ShiftDelete.Net'in yeni tasarımı için görüş bekliyoruz

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Merhaba değerli arkadaşlar,

Önümüzdeki iş listesine göre çalışmaya devam ediyoruz. Listede yer alan "ShiftDelete.Net'in daha modern bir tasarıma sahip olması" konusunda bazı notlar aldık ama sizin de görüşlerinizi almak istedik. Tasarım aşamasına geçmeden önce sizin de istek ve önerilerinizle aşağıdaki taslağı son haline kavuşturmak isteriz.

Aşağıdaki bildirimler 5 bölümden oluşuyor;

1. Site hakkında
  2. Tasarımdaki sorunlar
  3. Tasarlanacak sayfalar
  4. Amaç
  5. Proje bütçesi, detayları, katılım şartları

Lütfen eleştirilerinizi eksik etmeyin.

1 - Site hakkında

ShiftDelete.Net; teknolojiyi seven ve yakından takip eden son kullanıcılar için haber, makale, video içeriklerle sık güncellenen ve özgün içerikler sunan bir sitedir. Sitede üyelerle etkileşim, içeriklere yorum ekleme ve paylaşma üzerine olmaktadır. Günde ortalama 20 yeni içerik girilmektedir. Gelir kaynağı reklam üzerine kurulmuştur. Vazgeçilmeyen reklam alanları 728*90, 300*250, 200*600 olmak üzere 3 adettir. Ayrıca özel bölüm sponsorlukları mevcuttur. Bu sponsorlar, kare logolarla her sayfada gösterilmektedir.

2 - Tasarımdaki sorunlar

1. Reklamların yoğunluğu altındaki ana sayfa, kullanıcılara itici gelmektedir.
2. Modern tasarım detayları, sitemizde yer almamaktadır.
3. Gereksiz detaylar renk ve tasarımlarından dolayı ön plana çıkmaktadır.
4. Bazı düşünceler, tasarım üzerinden okuyucuya aktarılamamaktadır. Örneğin bir haber 3 sayfadan oluşuyorsa, ilk sayfadan sonra da ikinci sayfanın olduğu belli olmamaktadır.
5. Yorumlar, tasarım ve yerleşimden dolayı öne çıkamamaktadır.
6. Okuyuculardan yorum almak istediğimiz bölüm, alışılmış yorum yazma alanlarına benzememektedir. Modern bir yorum sayfası ile daha fazla katılım ihtiyacı duyulmaktadır.

3 - Tasarlanacak sayfalar

1. Ana sayfa
2. Kategori sayfası
3. Haber sayfası
4. Download kategori
5. Dowload detay
6. Video sayfası
7. Foto Galeri kategori
8. Foto Galeri detay
9. Yarışma
10. Üye kayıt
11. Üye giriş
12. Üye profil sayfası
13. Anket
14. Webmasterlar için
15. Sosyal medya
16. Künye
17. İletişim
18. Hakkında

4 - Amaç

Modern tasarım trendlerine uygun bir şekilde kurumsal renkleri ve logomuzu muhafaza ederek içeriğin ön plana çıktığı, sadece kullanıcıları ilgilendiren detayların bulunduğu, içeriğe katılımı kolaylaştıran, yorumların içerikle bütünleştiği bir arabirimde yayın yapmak istiyoruz.

5 - Proje bütçesi, detayları, katılım şartları

ShiftDelete.Net’in yukarıda saydığımız kriterlere uygun olarak tasarlanması için ayırdığımız bütçe 3.000 TL’dir.
Tasarımcılardan hem grafik hem de HTML’e dökülmüş halini talep ediyoruz.
Çalışacağımız tasarımcıyı seçmek için ana sayfa konsept tasarımını bizimle paylaşmasını rica edeceğiz.
Konsept tasarım seçiminden sonra işe başlayarak 30 gün içinde tüm tasarımı, HTML dökümü ile birlikte bitireceğiz.
Tasarımın bazı aşamalarını SDN ofisinde, tasarımcı arkadaşımızla birlikte çalışarak gerçekleştireceğiz.

Tasarımcıda aranan detaylar

• Grafik tasarımı konusunda deneyimli
  • W3C standartlarına hakim
  • Tasarım dengesi, bütünlüğü, tipografi, menü/navigasyon mantığı, renk teorisi, animasyon, sayfa düzeni, sayfa yerleşimi, görsel tasarım prensiplerinin doğru ve etkili bir şekilde kullanılması konusunda tecrübeli
  • Sosyal medyayı takip eden
  • Teknolojiye ilgi duyan
  • Mobil teknolojileri günlük hayatında kullanan
  • İşine kolay konsantre olabilen
  • İletişimi güçlü
  • Modern tasarım trendlerini takip eden
  • Referans çalışmalarını paylaşabilecek

Konuyla ilgilenen grafik tasarımcıları bize info@shiftdelete.net adresine e-posta göndererek ulaşabilecekler.

