Selamlar ShiftDelete ailesi,
Uzun zamandır ShiftDelete ilgiyle takip eden, teknolojiye ve özellikle siber güvenliğe gönül vermiş sizlerden biriyim. Bu defa bir soruyla değil, aylardır üzerinde çalıştığım, tamamen kendi imkanlarımla ve sıfır bütçeyle hayata geçirmeye çalıştığım bir projeyle ilgili değerli görüşlerinizi, eleştirilerinizi ve belki de ileride katkılarınızı almak umuduyla karşınızdayım.
Projemin adı "Siber Kale". Amacım, siber güvenlik dünyasına yeni adım atanlardan bu alandaki profesyonellere kadar geniş bir kitle için dağınık halde bulunan bilgileri, araçları, güncel haberleri ve öğrenme kaynaklarını tek bir çatı altında, modern ve kullanıcı dostu bir mobil platformda toplamaktı. Ve en başından beri, bu projenin topluluğa ait olması gerektiğine inandığım için açık kaynak (open source) olarak geliştirmeye karar verdim.
Projenin neye benzediğini, arayüzünü ve temel fonksiyonlarını daha iyi anlatabilmek için hazırladığım birkaç kaynak var:
Bu yüzden, o adımı atmadan önce sizler gibi tecrübeli ve geniş bir kitlenin "bu proje olmuş mu, ne gibi eksikleri var, nasıl daha iyi olabilir?" demesi benim için paha biçilemez.
Özellikle bir konuda çok net ve dürüst olmak istiyorum: Uygulamada bir CTF (Capture The Flag) bölümü oluşturmayı hedefledim ama itiraf etmeliyim ki hayatımda hiç aktif olarak CTF yarışmalarına katılmadım veya bu konuda derin bir tecrübem yok. Bu bölümü tamamen siber güvenlikle ilgilenen, CTF oynayan arkadaşların yönlendirmeleriyle, "şöyle olsa çok daha kullanışlı olur, şu tarz içerikler mutlaka olmalı" gibi değerli geri bildirimleriyle şekillendirmek en büyük arzum.
Bu bağlamda sizlere sormak istediklerim:
Vakit ayırıp inceleyen, iki satır da olsa yapıcı eleştirisini veya önerisini paylaşan herkese şimdiden sonsuz teşekkürler. Lütfen çekinmeyin, her türlü yorum başım gözüm üstüne.
Saygılarımla.
Uzun zamandır ShiftDelete ilgiyle takip eden, teknolojiye ve özellikle siber güvenliğe gönül vermiş sizlerden biriyim. Bu defa bir soruyla değil, aylardır üzerinde çalıştığım, tamamen kendi imkanlarımla ve sıfır bütçeyle hayata geçirmeye çalıştığım bir projeyle ilgili değerli görüşlerinizi, eleştirilerinizi ve belki de ileride katkılarınızı almak umuduyla karşınızdayım.
Projemin adı "Siber Kale". Amacım, siber güvenlik dünyasına yeni adım atanlardan bu alandaki profesyonellere kadar geniş bir kitle için dağınık halde bulunan bilgileri, araçları, güncel haberleri ve öğrenme kaynaklarını tek bir çatı altında, modern ve kullanıcı dostu bir mobil platformda toplamaktı. Ve en başından beri, bu projenin topluluğa ait olması gerektiğine inandığım için açık kaynak (open source) olarak geliştirmeye karar verdim.
Projenin neye benzediğini, arayüzünü ve temel fonksiyonlarını daha iyi anlatabilmek için hazırladığım birkaç kaynak var:
- Tanıtım Sayfası (Uygulama Genel Bakışı ve Demo Video):
Kodluyo Siber - Geleceğin Siber Güvenlik Platformu
Ethical hacking, penetration testing, OSINT ve CTF challenges için kapsamlı siber güvenlik platformusiber-kalev2.vercel.app - Detaylı Tanıtım Videosu (YouTube):
(Uygulamanın özelliklerini daha detaylı anlattığım video.) - Projenin GitHub Reposu (Açık Kaynak Kodları):
GitHub - SemihErgili/SiberKalev2
Contribute to SemihErgili/SiberKalev2 development by creating an account on GitHub.github.com

Özellikle bir konuda çok net ve dürüst olmak istiyorum: Uygulamada bir CTF (Capture The Flag) bölümü oluşturmayı hedefledim ama itiraf etmeliyim ki hayatımda hiç aktif olarak CTF yarışmalarına katılmadım veya bu konuda derin bir tecrübem yok. Bu bölümü tamamen siber güvenlikle ilgilenen, CTF oynayan arkadaşların yönlendirmeleriyle, "şöyle olsa çok daha kullanışlı olur, şu tarz içerikler mutlaka olmalı" gibi değerli geri bildirimleriyle şekillendirmek en büyük arzum.
Bu bağlamda sizlere sormak istediklerim:
- Genel olarak böyle bir proje konsepti ve "Siber Kale"nin sunduğu fikir size nasıl geliyor?
- Paylaştığım tanıtım sayfası ve videodaki arayüz, kullanım akışı ve özellikler hakkındaki ilk izlenimleriniz nelerdir?
- Özellikle CTF ile ilgilenen ve tecrübesi olan arkadaşlar, sizce bir mobil platformdaki CTF bölümünde olmazsa olmazlar nelerdir? Nasıl bir yapı, hangi türden kaynaklar veya meydan okumalar ilginizi çeker?
- Projenin açık kaynak olması ve GitHub'da kodlarının bulunması sizin için ne ifade ediyor? Belki kodlara göz atıp bir fikir vermek, bir "issue" açmak veya bir "pull request" ile katkıda bulunmak isteyen olur mu?
- Uygulamada "şu özellik kesinlikle eklenmeli" ya da "bu kısım pek olmamış, şöyle daha iyi olabilirdi" dediğiniz, gözünüze çarpan noktalar var mı?
Vakit ayırıp inceleyen, iki satır da olsa yapıcı eleştirisini veya önerisini paylaşan herkese şimdiden sonsuz teşekkürler. Lütfen çekinmeyin, her türlü yorum başım gözüm üstüne.
Saygılarımla.