Sıfırdan programlamaya başlamak istiyorum

hoodywest

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lisede son senem , bilgisayar programcılığı okumak istiyorum ve okumadan önce de hazırlıklı gitmek istiyorum kodlama terimleri ve programlama bilgimin sıfır olduğunu düşünürsek işe en başından nereden başlamalıyım? web üzerinden basit alıştırmalar , kodlama terimleri , basit programlar. Sıfır bilgisi olan bir kişi öğrenmeye nereden başlamalı? yoksa ilk olarak internet üzerinden terimleri ve anlamlarınımı okumalıyım? tavsiyeleriniz ile birlikte link atabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Ders çalışmana bak, özel bir üniversite yerine devlet üniversitesini kazanabilirsin bu sayede. Sonrasında öğrenmek için vaktin olur. Lise 2 yada 3'deyim deseydin farklı önerilerim olurdu ama senin için doğrusu bu.

Lise 2 ve Lise 3 için Visual Basic, C bir koldan tavsiyem olur. Pascal iyidir ama vakit kaybı olur. Sonra Javascript ve HTML öğreniir ve devam edilir. Java ve C # ile. C++ kimseye önermiyorum. Çok güzel bir dil ama gerçekten karmaşık... Zaten Java ve c# aşamasına gelindiğinde benim bu yazdıklarımın çok anlamı kalmayacaktır.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,755
Microsoft Small Basic ile .Net'e ilk adımını atabilirsin ve daha sonra VB.NET, C# gibi diğer NET yazılımlarını daha iyi anlayabilmiş olursun.

Anti-Code

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yeni başayan birine benim önerim python olur. Kolayca basit programlar yazabilirsin. Sana birde güzel kaynak önereyim.http://belgeler.istihza.com/py3/
Sonrasında sadece python yetmemeye başlayacak ben sonrasında javaya yöneldim.
Biraz erken olacak ama ilgi alanına görede seçim yapabilirsin.
Ben programlama işine başlarken çok zorlandım. Zorlanmaman için elimden geldiğince yardım ederim.

Rossen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=290065]falcon291[/MENTION] Ben lise 1 e gidiyorum aıfırdan başlamak için ne öğrenmek gerekiyor, basit 2d oyun falan yapmak istiyorum

Ve bunları nerede ve nasıl öğrenebilirim

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,755
Daha önce belirtmeyi unuttum. Programlama için en gerekli bilgi altyapısı: Matematik ve İngilizce. Programlamadaki kodlar ve bilişimdeki terimler, İngilizce kelimelerin kısaltmaları veya benzeşenleri arasından derlenmişler. Özelliklede grafiklerde geometrik hesaplamalar, belirli bir aşamaya gelinince kaçınılmaz oluyorlar. Programlama bir çeşit Mühendislik sayılır.

Aklınızdan, Bilgisayar Mühendisleri bütün gün oyun oynuyorlar ve bütün yeni oyunları ilk onlar oynuyor. Tüm oyun hilleri de onlara bildiriliyor, gibi düşünceler (hayaller) geçiyorsa, yanlış bir seçim yapma aşamasındasınız. Bir yanlış bildiğiniz varsa, bunu öğrenmenebilmenin ve de düzeltebilmenin en doğru yoluda, bu işi önce denemek.

Ben de bir zamanlar makina Mühendisi olma hayalleri kuruyordum, çünkü motor ve makineler hep ilgimi çekerdi. Bir süre teknik çizim gördükten sonra, incik boncuk hesaplamalardan midem bulandı ve vaz geçtim.

Rossen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=290065]falcon291[/MENTION] Ben lise 1 e gidiyorum aıfırdan başlamak için ne öğrenmek gerekiyor, basit 2d oyun falan yapmak istiyorum

Ve bunları nerede ve nasıl öğrenebilirim
[MENTION=389550]kmurat[/MENTION]

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
[MENTION=416334]Rossen[/MENTION] öncelikle temel oluşturman lazım. Bir dile basitten girmen lazım. Microsoft .NET derleyicilerinin başlangıç versiyonlarını ücretsiz veriyor. Visual Studio 2013 Express indir. Bu ilk yol. Burada Visual Basic ile biraz uğraş ilgili kitapları al derim .Bir sonraki aşamada Java'ya geç derim. İstersen bu arada HTML, Javascript gibi dallanabilirsin. 2 boyutlu da olsa oyun yazmak uzun bir yol ama bunu söyleyim.

Anti-Code

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Herhangi bir programlama diline hakim olmanın yolu algoritma ve ingilizceden geçiyor. Türkçe hiçbir kaynak ingilizce olanlar kadar yeterli değil. Sadece okul sonrası hayat için değil programlama ilgili gündelik araştırmalar için ingilizce olmazsa olmaz.