Ama öncesinde, bu teklifi grafikerlere geçmeden önce sitemiz için neler isteyeceğimiz konusunda sizlerden görüş bekliyoruz.

Not: İlgili tasarım değişikliği, forum için değildir. Forum, özel bir tema ile bir süre sonra gündeme gelecektir. Bahsedilen tasarım, ana sayfa - haber - makale kısmıdır.

yemrekmekci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tema değişikliğini doğru bir karar olarak düşünüyorum ve yeni temada yer almasını istediğim özellikleri listeledim...

1) Sari-siyah ağırlıklı renkler yine ön planda olsun.
2) Sağ bölümde (sidebarda) Twitter hesabınızdan tweetler yer alsın.
3) Sağda yer alan "Forumda son konular başlığı akışkan olsun. Yani forumdaki konulara yorum yapıldıkça oraya o yorum hemen eklensin...
4) E-Bülten Aboneliği ön plana çıkarılsın.

Tema dışında; ShiftDelete Widget yapılsın ve isteyen site sahipleri widgetleri sitelerine ekleyebilsin. (300x250-468x60)

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
İyiydi böyle ya. Tasarım olarak bir şey diyemicem fakat şu video incelemeleri professionel olarak yaparsanız tam olacak.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Tema değişikliğini doğru bir karar olarak düşünüyorum ve yeni temada yer almasını istediğim özellikleri listeledim...

1) Sari-siyah ağırlıklı renkler yine ön planda olsun.
2) Sağ bölümde (sidebarda) Twitter hesabınızdan tweetler yer alsın.
3) Sağda yer alan "Forumda son konular başlığı akışkan olsun. Yani forumdaki konulara yorum yapıldıkça oraya o yorum hemen eklensin...
4) E-Bülten Aboneliği ön plana çıkarılsın.

Tema dışında; ShiftDelete Widget yapılsın ve isteyen site sahipleri widgetleri sitelerine ekleyebilsin. (300x250-468x60)

Şu an konumuz anasayfa tasarımı :)

M.Uzun

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
tasarım dışında, her telefona uyarlı (nokia s40 falan) mobil tasarımıda eklenirse harika olacak anasayfadan söz ediyorum.

Peacemaker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mobile versiyonu daha kullanışlı hale getirmelisiniz. Akıllı telefon kullanıcıları için shiftdelere.net'ten haber okumak hiç verimli değil. Ayrıca 3. parti aracılarla mobile uygulama geliştirmek size yakışmıyor. Basit bir şekilde mobile versiyon için uygulama geliştirilebilir.
Web arayüzü için nasıl olsa İstanbul'da çalışan bir çok yetenekli tasarımcı bulursunuz.
Kolay gelsin...

Yasin
EFORWEB

M.Uzun

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
anasayfadaki reklam çok can sıkıcı olmuş ya her dakika çıkıp duruyor :S

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Yanlış anlaşılmak istemem ama benim sdn için düşüncelerim şöyle;
Sdn aslında forum üzerinden iş yapan bir teknoloji sitesi bana göre.
Öyleki shiftdelete.net i ziyaret eden kullanıcıların çoğu forum için ziyaret ediyor.
Neden ? Çünkü forumdaki sohbet ortamı kullanıcıların ilgisini çekiyor.Yaklaşık 3500 mesaja sahip bir kullanıcı olarak durum bence böyle.
Anasayfanın açıkçası çok ilgi çektiğini ben düşünmüyorum.

Gelelim anasayfa tasarımına.
Zaten söylenebilecekleri siz söylemişsiniz.
Anasayfanın bir ilgi çekiciliği bana göre yok.Ben ad block kullanıyorum ve ansayfada bir çok boş alan görüyorum.Reklamların ne kadar alan kapladığı aşikar..

Bence anasayfada kullanıcıların dikkatini hemen çekebilecek renkler seçilmeli , hani dikkat çeken renk tonları vardır ya o tonlardan yararlanılmalı.

Ayrıca eklenen haberlerin gösterildiği o kayan kısım daha büyük olmalı bence.Sanki anasayfa içerisinde kayboluyor gibi.

Ayrıca haber ayrıntılarının gösterildiği bölümde biraz daha genişletilerek rahatlatılabilir , çok basık duruyor.

Bir de bence önemli bir konu bu.Video incelemelerde video girişinde bir intro kısmı oluyor ya hani Shiftdelete.Net İnceleme falan yazıyor.O kısmın daha profesyonel bir intro olması gerektiğinin düşüncesindeyim.
Önceden çok kötü bir intro vardı , şu aralar da bunun aşıldığını görüyorum ama bence sdn ye yakışmıyor hala..
Bence scrollun introları gayet hoş , o tarz bişey yapılabilir mesela.

Bilmiyorum şu an aklıma bunlar geldi.Sdnnin sık ziyaretçilerinden birisi olarak düşüncelerimi paylaştım.

