loverman
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 7
[MENTION=2]Troy[/MENTION] Röportaj ne durumda bu arada ? 

boş teneke çok ses çıkarır katkı sağlayanla sağlamayanı nasıl ayıracaksın
mesaj sayısını arttırmak çok kolaydır önemli olan mesajın sayısını değil kalitesini arttırabilmek
bu bakış açısına katılmakla birlikte şunu belirteyim ki;
hiç katkı sağlamayanlar ayrı bir konudur, boş mesaj yazılmasına forumda olanak sağlanmış olması ayrı bir konudur... boş teneke elbette ses çıkarır fakat bunu önlemenin yolları var, forumda gereksiz birçok konu var şu mesaj kasanlar olarak nitelendirdiğiniz kesim bu başlıklar altında onca boş mesaj atabiliyor... öncelikle bunun önlenmesi gerekiyor, örneğin forum oyunları ya da vs vs belli başlı konulara günlük mesaj sınırı getirilmeli yahut saat başı birkaç mesaj hakkı tanınmalı... boş mesaj atanlar sorununu çözmek adına mutlak bir çözüm yolu elbette ki bulunabilir fakat zurnanın kontrolden çıktığı nokta önemlidir... boş dahi olsa göbeğini kaşımaktan bir anlık olsun feragat edip elini klavyeye götürmeyen ve foruma HİÇBİR paylaşım sağlamayan kesim, işte bunun bir çözümü yoktur... adam "ben mesaj yazmayacağım kardeşim" diyor, neden diyorsun "forumun kalitesi düşmesin diye" gibi içi boş savuşturma cevaplar geliyor... o zaman 1 gün boyunca hiç kimse mesaj atmadan şu forumda takılsın bakalım sitenin hiti nasıl düşecek bir görelim... oysa bir üye mesaj yazdığı vakit işler değişir, adam yazdığı mesaja beğeni gelmiştir ona bakmak için tıklar-yorumuna yorum gelir onun için tıklar-fikir ayrılığı olur cevap vermek için tıklar, tıklar da tıklar... yani bir şeye tutmadığınız o yorumlar hit arttırır, foruma canlılık katar, sohbet katar ortam olur... boş mesaj atan adam bile yeri gelir canlılık katar, saçma bir şey yazmıştır diğer üyeler bakar eğlenir-yorumu yermek adına yorum yaparlar-diğeri gelir bu yoruma güler forumun aldığı tık artar... birileri ise katkı sağlamadan forumdan fayda bekliyor, ektin mi ki biçesin diyorum ben... üyelik tarihim ve mesaj sayıma bakıldığı takdirde bunun boş mesajcılar ve hiç mesaj yazmayanlara ortak bir cevap niteliği taşıdığını o arkadaşlar elbette ki görecektir... orta karar olmak bu kadar zor mu ?
sürekli olarak tüketen bir aile bireyi aile içinde nasıl karşılanıyorsa bu da onun gibi bir şeydir...
yapılabiliyorsa ; bu sürpriz tüm üyeler için yapılsa daha iyi olur..
adam 1.000 mesaj üstü herkese tokiden ev alacak değil neyin heyecanı bu...
belkide dağıtırlar dostum nerden biliyorsun sdn küçük görmemek lazımadam 1.000 mesaj üstü herkese tokiden ev alacak değil neyin heyecanı bu...