??? ben bu tür programlarda acik kaynak kodlu yazilimlari tercih ediyorum, acik kaynak kodu yoksa da kullanmiyorum.

acik kaynak olarak sana tavsiye edebilecegim sadece gnupg var, ama onunda ara yüzü yok. sadece saf algoritmalari barindiran bir komut satiri diyebilirim, sitesinden dökümanlarini da indirebilirsin.

eger thunderbird falan kullanırım dersen onunda bir eklentisi var enigmail bunuda inceleyebilirsin, buda acik kaynak

eger ben bunlarin hic birini yapamam diyorsan o zaman 7-zip şifrele yazacagin seyleri öyle mail at. ayrica 7-zip'i genel olarakta tavsiye ederim, hepsinden daha cok sıkıştırıyor + acik kaynak kodlu.

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
@kingandfox,

Olaya paranoyaklık kısmından bakalım;

-Şifrelediğimiz yazılar depolanıyor mu? Online veya offline olarak? Zannetmiyorum.

-Örnek olarak bu logaritmaların çözülmesi imkansız diye bir kadie de sunmuyor üreticiler. Verdiğim sitelerdeki -eğer incelediysen- üreticiler nasıl bir şifreleme kullandıklarını zaten anlatıyorlar.

-Arkadaş "maille yollayacağım" ibaresini kullanmasından ötürü bunun özel bir bilgi (kendisi ve sadece karşısındakini ilgilendirecek elin amerikalısı okusa da onlara birşey kazandırmayacak) olduğunu kanaatine vardım. Yani "ellerine geçse ne olacak?" diyebileceğimiz türden birşeydir büyük ihtimal. (E-mail olarak kredi kartı numarası yollayacak bir zeka düzeyinden daha yukarıdır heralde arkadaşın zeka düzeyi :) )

Açık kaynak kodu bizler gibi sıradan kullancılar için bir anlam ifade etmiyor. (üzerlerinde herhangi bir geliştirme yapmadığımız için) Hele arayüzü olmadan kullanmak pek de sıkıcı gelir..

Ve en önemlisi muhattabına göre cevap vermek konusunda biraz sıkıntı olmuş galiba. Şifreli mail gönderilir mi? gibi basit bir soruya
saf algoritmalari barindiran bir komut satiri diyebilirim
gibi bir cevap biraz ileri düzey olmuş sanırsam.

Saygılar Sevgiler.

kingandfox

Asistan
Reaksiyon puanı
1
@tudRoY

öncelikle seninde verdigin bilgilere tsk ederim.

- veriler online veya offline depolaniyormu ? evet depolaniyor, yani senin yazdigin mailler erişim ip adreslerin hepsi yani, aslinda sildigin sandigin maillerde hepsi duruyor bu bir gercek.

- üretici firmalari dedigin gibi kesinlikle çözülemez bir şifreleme demiyor tabiki, sende mesela aes 256'yi çözebilirsin, hemde evindeki pc ile, tum olasiliklari denersin çözülür gider, ama senin ömrün yeter mi orasini bilemem. 64 bitlik bir algoritma japonyada 500 bin pc paralel bağlanmis sayılacak dev bir bilgisayar 3,5 senede çözdü ki 128 bitlik 7 sene demek değil, 3,5 üzeri 64 gibi bir rakam cikiyor ortaya, yani bu nedenle imkansiz diyebiliriz.

- acik kaynak kodlu yazilim sizler için veya bizler için bir sey ifade etmeyebilir ama oyle yakindan takip edenler var ki, örnegin 7-zip, programi yazan adam forum sitesine yaziyor su satiri boyle yapsan ne olur diye, neredeyse binlerce kisi cevap yazmişti. sen ben incelemiyorsak emin ol ki bizden daha duyarli insanlar var.

- muhattabina gore cevap verme konusuna gelince de herşeyin bir başlangici var, hem o kadar da süper zekali kullanicilara yönelik linkler değildi onlar, az bir sey bilgisayar kullanmasini bilen insanlar yapabilir yani, en azindan ben oyle düşünüyorum ve burasininda bir forum sitesi oldugunu, baskasi insanlarinda yararlanacagini göz önünde bulundurursak herhalde yazdigim çok şey değil he ?

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Kingandfox'a özel mesaj yoluyla ulaştım konu dağılmasın diye.

Gelelim Konumuza;

Biraz daha konuyu kurcaladığımda dediğin gibi bir program mevcutmuş (en azından öyle idda ediyor). İstersen bir bakabilirsin. Kullanma kılavuzu var detaylı bir şekilde anlatıyor. Biraz ingilizce varsa mevzuyu çözersin.

http://flexcrypt-email-encryption.nordic-information-security-group-ab.qarchive.org/

Not: İdda ediyor dedim çünkü denemedim. İndirdim kurdum ama .netframework istiyor galiba, yeni format attım kurmaya üşeniyorum şimdi. :)

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
maske500 ben acayip işkillendim neydi böyle gizli mail atacaksın ??Devlet sırrı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...