Saygılar , başarılar.. :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
ana sayfa fena değil ama forumun mobil görüntüsü çok yetersiz. orjinal görüntüde var olan bir çok fonksiyon mobilde yer almıyor. beğenmeler, alıntılar vs...(.) çok sayfalı konularda da bazen son sayfaya gidebilmek için sayfa numaralarına tıklayarak kademe kademe ilerlemek gerekiyor.

ayrıca mobilde bulunan"orjinal görünüş" seçeneğinin de artık çalışıyor duruma gelmesi lazım.

hayatımda en nefret ettiğim şey başarılı bir komşu çocuğunun ebeveynleri tarafından kendi çocuklarına örnek gösterilmesidir. her zaman, o çocuğu örnek alıp başarılı olmaktan ziyade, öldürüp hapis yatma düşüncesinin aklımda daha cazip hale gelmesine neden olmuştur. örnek vermekten bu denli nefret duymama rağmen donanimhaber.com'un mobil görüntüsünü örnek almanız gerektiğini düşünmekteyim :)

fazla duygusal oldu :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
ana sayfa fena değil ama forumun mobil görüntüsü çok yetersiz. orjinal görüntüde var olan bir çok fonksiyon mobilde yer almıyor. beğenmeler, alıntılar vs...(.) çok sayfalı konularda da bazen son sayfaya gidebilmek için sayfa numaralarına tıklayarak kademe kademe ilerlemek gerekiyor.

Son sayfaya gitmek için url'deki sayıyı büyüt, sonuna bi rakam daha koy mesela.

4916. sayfadasın mesela url = http://forum.shiftdelete.net/konu-disi/5756-soyle-rahatla-4916.html
son sayfaya gitmek için url = http://forum.shiftdelete.net/konu-disi/5756-soyle-rahatla-49160.html

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Tasarım ile ilgili değil ama; sitene ekle diye modül olsun. Seçim yaparken alternatifimiz çok olsun tasarım yönünden.
Ana sayfanıza gelince: Karışık görünüm olmasın. Forumdan son başlıklar yine olsun. Sayfanın genişliği biraz daha fazla olabilir.
Şu aşağıdaki makalelerin görünümü hoş değil. Daha modern olmalı. Resimsiz, başlıklar halinde de olabilir. Yeni eklenenler ve çok okunanlar gibi ayrılabilir. Evet sizin de dediiniz gibi modern ve sade bir tasarım olsun.

sub-zero

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim tek istediğim ipad ile siteye girerken manşet maddelerine tıklayınca habere gitmesini kaldırmak. manşetteki resimlere tıklayınca habere erişilse daha iyi olur. ipad için cok iyi olur bu.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Görüşleri birer birer not ediyorum arkadaşlar ;)

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Ben anasayfa için wordpress yada joomla kullanılmasından yanayım :)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
özel cms bizim için daha iyi. wordpress ile yarışacak seviyede bir cms'imiz mevcut ;)

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Arka sayfa rengi değişirse güzel olur yeşil reng olursa cünkü doğanın ceveheri bir reng

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Anasayfa da sıkıntı yok bana göre.Özellikle tema rengi falan.Ama mobil kısmı ile daha çok ilgilenmenizi öneririm.

Nötr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Forum tasarımı değiştirilmiyeceğine göre foruma uygun renkler seçilmeli yada forumda değiştirilsin.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
iyi de son sayfanın sayısı görünmüyorki :)

Mantık şu, tüm sayfa sayısından büyük bir sayı girmek, 4916. sayfadasın ve son sayfanın kaç olduğunu bilmiyorsun, 49160 yazdın, ya 50000 sayfa varsa dedin yine emin olamadın, o zaman 491600 yap, yine emin olamadıysan sayfa sayısını 999999999999999999999999999999 yap abi bi şekilde girersin yani.

http://forum.shiftdelete.net/konu-disi/5756-soyle-rahatla-999999999999999999999999999999.html

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
tamam lacivert rengi ağır ama üzerinde ki sarı biraz daha fazlalaşır ise daha iyi olur bence.

Absolut Milk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
46
ana sayfa çok renksiz hatta şöyle benzetmede yapabilirim.."solgun" :)

biraz daha renkli olabilir :)

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Anasayfanın en üstündeki blok biraz kaba duruyor. Yontulması lazım :)

Ayrıca Etiket Bulutu diye bir bölüm var. Gereksiz diye düşünüyorum

Makale seçerken üzerinde fare ile gezdiğimiz resimlerin boyutu biraz daha büyütülebilir.

Web dizaynından anlamam ama yararlı olabilir diye gözüme çarpan bir kaç şeyden bahsettim :wink:

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Sen yine yanlış görüyorsun çünkü konu ana sayfa. :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ben anasayfayı yeterli buluyorum. önemli olan tasarımdan çok içerik bence. bunun en güzel örneği de donanımhaber. yıllardır değişmeyen ve tüm kullanıcılarının eleştirdiği bir tasarımı var. buna rağmen içerikleri sayesinde iş yapıyorlar. :)